ostava 19 dní do casu ked lekarom uplynie výp.lehota. dotkne sa to aj detských nemocníc dfnsp ba hlavne, ako to skoncí??
nie nesuhlasim s tym,,,myslim,ze zarabaju dost na to aby sa mohli venovat ludom,,,,,,,
nepodporujem 😠 😠 😠 😠 😠 poznam nemocnice kde vobec nemaju problem s lekarmi-Bratislava-milosrdný bratia,zeleznicna,koch-tam nestrajkuje nik
ja nikomu nič nezávidím, ale ma strašne štve ked rozprávajú aký sú chudáci a pritom nepoznám ani jedného čo by si žil zle . ako ja uznávam že je to veľmi náročná a zodpovedná práca, ale nechápem prečo sa hrajú na chudákov.
by ma len zaujímalo, že čo chcú robiť dalej, ked nechcú robiť tu, lebo česť výnimkám, ale väčšina z nich by sa s takým prístupom ako majú k ľudom a s takou nízkou odbornosťou ťažko uživila v zahraničí.
tak povodnaý nazov bol o podpore a teraz ako skončí-pekne odveci premenované 😠 😠 😠 😠
a čo som Sibila ako skončí?
netreba si mylit lekarov z nemocnic s lekarmi v sukromnych ambulanciach. Poznam osobne lekarov - anesteziologov napr., ktori okrem svojej prace robili este dalsiu navyse, aby uzivili rodinu. Samozrejme ze uz su v zahranici. Trufnem si povedat, ze nik z nas nezaziva taky stres v praci, ako napriklad lekar na prijme a pohotovosti v nemocnici. Minulu zimu som sa posmykla, utekala do nemocnice na prijem. Sora cakajucich ludi sa tahala az vonku, stale privazali novych (lad je svina) a v ambulancii 1 lekar a jedna sestra. Poviem ti nemenila by som s nimi ani na minutu.
Ked robis na oddeleni, kde sa musis neustale rozhodovat a jedine tvoje chybne rozhodnutie moze mat fatalne nasledky. No, skus sa nad tym zamysliet. Lekarov je malo, tahaju castokrat aj niekolko sluzieb za sebou. Jasne ze je vacsia chybovost potom u nich. Maju po narocnom studiu a zarabaju o dost menej ako napriklad ja, co nemam ani VS. Vacsina potom voli sukromnu sferu, alebo zahranicie. Zostavaju v nemocniciach len tri skupiny lekarov - ti co su slabi , ti co maju pracu ako poslanie a zahranicni lekari z chudobnych statov.
Netreba im dvihat plat, ale co tak lekarom v nemocniciach odpustit odvody, alebo ich znizit?
🙂