Dobrý deň viem že Medina je jedine denne štúdium. Potrebujem aj z niečoho žiť no nenapadá mi popri akej práci by sa to dalo. Tie co ste nešli hneď po strednej resp poznáte niekoho takého ako sa to dá zvládnuť? Ďakujem
@chrobak7 taku možnosť by som vedela kde hľadať lenže potom z nočných na prax neviem ci to bude dlhodobo fungovať. Preto som sa pýtala reálne skúsenosti 🙂
Úprimne popri žiadnej, maximálne teda brigády. Alebo ešte pri veľkej šikovnosti chodiť na celé leto do zahraničia pracovať a potom z toho čo najviac ťažiť cez rok.
Popri ziadnej...ja som ani brigady nestihala, nieto este do prace chodit 😀 1 spoluziacka bola vo vyssom veku a ju zivil manzel, nepracovala popri skole
podla mna ziadnej.
prepac ale toto nie je ekonomicka kde sa dostane kazdy
Tak toto je skola, kde asi nemas priestor a cas na pracu. Ale mozno ako sanitarka na ciastocny uvazok... Ale nepises aku mas strednu....
Moja kamoška stihala brigády typu recepčná v hoteli /víkend a celé leto a občas noc a plus priebezne opatrovanie detí. Nikto ju nepodporil, cele štúdium si financovala iba takto
Žiadnej. Musí ťa niekto živiť. Cez leto - polka júna- začiatok až polka septembra - dobre platená brigáda.
Popri žiadnej. Pokiaľ si študentkou denného štúdia, majú ťa živiť rodičia. (Keď píšem "majú", mám na mysli "musia". Ak odmietajú, lebo máte napríklad zlé vzťahy, tak je možné vymáhať výživné súdnou cestou.) Ak si sociálny prípad, skús cez školu riešiť sociálne štipendium.
Aj ja si myslím, na denné štúdium medicíny hlavne v prvých troch rokoch sa treba toľko učiť, že nezvládne žiadnu prácu alebo brigádu počas škols.roku, ak by cez prázdniny.
Aj na príjimacie skúšky sa treba dostatočne pripraviť z niektorých predmetov
hlavne ak nejde hneď po strednej škole.
A ešte aj tak v tých prvých rokoch neprejde cez skúšky dosť veľa študentov.
Ja som od prvého ročníka učila nemčinu vo firmách po Bratislave. Na začiatku roka som zamestnávateľovi dala rozvrh a tomu mi prispôsobovali hodiny.
Dalo sa to v pohode zvládnuť a zarobila som si na celé štúdium sama, keď som končila školu, mala som už aj čiastočne splatenú hypotéku na minibyt a to bez akejkoľvek pomoci rodičov.
Držím palce!
popri žiadnej. Medicína je full time studium, ak chceš dostudovat, treba sa tomu maximálne venovat
Kamarát robil sanitara na patologii...celkovo asi práca v zdravotníctve je plusom, keď vieš hýbať službami. No je to náročné štúdium.
Pasívny príjem: tipár na DSS zmluvy
pri kazdej na homeofice kde si rozvrhnes svoj vlastny cas a ides do skoly ako potrebujes
Finančný poradca?
prve dva tri roky popri ziadnej
@kacena4 to je hlupost zjavne si nikde nepracovala na HO 😂
@mamina7070 tak asi myslí HO kde by sa ten čas dal rozvrhnúť podľa potrieb.. nie každý home Office je na 8-10h denne, závisí od povahy práce.. tak či tak, to asi nie je také jednoduché nájsť si ideálnu prácu popri takomto štúdiu..
Autorka, ešte niečo v logistike, kde sa pracuje na nočné/ranné zmeny, ale tam potom bývaš dosť unavená a štúdium by bolo o dosť ťažšie...
@mamina7070 predstav si ze 10r pracovala, pracu si viem rozhodit aj na dni kedy nemam skolu t.j. asi 2 dni v tyzdni a teda nemusi pracovat na 100% uvazku....
Spolužiak z VS ju popri našej škole / denne štúdium vyštudoval ako druhú vysokú školu.
@kacena4 ale prosim ta studovala si medicinu a popri tom si robila HO ?
HO nie je domacky zamestnanec tj profirodic a medicina nie je pedagogika
Hov aké prípady, kedy si to vieš stopnúť, ak ti treba čas sústrediť dá na školu. Niektorí tk dávali vždy s nejakými prácami ale niektorí naopak.
@mamina7070
Prosím, nerob z medicíny strašiaka. Ja som popri medicíne pracovala prakticky na plný úväzok a skončila som s červeným diplomom.
Chce to len správnu organizáciu času a možno trochu šťastia, ale keď si toto raz prečíta niekto, kto možno nemá podporu rodičov pri štúdiu a túži byť lekárom, vzdá to.
Ale nemusí.
Všetko sa dá.
@sss777 to jak si stihla....to čo máš fotografickú pamäť....
@jozef11111111
Nemám. Len som vždy stíhala viac ako okolie, a keď si tak nastavený celý život, tak to ide.
@sss777 asi na baterky fungujes. ...keď ideš ako píla
@jozef11111111
So stúpajúcim vekom to už také jednoduché nie je, ale počas školy to ešte išlo. Ale bol to môj sen a nemala som veľmi na výber, tak som robila, čo sa dalo
Napr. pri práci nočného vrátnika.
Ale veď dnes máš veľa činností, ktoré nemusíš vykonávať na jednom určenom pracovisku, Napr. môžeš robiť preklady, spravovať webové stránky. Neviem, čo si vyštudoval a čo vieš robiť....