S vysokou školou sa neviem zamestnať

5. nov 2024

Už rok mám vyštudovanú sociálnu prácu a neviem si nájsť nikde prácu, na strednej som mala gympel, každý deň dám aspoň 10 žiadostí ale nikde ma nechcú zobrať a zas nechcem ísť robiť upratovačku alebo niečo podobné keď už mám školu, mal niekto podobny´problém

lenka.25
5. nov 2024

A akú máš vysokú školu, aký požaduješ nástupný plat , máš nejakú prax ? Aj to je dosť podstatné .

autor
5. nov 2024

@lenka.25 socialnu prácu na UK

oceanahory
5. nov 2024

O ake pozicie sa uchadzas? Zlyhavas na pohovoroch alebo sa ti ani neozyvaju?

autor
5. nov 2024

@oceanahory jedine čo sa mi ozvali samovolne boli z banky, ale to zas človek musí byť nato charakter, predávať stále produkty tak to som nezobrala

oceanahory
5. nov 2024

Posielas aj motivacne listy? Z akeho dovodu sa uchadzas o dane pozicie a co im vies ponuknut aj napriek tomu, ze nemas prax?

autor
5. nov 2024

rozmyšľam aj nad tým, že by som spravila si nejake IT kurzy, ale neviem, či je tam šanca, keď skôr zoberú Ľudí s it školou

lenka.25
5. nov 2024

no a sme doma , absolventov sociálnej práce je ako maku , ale v obore ktorý máš vyštudovaný vlastne nikto robiť nechce

tykat
5. nov 2024

A co si chcela robit ked si isla studovat socialnu pracu? Alebo este inak sa opytam, pre ake pozicie su vzdelavani ludia z tohto odboru?
Skusila by som v odbore, lebo inak ta beru ako nekvalifikovanu silu.

autor
5. nov 2024

@oceanahory keď tam vyžadujú tak posielam

autor
5. nov 2024

@lenka.25 však práve rozmyšlala som kedysi medzi účtom a SP a som myslela, že som si vybrala správne, ale očividne nie

autor
5. nov 2024

@tykat za tých 5 rokov sa mi zmenili preferencie, žiaľ, už čas nevrátim

autor
5. nov 2024

všetci aj v rodine mi vraveli, že sociálna práca je podstatná, že s tým bude lepšie zamestnať sa a nakoniec ma presvedčili

lenka.25
5. nov 2024

Tak neviem kde tí všetci čo ti to radili žijú posledné roky, ale sociálnu prácu u nás roky rokúce študujú ľudia , teda väčšina ľudí , len aby mali titul , takže pokiaĺ nechceš v tej sfére aj reálne pracovať , máš síce titul, ale na trhu práce sa o teba nepobijú

tykat
5. nov 2024

škoda, mne tento odbor príde ako veľmi fajn, a je mi ľúto že absolventi potom idú do korporátov, na backoffice a pod.
Neskúšala si napr. HR pozície? Nejaký jazyk vieš?

derdia
5. nov 2024

Takýchto je vás mnoho pretože sociálna práca otvára možno deväť trieď po 30 žiakov externá forma a ďalších milión tried denna forma a neviem kde by ste sa všetci chceli zamestnať toto vám nikto nepovie, že sa nemáte kde zamestnať pretože po vás nie je dopyt...
Preto majú všetci vysoké školy....

simona20201309
5. nov 2024

So sociálnou prácou máš rovnaké možnosti ako bez sociálnej práce 🤷‍♀️
Bohužiaľ... za výber školy si môžeš sama

oceanahory
5. nov 2024

Nuz, ja som vysku nechala, kedze ma to vobec nenaplnalo a nevidela som v tom ziadnu perspektivu a sustredila som sa na karieru. Sice som zacala pracovat iba ako recepcna, nasledne som sa rokmi vypracovala az na manazersku poziciu na marketingovom oddeleni. ALE strasne vela som na sebe makala a teda este aj na danu pracu recepcnej som sa uchadzala tak, ze som si poriadne napisala zivotopis a hlavne motivacny, preco tam chcem pracovat a pod. Ja som sa nikdy neuchadzala o ziadnu pracu bez toho, aby som si poriadne neprestudovala napr. zaujmy, ciele a vlastne vsetko podstatne o danej firme a na zaklade toho pridavala k zivotopisu aj motivacny. No a uprimne este sa mi asi ani nestalo, ze by ma nezavolali aspon na pohovor...

