Ako by ste reagovali?

7. mar 2024

Dobrý vecer. Ako by ste reagovali, keby ste boli s ledva dvojmesačným babom v nákupnom centre. Ste v prebalovacej miestnosti oddelenej, uzavretej, sbskari otvaraju podľa kamier dvere. Včera boli očividne pokazené. A ste tam teda s bábätkom, ani ho nedojčíte, lebo si uvedomujete že je to primárne prebalovak, aj keď tati miestnosť kľudne môže slúžiť aj na dojčenie lebo je uzamknutá a v nákupnom centre je dalších presne 5 prebalivacich priestorov vo wc. Tento prebalovak je presklený takze mamička ďalšia vidí či je obsadený. Včera nám tam prvýkrát mamička asi s trojročným dieťaťom vtrhla a druhýkrát ma odtiaľ doslova vyhodila že jej mala je pokakaná. Boh mi je svedkom že sme tam boli maximálne 3 minuty, žiaľ skoršie dieťa vyzliecť prebaliť a obliecť neviem. Zaujíma ma len vás názor lebo ja som strašne submisívny typ a len som slušne s poloholym dvojmesačným babom odpochodovala. Prosím nepíšte mi že tam nemáme čo robiť, som s babom sama a jesť niečo musím, nešla som na fancy manikuru či nakup oblečenie, len som musela súrne prebaliť babo keď sme nakúpili potraviny. Ďakujem

deti95060810
7. mar 2024

určite by som sa nedala vyhnať,
dieťa by som si obliekla a až potom by som odtiaľ po tých všetkých plánovaných úkonoch - odišla...
mohla by maminka stepovať koľko len chcela... u mňa by neuspela

h2
7. mar 2024

Musíš sa naučiť byť asertívnejšia. "Ak dovolíte, práve prebaľujem dieťa, poprosím vás o minútku strpenia, hneď sme hotoví."

pribinak
7. mar 2024

Nič iné ako naučiť sa povedať si svoje ti nepomôže.
Musíte počkať. Nič viac nič menej

autor
7. mar 2024

@h2 ďakujem . Presne toto v podobnom znení som jej povedala keď otvorila dvere prvýkrát doslova som povedala prosím ešte minútku a ideme von. Nebola to minutka boli to asi dve lebo akurát som jej už dávala plenku.

syslik81
7. mar 2024

decko uz mala po.rane tak uz ci by pockala o 5 minut dlhsie by ju nezabilo.. hold bola si tams skor.. usmiala by som sa na nu a povedala pockajte si az prebalim a hned vas pustim ... a isla by som si svojim tempom

ptvw
7. mar 2024

To čo bolo za pi mala počkať už to bolo aj tak jedno ...a to sa ozaj nedalo zamknúť? To tam hoc kto môže vtrhnut?

jaskolka
7. mar 2024

To čo za drzu trubu to bolo? Aj keď nerozumiem celkom tvojej reakcii, to akože fakt si poslušne od kráčala aj s neoblecenym dieťaťom vonku, lebo dáka drzá baba robila cirkus?
No už by som sa veru ponáhľala aj s holým dieťaťom 🙈🙈 Ešte ju by som zvozila, ze co nevidí, ze je obsadene a nevie normálne počkať.

autor
7. mar 2024

@jaskolka ako hovoríš. Ona mi tam vtrhla prvýkrát keď som ju vyzliekala slušne jej hovorím že minútku len ju prebalím. Aj keď chcela sa aj dojčiť čo som aj mohla lebo ako píšem je to oddelená miestnosť so sedačkou dokonca aj s mikrovlnnou aby si mohla dieťaťu prihriat zrejme prikrm. Mne sa už stalo že tá miestnosť bola obsadená tak som odsoferovala dcéru na ďalšie z tých piatich wc kde je wc pre invalidov spolu s prebalovacim pultom. Ale tato pani matka mi naozaj maximalne po troch minútach do tej miestnosti vtrhla a povedala že jej dcéra je pokakaná. A ja tupelo som zobrala dcérku bez spodnej vrstvy oblečenia a odišli sme preč doobliekala som ju na lavičke a teraz som na seba taká nasrata 😭😭😭😭😭😭

autor
7. mar 2024

@ptvw ešte sa mi to nestalo párkrát sme tam už boli podľa mna museli byt tie dvere pokazené lebo naozaj zamknúť sa nedá ale otvaraju tie dvere vždy sbskari na zazvonenie zvončeka 😭

ptvw
7. mar 2024

Ach jaj no to ma mrzí :( už nič, už na to nemysli a nabudúce ak príde podobná kreatura tak ju posli kade ľahšie

