Titul JUDr. - čo ďalej?

lucia198811
20. aug 2022

Ahojte poradte mi nejake fajn rady do buducna... mam rigo skusku za sebou a praca zatial ziadna,kedze momentalne opatrujem rod.prislusnika...rozmyslam,ze si spravim kurz mediatora,ale do buducna neviem,ci je to fajn praca na slusny zarobok.... premyslala som o notarstve,ale tam to tiez nieje dobre jedine advokat,lenze na to sa necitim... 3 roky som ochotna si urobit koncip.prax,len neviem kam sa dalej uberat. Firmy tam sa tiez bojim,kedze skusenosti mam nulove. Vie mi niekto poradit alebk nasmerovat co si urobit este nejake kurzy a kam ist? Rozmyslala som ist k policii sa zamestnat a este dorobit zbrojny pas,to tiez by sa mi pacilo...dik za rady kto je v tom zbehly ;)

beata_k
20. aug 2022

@lucia198811 Ja by som skusila aj vacsiu firmu, ktora ma samostatne pravne oddelenie. Nastupis ako "junior", ak sa bojis.

bluesmile175
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
lucia198811
autor
20. aug 2022

@bluesmile175 tak dufam,ze si nebol jak .huj a nezaplatil si jej! Takto oj.ebavat sa mi nechce...ale dik za blbu motivaciu 😉

bluesmile175
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
janka_266
20. aug 2022

@lucia198811 s notarstvom sa trápiť nemusíte, pokial nemáte známosti a približne milión na odkúpenie úradu 😃 neviem čo znamená slušný zárobok, ale ako koncipient a prvé roky advokát ho určite nebudete mat, ísť k polícii je síce pekne, ale otázne či sa vám chce prvé roky šlapať chodníky 😃 potom je to o vypisovaní papierov 😃mediátora neviem či ešte vôbec niekto využíva. Takze asi len firma 😃 ešte môžete skúsiť sudy, štátne správy, ale teda podľa toho aký zárobok očakávate 😃a v akom časovom horizonte

lucia198811
autor
20. aug 2022

@bluesmile175 tak tvojej babe,si mal dat tolko rozumu co mne tu 😀 nehram na idealy staci na zaciatok liter za mesiac ;)

lucia198811
autor
20. aug 2022

@janka_266 dik, statnu spravu som si uz odskusala,konkretne urad,tam uz nie,za malo penazi vela muziky ocalavali ...mne staci aspon tisicka na mesiac,nie za polovicu makat ako som.mala na tom urade ;) ved to,ze to je bieda so vsetkym dnes sa mi zda....

janka_266
20. aug 2022

@lucia198811 tak asi len firmy skúsiť, ale tam nekončí pracovna doba o 15 😃 všetko má svoje pre aj proti

lucia198811
autor
20. aug 2022

@janka_266 asi len to, tiez to tak vidim ....zatial je to hudba buducnosti,skusik si porobit nejake kurzy aj z jazykov a potom sa mi zas otvori viac moznosti...aspon s tym ratam 😀

janne318
20. aug 2022

@lucia198811 exekútorka..? Súdnictvo..? Nič z toho?

draik
20. aug 2022

Rigo v podstate neznamená nič (zjednodušene povedané, napísať prácu dokáže skoro každý). Dôležitá je prax a skúsenosti, samozrejme vek. Ak si myslíte, že len skrz titulu dostanete daný plat, s nulovými skúsenosťami, tak by som bol zdržanlivý.
Vo všeobecnosti, ak Vás nemá kto potiahnuť a chcete mať rodinu, veľmi by som zvážil pôsobenie v tejto sfére.

lucia198811
autor
20. aug 2022

@draik rodinu uz mam, a dokazat musim nieco sama,nie cakat kym ma niekto potiahne... ja len premyslam akym smerom sa mam uberat ;)

lucia198811
autor
20. aug 2022

@draik rigo nieje len praca ale ustna skuska z povinneho predmetu a povinne volitelneho. ;)

lucia198811
autor
20. aug 2022

@janne318 sudnictvo ,tam tiez sa mozno budem uberat,ale tu jedine ako vyssi sudny uradnik...

luccija
20. aug 2022

@lucia198811 jeden spoluziak robi pravnika v realitke, druhy robi na sude a popri tom bokovky zmluvy a pod pre znamych.

draik
20. aug 2022

@lucia198811
Preto som, kolegyňa, písal "zjednodušene"...S nulovými skúsenosťami to nedáte ani na VSÚ, nehovoriac o tom, že ten plat si skutočne odpracuje. Ale aspoň už nejaký čas nerobia za almužnu.
Úplne najhoršie je, že ani netušíte, čo chcete, ani ste neuviedli, čo vlastne viete a baví Vás.
Ak ste 88 ročník, zvažujte veľmi dobre. Začínať kariéru v tejto oblasti nie krátko po škole a bez podpory je dosť odvážne. Na trhu sú mraky absolventov. To potiahnutie je potrebné práve preto, že vtedy máte vyššiu šancu sa uplatniť. Ste ako doktor medicíny bez atestácie - titul máte, ale v praxi využiteľná len obmedzene. Prvé roky sa vlastne len budete učiť reálne niečo robiť.

