Ako sa volal okrúhly keks, ktorý sa predával zo socalizmu?

evik35
31. jan 2015

Ahojte,neviete niekto ako sa volal okruhly keksik zo sociku podobný dnešnej FIDORKE? chutovo bol veľmi podobný a obal mal lesklé tenšie farebné pozlátko-alobal bud modrý,žltý,červený....nedá mi to spávať už dva dni 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😝

cerez
31. jan 2015

Nevolalo sa to tiež fidorka?????

kristinka123
31. jan 2015

Capri?

belllinka
31. jan 2015

@evik35 Tiez sa zda, ze to bola stale Fidorka, ani tu sa nepise o inom nazve...
http://opavsky.denik.cz/podnikani/fidorky200711...

belllinka
31. jan 2015

Ktore mate najradsej? U mna jednoznacne mliecna kokosova (modra) a zlta (s bielou cokoladou) 🙂

liz_lemon
31. jan 2015

@belllinka zelena

cerez
31. jan 2015

Tebe to nedá spať už dve noci a mne to bude hlavou prebíjať ďalšie dve noci. 😀 Tomu hovorím "posuň to ďalej!" Koľko krát sme ju mali v ústach a teraz hádame.

bonaqa2013
31. jan 2015

@belllinka čokoládová

zita19
31. jan 2015

Capri sa to volalo. Bolo to podobne Fidorke ale trosku ine a malo to plnku s karamelovou prichutou. Nerobila to Opavia, vyrabala to ina cokoladovna.

lilyianka
31. jan 2015

presne tak, volalo sa to Capri ..ja som to velmi zboznovala ..dnesne Fidorky sa nechytaju

ellca123
1. feb 2015

ja si pamätam z detsva fidorku ale bola2x taka velka ako dnes,aj "vlnky" mali viac vrstiev..asi aby udrzali cenu zmensuju balenia

lucasam
2. feb 2015

@ellca123 vlnky sa uz nevyrabaju :(

ukulela
2. feb 2015

mne co strasne chyba, su take kolaciky v alobalovych miskach - boli plnene apo dva v takom priesvitnom baleni ... keby som ich nasla, kupim milion do zasoby. velmi mi chutili (ale mozno si to uz len idealizujem)

zuna89
2. feb 2015

@ellca123
@lucasam
booože, červené arašidové vlnky, mňaaaaam. to ma mali na strednej za exota, leo ja som vždy vyškrábala tú plnku na obal, najskôr zjedla keks a plnku nakoniec. keď tak teraz nad tým rozmýšľam, muselo to vyzerať riadne nechutne 🙂 🙂 🙂 ale dala by som si 😀 prečo ich už nevyrábajú ☹

natalym
2. feb 2015

@zuna89 A ja tak jem dodnes všetky keksy s plnkou a to mám už 40 rokov. Tak ale len keď ma nikto nevidí. 😀

angelika4
3. feb 2015

viem na čo myslíš, aj ja som to milovala , tak som začala googliť a našla som článok aj s fotkami:
,,Výrobcovia cukroviniek ČSSR,, - tak tu mi ,,začali slinky tiecť,,......toľko zabudnutých sladkostí z detstva!!!!
Joj smutno mi aj teraz došlo, ako som ,,zostarla,,....🙂

blankako
3. feb 2015

@angelika4 dobree 😀 u nas v obchode maju zuvacky pedro 😀