Ako sa prestať trápiť názormi druhých ľudí?

27. feb 2020

Dobre ráno a krásny deň želám.
Veľmi ma trápi, keď o mne niekto nehovorí pekne, keď ma kritizujú alebo sa mi smejú? Ako sa tým netrápiť? Včera som sa napríklad dozvedela, že nevyzerám byť podľa fotiek za vodou, teda finančne zabezpečená, hodil mi to do tváre kolega, ktorý si pozeral moju fotku na FB (mám len jednu viditeľnú foto, všetko ostatné pre priateľov). Dosť ma to urazilo a už mi to šrotuje v hlave a som kvôli tomu smutná a cítim sa ako nímand 🤦

macekovam
27. feb 2020

Mala si mu povedať ze áno nie si a preto musíš tráviť čas s de....m povrchným ako je on. 🙂 A netráp sa väčšina z nás nie je za vodou esteee

dskjhfdlkdjhl
27. feb 2020

Treba si zivot vyplnit zaujimavymi cinostami a potom nie je cas premyslat o tom, co si kto o Tebe mysli.

jaskolka
27. feb 2020

Dosť nechápem, akú fotku teda si mala, akože v nejakých dotrhanych špinavých šatách? Alebo ako by mal vyzerať človek, čo je za vodou? Ovesany diamantmi? Ty si tvrdila v práci, že si bohatá, alebo ako? Lebo neviem si predstaviť, prečo by mal nejaký kolega len tak ti to z ničoho nič povedať..

autor
27. feb 2020

@jaskolka Nie, diskutovali sme o jednom videu a čo ja vraj môžem vedieť, že nevyzerám byť za vodou a teda som musela žiť v lacnom prenájme, že podľa fotiek (fotky s priateľom z výletu) nevyzerám byť finančne za vodou. Som pozerala ako puk.

vikusjk
27. feb 2020

Podstatne je, aby si ty sama bola so sebou spokojna 😊 Kritizuju vacsinou ti, ktori so sebou spokojni nie su a preto si stale dokazuju, kritikou ostatnych, ze su lepsi.

sissy27
27. feb 2020

ako sa dostaneš k tomu, že o tebe niekto nehovorí pekne, kritizuje ťa alebo sa ti smeje? Ako ja si nerobím o sebe ilúzie, že som úžasná, dokonalá a všetci ma zbožňujú, určite mi prešlo životom dosť ľudí, ktorým som nesadla, ale nespomínam si, že by som sa o sebe dozvedela niečo negatívne. A nejaké ohováračky za chrbtom ma fakt trápiť nemusia. Nie je to náhodou len v tvojej hlave, že si myslíš, že o tebe niekto nehovorí pekne? Alebo nie si príliš vzťahovačná?
Hm, tak najprv to bola len profilová fotka ktorú ti je na fb vidno a zrazu sú to fotky s priateľom z výletu... takže ako to vlastne u teba je??

nevludna
27. feb 2020

To ti nikto neporadi, to musis sama na to prist ako🙂) precitaj si nieco o egu a vedomi, napr knizku Nova Zem.
Alebo na youtube odporucam Duseka a jeho pojednani o zivote. Tam aj vysvetluje toto, ako sa vykaslat na to, aby nas trapilo co si druhi o nas myslia. Vtipnou formou;)

Drzim palce.

autor
27. feb 2020

@vikusjk No ja sa teraz cítim ako špina kvôli nemu

vikusjk
27. feb 2020

btw riesit, ci je niekto za vodou, mi pride dost detinske, prepac. Ale zas je fajn, ak nemate vacsie problemy na riesenie 😉

autor
27. feb 2020

@sissy27 Tak mám tam profilovú a jednu hlavnú a len tie sú vidieť, na profilovej mám seba s na ten ďalšej koláž fotiek s priateľom a on narážal na tie fotky že nevyzerám byť za vodou...

denden77
27. feb 2020

a si za vodou? 😁

autor
27. feb 2020

@vikusjk To on na mňa vypálil.

autor
27. feb 2020

@denden77 Nie som.

autor
27. feb 2020

Bavili sme sa totiž o Londýne, že je to tam hrozné, samé vraždy, násilie s už ani pôvodných obyvateľov tam není veľa a on oponoval že čo ja môžem vedieť, keď som bývala v tých horších častiach lebo vraj nevyzerám byť za vodou.

kahanikova
27. feb 2020

Čo je pravda nie je hriech 😂 očividne ti dosť vadí, že sa nemáš najlepšie 🤦🏻‍♀️🙈.. sprav dačo so svojím sebavedomím potom ti bude úplne v zadných otvoroch kto čo hovorí 🤷‍♀️

dskjhfdlkdjhl
27. feb 2020

A ja by som sa ho spytala, ze za ktorou vodou by som akoze mala byt?😀 Proste na debilnu reakciu bud netreba ani reagovat, alebo ho vysmiat.

