Dobrý deň. Tento týždeň môjmu sinovi zistili histamínovú intoleranciu, s krvy. Vraj ju má hraničnú. Lekárka nám nariadila eliminačnú dijetu. Prosím vás čitam ale velmi sa bijú nazori.Akú múku môže? Mám mu dávať bezlepkovú a bezlaktózovú stravu? Ak mu načnem mlieko môže byť v chladničke? Môžem mu upiecť chlieb s kváskom? Kvások je v podstate iba múka voda. Môže pohánkovú a špaldovú múku. Sú recepty aj s takou. Ak mu spravim pomazanku napr.maslo a mrkva môže byť v chladničke? Prosím poraďťe mi. Ďakujem.
Musis mat pripomienky
@manika262 v nasledovnom linku máš čo je HIT a ako sa treba stravovať. https://www.slovenskypacient.sk/histaminova-int...
Dobrý deň, prosím Vás mal niekto pri histamínovej intolerancii ako príznak dlhodobo upchatý nos?
@lucia851 zdravím vás, synovi zistili tiež okrem iného aj histamínovú intoleranciu. Zaujalo ma, že píšete o pohánkovej múke, že je pre vás v poriadku. Na stránkach ohľadom hit som našla pohánku ako vysoko rizikovú z pohľadu histamin. Syn má aj celiakiu a práve preto som mu začala piecť kvaskovy chlieb z pohánky a ovsa. Vám osobne pohánka nerobí ťažkosti? On tiež ju toleruje pomerne dobre, obavám sa však, aby som ho častým jedením tohto chlebíka nezhoršila prejavy. Ďakujem za vašu odpoveď.
Ahoj aj ja mam histaminovu intoleranciu .Mlieko moze byt v chladnicke myslim.Chlebik mu sprav kvaskovy.Ano moze pohankovu aj spaldovu muku.Ja jedavam na ranajky aj pohankovu kasu je vyborna