dreamss
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
lucia198811
autor
21. aug 2022

@draik jasne tak to je.mam za sebou uz jednu vs ale ts je ohladom prekladatelstva,takze mozno aj tym smerom sa budem uberat,len este prirobim nejaky jazyk.medzitym som si odbehla na matersku a este predtym robila v statnej sprave na pravnom,takze ake take skusenosti mam,len nie uplne fajn..verim,ze sa este dobre uchytim. Dik za rady pekny den

lucia198811
autor
21. aug 2022

@dreamss to znie sice krasne,ale pre zenu noe moc atraktivne uz vobec nie ked ma deti... tam su vyhrazky na dennej baze, kamos je exekutor,a uz parkrst pocul,ze ho vypalia a ja sa motat do spinavych penazi moc nechcem,tot jeden z prikladov ale dik za rady pekny den

trinneo
21. aug 2022

Akoze zjavne si zena uz s vekom, s dietatom, o muzovi nepises,a v takomto case by si asi mala vediet co chces robit.Z toho čo píšeš, asi naozaj najskor nejaka firma alebo urad,hoci to robiť nechceš. Ale taký plat a mesačná istota penazi v advokacii na zaciatku nehrozi, kedze ziadna prax,notarstvo asi teda nie tiez, policia to asi tiež nic.A asi neocakavat,ze hned dostanes za nic 1000 eur, alebo sa na to vykašli a chod inym smerom.Titul je sice pekna vec,ale musis vediet co s tým chces, a to ze je to len jedna skúška a praca, čo dokáže kazdy je pravda, pretoze az prax ukaze kto na to ma a kto nie...

janka_266
21. aug 2022

@lucia198811 odmietli ste všetky možné prace, kde je využiteľné právo 🤣 potom nám sem napíšte, že kde vlastne skončite, možno potom aj ja zvážim zmenu 😃a vyšší súdny uradnik nemá na začiatok tisícku 🤣 po 4 rokoch sa k nej ledva priblíži, ale teda posledné dva roky neviem ako zvyšovali plat 😃a pre matku s dieťaťom je z časového hľadiska najideálnejšie štátna správa alebo súd

bluesmile175
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
pallacinka29
21. aug 2022

@lucia198811 to je uplne jedno… Presne to iste, co s JUDr. si mohla robit aj v Mgr…

portret7
21. aug 2022

@lucia198811 exekutor…nadnarodne firmy…verejne obstaravania…

zuzkas81
21. aug 2022

Som advokatka a v ramci prava mi ta advokacia prisla bez rodinnych konexii ako jedina rozumna moznost, kde je praca zaujimava a da sa aj zarobit. Neviem v akom si regione, ale v Bratislave uz aj koncipienti po case nezarabaju uplne zle, v niektorych AK maju aj nastupny plat kludne aj tu tisicku v cistom. Podla mna nerozmyslas spravne ak sa zameriavas na kurzy, tituly a pod., to az tak tych zamestnavatelov nezaujima, v advokacii dokonca vacsina advokatov ani JUDr. nema - ja mam, ale povazujem to za svoju nulovu pridanu hodnotu. Jednoducho sa niekde zamestnaj, ci uz advokacia alebo aspon korporat, ale pravo sa realne najviac naucis v advokacii, s nejakou praxou v advokacii si budes moct vyberat ty co chces, lebo uz o teba bude vacsi zaujem. Uz nie je pravda ani to, ze by sa vsade uplne do noci robilo ako kedysi, ale da sa riesit aj skrateny uvazok napr 80 percent a pod., treba sa dohodnut.

lucia198811
autor
21. aug 2022

@zuzkas81 dakujem za fajnu radu, ano tiez mi to prichadza najrozumnejsie,ist ako koncipient k advokatovi,a potom sa uz rozhodonem ci sa budem uberat tyn smerom,ci lepsie niekde vo firme. Niesom BA okres ale DK

lucia198811
autor
21. aug 2022

@pallacinka29 ved s mgr.to bola statna sprava,uz viem ze chcem ist niekam inam ;)

lucia198811
autor
21. aug 2022

@bluesmile175 super ,tiez mozno zakotvim niekde inde,ked pride fajn ponuka...kto vie ;)

lucia198811
autor
21. aug 2022

@janka_266 to ano, vyssi sudny uradnik nema tisicku, a ten je cely zivot iba vyssi sudny uradnik ,vacsinou sa tam malo co posunie...neodmietla som nic,len zvazujem,premyslam... skor ten advokat aspon ta prax,a po case ked budem chciet sa uberat inym smerom, niekde do firmy pojdem,moznosti je dost,len zvazit ktora je fajn ;)

lucia198811
autor
21. aug 2022

@trinneo presne tak,svata pravda 😉 dik za radu,mam taky isty pohlad ako ty 😉