cormeum
27. feb 2020

Šak nabudúce mu zadrb, že síce ja nie som ešte za ale ty si tú vodu ešte ani z diaľky nevidel, čo sa týka tvojho mozgu.

autor
27. feb 2020

@dskjhfdlkdjhl Cítila som sa tak trápne a zahanbene

sissy27
27. feb 2020

neviem ti dať návod ako na to. Mne je srdečne jedno čo si o mne ľudia myslia, či na niekoho pôsobím, že "som za vodou" alebo nie. Aj tak je to relatívne - pre niekoho, kto počíta každý cent, pravdepodobne som v jeho očiach "za vodou", pre niekoho, kto nosí hodinky drahšie ako moje auto, určite ani náhodou.
Veď povedz kolegovi, že ani on nevyzerá byť za vodou a ešte je aj primitív, na čo síce tiež nevyzeral, ale ukázalo sa, že je.
Proste na toto návod neexistuje, buď si so sebou spokojná a takéto blbosti ťa nerozhádžu, alebo so sebou spokojná nie si, tak s tým niečo rob.

limetka69
27. feb 2020

A si za vodou? Hneva ta, ze ma pravdu? Inak neohrabanymi ludmi sa nezaoberam. Kde by som bola, keby sa ma vsetko dotklo, a aj to ca sa ma dotkne hodim do 5 minit za hlavu. Nic ti to neprinesie, trapit sa pre idiotov. Prepac, ale ako vydrzis na konovi, ked sa ta dotknu cudzi ludia? 😂 Mna sa nedotkne nic, ja viem jedina kde je pravda, a vsetci mi mozu vyliezt na hrb, aj muz, aj mama. Zijem ako chcem, robim co chcem, takto som stastna a spokojna so sebou a ini nech si liecia komplexy inde. Na mne im to nedovolim. Nebude ma sudit nikto, kto nechodil v mojich topankach.

dskjhfdlkdjhl
27. feb 2020

No, toto si musis sama v sebe urovnat-nemala si najmensi dovod sa tak citit. Niekto je pred vodou, niekto za vodou a niekto je debil.

ada93
27. feb 2020

Podľa mňa je tvoj kolega kkt a ty si zbytočne míňaš energiu na takéto veci 🙂 Skús sa pozrieť okolo seba, aké máš šťastie, skús si vážiť bežné veci/zážitky a potom ti budú takéto reči na smiech 🙂 Vo svojej podstate za vodou si, je to len o uhle pohľadu...

beronsche
27. feb 2020

rozmyslam, co ti vadi viac.. Ze nie si za vodou, alebo to, ze si on mysli, ze nie si za vodou.. 😀
a odporucam popracovat na sebavedomi a vlastnej sebaucte, potom ta nevyvedie z miery takato blbost

autor
27. feb 2020

@sissy27 Nemáme sa zle, žijeme v prenájme zatiaľ s teda nevyzerá to tu luxusne, ale nebudeme investovať do cudzieho predsa. Máme staršie auto, ale stačí nám. Neviem že toto niekto rieši vôbec a uráža verejné.

dskjhfdlkdjhl
27. feb 2020

Kolko mas rokov? Lebo v istom veku je toto priam fyziologicke, ale postupne, vekom clovek prichadza na to, ze riesit ohovaranie nema zmysel.

autor
27. feb 2020

@beronsche Veď nad tým dumam že prečo ma to tak rozhodilo.

autor
27. feb 2020

@dskjhfdlkdjhl Mám 24

katka8382
27. feb 2020

Netreba to počúvat, alebo sa len zasmiať, pripadne takého človeka niečím trefnym schladiť, tak aby mal o com rozmýšľať. Nesmieš sa dat. Ono to väčšinou tieto poznámky pramenia zo závisti.

dskjhfdlkdjhl
27. feb 2020

Tak cudujes sa, ze preco to dotycny riesi, ale riesis to aj Ty a uplne zbytocne. Zrejme by si chcela byt za vodou (ja teda neviem, co to vlastne znamena-zrejme pre kazdeho nieco ine) a nie si, tak si teraz rozhodena. Namiesto tej rozhodenosti sa teda venuj tomu, aby si za tou vodou bola, ked uz tak velmi chces.

denden77
27. feb 2020

tak teda?
nie si za vodou a nevyzeras na to (resp. tvoje cestovatelske zazitky, v tomto pripade, tomu nezodpovedaju).. ked si bola v tom anglicku, citila si sa tam ako spina? citila si sa vtedy trapne? nepredpokladam.. tak preco sa tak citis teraz, kvoli blbeckovi, ktory ma potrebu sa trapne vyvysovat?
ak sa budes nechavat takto ovplyvnovat, stengrovat a strhnut, raz to mozes dotiahnut akurat na akusi umelu atrapu seba samej..
mimochodom, to prave cestovanie nie je velmi o najlepsich stvrtiach, "hiltonoch" a ultra mega super all inclusive 😉