Môžte mi povedať načo je toto dobre? Na fb už skoro druhá žena robí koučing ako mne to nepríde vôbec zaujímavé skôr čo som sa stretla že niektoré konkrétne osoby majú sami so sebou problémy ako pomáhať ľuďom
Máte s tým skúsennosti
To máš ako keď niekto nevie čo so životom, nechce s mu pracovať a ide robiť finančného poradcu, a aj toto mi príde rovnaké. Akoby prečítali nejakú knižku o osobnostnom rozvoji a šup kaucovat ludi
Je to ako s akoukolvek inou zarobkovou cinnostou. Ak je dopyt, je aj ponuka a potom sa urdzi ten, kto je dobry (ci uz realne dobry, alebo dobry namotavac). Plus su ludia dnes uz taki zufali, ze zaplatia za akukolvek pomoc ("najlepsia" je ta instantna v prasku), resp. sa snazia zarabat ponukanim pomoci v prasku. Takze vraciam na zaciatok k dopytu a ponuke.
Ja neviem ale keď si niekto myslí, že si urobí víkendový kurz a môže riadiť môj život... Ja osobne si myslím, že ľudia, ktorý sa na toto vôbec dajú (akože robiť toho kauca) sú manipulátori a od takých treba utekať 🙂
Ono to nejde o to , aby niekto riadil teba . Ale … inšpiruj sa . Ja som osobne podstúpila veľa manažérskych školení , a … ak dostaneš vedomosti do hlavy , v jeden deň tam sú , a v druh deň tam byt nemusia . Ale , ak sa s niečím zosobníš. Či je to pracovný život , rodinný , životne štýl …je to o inom . Popravde , ja by som šla do všetkého , čo mne dokáže priniesť inšpiráciu. A nielen v peniazoch, rodine , práci, ale aj pri hľadaní samej seba . Ak je dobrý kouč, prijdes na úplne iné myšlienky , a dokonca aj keď si zajtra sadnes na studenú lavičku, začneš chytať nápady , a myšlienky , ktoré v si za iných okolnosti nemala.
Mam bývalú kolegyňu, absolútne stratená v živote, robí osobnostný koucing. Neviem si to vôbec predstaviť.