Prestup zo zahraničnej vysokej školy

zireael
7. mar 2024

Zdravím, chcela by som sa opýtať, či nemá niekto skúsenosti s prestupom zo zahraničnej vš (Británia) na Slovensko alebo Česko. Spravila som si bakalára (psychológia) v Británii, lenže vôbec sa mi tu štúdium nepáčilo a celkovo sa mi tu nežije dobre a chýba mi domov. Rozhodla som sa dať sa na medicínu a prijali ma tu v Británii, lenže ked som začala zvažovať, že sa radšej vrátiť, tak už bolo neskoro na podanie prihlášok... Rozmýšľam teda, že by som začala medicínu tu a potom prestúpila do Česka. Neviem však, či sa na to radšej rovno vykašľať a dať si prihlášku o rok... Lenže zároveň by som už vtedy mala skoro 26 a obávam sa toľkého strateného času. Alternatíva je, že by som pokračovala so psychológiou na magisterskom stupni v Česku. Bol niekto v podobnej situácii? Vedel by mi niekto poradiť, čo robiť?

hipuska
7. mar 2024

Úplne najjednoduchšie je, vybrať si konkrétnu školu a zistiť si to priamo tam.

kiki68
7. mar 2024

Budes potrebovat uznanie kreditov ( Takze vypis kreditov z diplomu a preklad diplomu), to treba prelozit so stemplom, zavolas do na tie skoly, kde chces ist a posles podklady prelozene a dalej uz oni vyhodnotia, co uznaju a co dalej. Rovnako to funguje opacne.

anita6666
8. mar 2024

Určite sa nevracajú na Slovensko! To už môžeš ísť rovno do Ruska.

domi235
4. apr 2024

@zireael mna vzdy lakali zahranicie studovat jazyk kurz alebo skola a plus pracovat ako sa dostat k tymto informaciam ?