momoftwo
7. mar 2024

Aj ja som bola pri prvej dcere taka nejaka prelaknuta, aj mlada som bola. Vekom sa to zmenilo teraz pri druhej keby mi takto napochoduje prvykrat jej slusne vysvetlim situaciu a druhykrat by uz trocha lutovala ze nepockala drzana jedna nevychova neempaticka🤔 Bud asertivna k ludom ktori ocividne nemaju v sebe chochmes, najblizsie sa nenechaj ale uz si to nevycitaj🤍

angeli121212
7. mar 2024

Nik normálny ti nebude písať že tam nemáš čo robiť trojročné dieťa už nie je tak male aby nevydržalo kym si prebališ bábätko a do budúcna fakt nauč sa ozvať

autor
7. mar 2024

@ptvw ďakujem za krásne slova naozaj moc mi to pomáha. Ja som taký ten tichučky typ mna aj keby na ulici niekto zbil len tak ešte sa mu ospravedlním, ale toto ma už fakt nahnevalo lebo ide o moju dcéru a aj keď to ešte naozaj nevníma, aký príklad jej do života dávam 😭😭😭😭

angeli121212
7. mar 2024

Neboj sa ono to príde že sa pri dcere začneš viac ozývať

ptvw
7. mar 2024
lonely66
7. mar 2024

ja zareagujem asi na to, čo autorka, nechceš počuť/čítať. píšeš, že si si šla do NÁKUPNÉHO CENTRA kúpiť len potraviny, lebo niečo jesť musíš. nákup potravín mi vždy trval do 10 minút (v predajni). okrem nákupných centier existujú aj menšie bežne dostupné potraviny. ak by aj nie, tak to dieťa vie v nepohodlnej plienke tých cca 10-30 minút, kým sa dopravíš z NAJBLIŽŠÍCH potravín domov, vydržať. toľko k tvojmu výlevu o tom, ako si nemala asi inú možnosť ísť nakúpiť.

a čo sa týka zvyšku tvojho príspevku, po prvé: mala si zamknúť. ak to nebolo možné z akéhokoľvek dôvodu, mala si si pokojne dieťa doprebaľovať a ju neriešiť. bola si tam skôr, bol to v danom momente tvoj "rajón".

autor
7. mar 2024

@lonely66 jasne , úplne chápem a beriem tvoj názor. Ten moj vylev len pre to že v tom nakupaku je pre mna najbližší lidl, další lidl mám mhdckou tuším 5 zastávok a my nakupujeme len v lidli tak preto chodím tam. Ale úplne rozumiem co mi chceš povedať.

Zamknúť sa tam nedá. A ona mi tam vstúpila dvakrát . Prvýkrát som jej slušne ukázala že si prebalujem dieťa že o minútku som vonku ale minutka to nebola. A druhýkrát keď tam vtrhla ja som stiahla chvost . Ja som tupelo bojko. Je mi to ľúto za mna aj dcéru. Ale ďakujem za tvoj názor skúsim byt viac asertivna.

bluka2
7. mar 2024

Dáva ti kurz asertivity. Ešte pár takých stretneš a jedna si to odnesie za všetky 😁 chápem tvoju frustráciu, ale život s dietatom prinesie všelijaké situácie… pohľady, prečo si vlastne tam, koment prečo dieta ešte nespí nejakej starej babky potom čo prichádzaš zmeškaným vlakom… čo mesiac to nova situácia. Určite si na dobrej ceste, keď sa nad tým zamýšľať. To pôjde.

jarnajar
7. mar 2024

Odporúčam ako tréning asertivity cestovať s kočíkom v mhd, ideálne v nejakom zľahka vyťaženejšom čase 🙂

autor
7. mar 2024

@jarnajar ideme na to teraz bude mat dva mesiace , už sme boli u doktorky dvakrát a raz k babke .

lonely66
7. mar 2024

autorka, rozumiem. je možné, že máš práve takéto možnosti. v tom prípade ti radíme všetky rovnako. vypoklonkovať paniu s posratým dieťaťom preč, lebo ty si tam bola skôr a prebaľuješ. dovi, dopo.....

majlo1234
8. mar 2024

Jejda, neodisla by som, kym by som si nespravila svoje. Pokial by nepochopila slusne vysvetlenie, mohla by tam stat vedla mna s posratym dietatom, kym by som to svoje prebalila.
A kontroverzne ti poradim, ze dojcit mozes hocikde. I ked mna tiez sbskar tusim raz posielal niekde do riti do kutika, ja sa zas nedam 🙂