maryetta
5. nov 2024

Skus pozriet charity. Tam casto vidim inzerat ze hladaju s pozadovanym soc.vzdelanim.

autor
5. nov 2024

@tykat mam anglický a nemecký b2

ns994
5. nov 2024

Tak socialna praca je taka, ze ako ju studuju ludia, ktorych bavi a chcu v tom obore pracovat, lebo ich to naplna, je aj vela takych, co ju študujú kvoli titulu ale realne nikdy nemali a nemaju zaujem pracovat v tejto sfere. Pricom ozaj pekny obor. Ja mam v okoli minimalne 2 baby a nemali vobec problem sa zamestnať. Lenže pracuju s tazkymi pripadmi. Ale nestazuju sa. Chceli to tak,nich ta praca bavi a su spokojne

abbey1
5. nov 2024

To je len úroveň maturity

biba_18
5. nov 2024

ak vieš aj, nemal by byť problém napr. v špedičke - tam potrebujú disponentov stále, lebo je to náročná práca a majú fluktuáciu - ale aspoň sa odpichneš - a dá sa tam aj zarobiť. ale potrebuješ jazyk - ten hádam vieš ...

autor
5. nov 2024

@lenka.25 ja som na východe a tam že vždy bude práca s rómami, ale keď som prišla do BA tak tu až tak to nie je žhavé a celkovo aj Korona bola, na východe by som si možno prácu našla, ale keď vidím moje známe že 800 eur a sú totalné vyhorené a sú rady ak ušetria 50 za mesiac, vačšina ani na dovolenku na Slovensku nenašetrí, videla som to celý život a myslela si, že to je v poriadku, takto žiť,

autor
5. nov 2024

@abbey1 viem maturovala som z oboch

vikusjk
5. nov 2024

Nezachytila som mesto, v ktorom hladas pracu. Ak sa nevies zamestnat doma, presun sa za pracou inde. Kamaratka s vystudovanou andragogikou robi uz roky v zariadeni socialnych sluzieb ale teda ze by tam bola potrebna vysoka skola, neviem... celkovo socialnu pracu ide studovat vela ludi len preto, aby mali titul a potom tak to aj vyzera, kopec absolventov a realne to nikto robit nechce, lebo je to praca tazka a nie patricne ohodnotena. Sediet ale doma rok je podla mna vela, uz pred pol rokom si sa mala pozbierat a ist robit nieco ine, hocico, alebo odist - do zahranicia, alebo do ineho mesta. Proste necakaj, ale rob nieco, vzchop sa. Cim dalej, tym viac budu personalisti vidiet, ze si uz dlhsie po skole a bez akehokolvek zamestnania a to nevrha na teba dobre svetlo.

pribinak
5. nov 2024

Pár dni dozadu som tu písala že v BA Vagus hľadá ľudí a ponuka aj veľmi slušnú mzdu

olimuc
5. nov 2024

Skus sa odpichnut od Svk, aby si si zdokonalila jazyk… nemcina je celkom zaujmava aj zaplatena, len ju musis dostat na iny level. Spedicky nie su od veci tip. Rozkvakas sa ziskas prehlad a kontakty … len je to o strese, ale si mlada, tak to zvladnes … mozes sa posunut uplne mimo odbor a pride doba, ked sa Ti zamestnavatelia sami ponuknu … len treba chciet a snazit sa …

dharmasanata
5. nov 2024

Je to sranda, ja čo som chodila tak všade mi vraveli že škoda že mám iný odbor a že je nutné mať sociálnu prácu a z toho dôvodu ma nevzali. Tak som ľutovala že som pôvodne chcela vyštudovať sociálnu, ale každý odhováral že ich je ako maku a že sa s tým nezamestnam a jedine toto mi dávali za chybu 🤷

radostka
5. nov 2024

neverim, ze si v BA nevies najst pracu so socialnou pracou ak hladas pozicie v tejto oblasti. Socialnych pracovnikov a pracovnicok je malicko. Evidujem ze Vagus hlada stale a so slusnym platom… mozno aj ine neziskovky

ak mas soc. pracu a pozeras pozicie v banke, nuz, nepotrhaju sa o teba asi bez praxe

really8
5. nov 2024

Neviem ci mas zaujem ale s touto skolou by si mohla skusit aj skolku. Viem ze v statnej pracuje jedna ako asistent pre dieta a ma len strednu socialnu pracu a navyse v domove dochodcov.