Ahojte, chcem asi len radu alebo podporu . Študujem , 2 stupeň VŠ, včera skúška a mám opravný 🤦 celé štúdium Bc. som vždy všetko spravila na riadny termín. Teraz toto..ďalšie skúšky ešte predomnou. Deti chodia po rodičoch, doma muž ani nedýcha keď mám skúšku,a ja to neurobím. Zúfalá som, nechcem skončiť školu,záleží mi na to aby som to dokončila. Nechcem aby ma vyhodili keď nespravím ani opravný termín.
Napíšte mi hocičo prosím , že sa to stáva,lebo si idem oči vyplakať :(
Ved máš nárok na 2 opravne, každý správny študent bol aspoň raz na opravnom termíne. Aspoň vieš kde si mala medzery čo vyžadoval vyučujúci a môžeš sa na to zamerať. Držím palce ✊
Život nie je perfektný a ani nič v ňom. Ja som mohla mať červený diplom a môj školiteľ či ako sa to volá ...mi vôbec nepomohol, neporadil a bakalárska práca sa mu nepáčila, dal mi D. Jedine na výške a červený diplom nebol. 🤷 Stáva sa. 😟 Zaskrie to ale život ide ďalej, ty tiež máš opätovne termíny a nie je to jediná možnosť a potom ťa vyhodia... 😁 Najskôr to ešte aj spravíš. 😉 Držím prsty.
@domuska11 kvôli jednej neurobenej skúške? Nič nie je dokonalé ani nik. Jedna neurobena skúška z teba nerobí horšieho študenta alebo človeka. Odporúčam sa ti ukľudniť . Mňa extrémne stresovanie sa zo skúšok stalo zdravie, takže hlavu hore. Skúšku dáš na opravný a je to. A keď nie,tak ešte stále je druhý opravný 😊 a keď ani to nie, v úplne poslednom prípade dekansky . Tak nestresuj a usmievaj sa na svoju rodinku ☺️ zvládneš to .
Chápem tú obrovskú zodpovednosť, ktorú cítiš. Ale nedaj sa ňou prevalcovať, uvoľni sa, spravte si s manželom pekný večer, choď sa s deťmi sánkovať a uvidíš, že to pôjde. Tiež som svojho času robila posledné dva ročníky s dieťaťom, vo vlastnom byte, viem, čo nás to oboch s manželom stálo, že to nebolo jednoduché. Drž sa!
Netráp sa. Pamätám si, keď som ja mala opravný, úplne som stresovala ako bláznivá 😃 a teraz sa na tom smejem, lebo nielenže nič neznamená, keď ideš na opravný termín skúšky, ale nič neznamená ani červený diplom, proste nič z týchto "ocenení". Jedine zostatnicovat a mať diplom, to je podstatné
@domuska11 ahoj, je normalne obcas zo skusky vyletiet, stava sa to aj nejlepsim 🙂 kamoska napokon skoncila s cervenym diplomom, opravak dala na A, ale hold na prvy krat nevydalo. Skusky na VS su trosku I o stasti a nalade skusajuceho ;) Niektore skoly maju moznost ist az 2x na opravny, inde len 1x a potom prenasas, ale ani to nie je koniec sveta ;)
@domuska11 neboj....dáš to na opravný.....samozrejme že sa to stava....ja som opakovala viac skúšok.a bolo ich celkom dosť..chápem, že je to popri rodine náročne,ale dáš to...
Nemala som síce ešte deti....ale popri práci to bolo aj tak dosť náročné...
A pred štátnicami a pred termínom odovzdania diplomovky ma nechal frajer..no bola som dosť psychicky v háji...v praci ma presúvali na iné oddelenie,takže som sa musela učiť nové veci...dovolenka na dokončenie diplomovky a učenie nehrozila...ale dala som to....držím palce🙂..
@domuska11 Student, ktory nikdy nesiel na opravny termin je vynimka, ktora sa tazko hlada ;) Je uplne normalne neurobit skusku a ist na opravny termin. Ja som bola vzdy "dokonala" studentka, ucenie mi islo ani neviem ako, cela ZS ciste jendotky (bez akejkolvek namahy) a na vysokej som robila skusky aj na prvykrat, aj na prvy opravny termin a niektore aj na druhy opravny termin... a som tu 🙂 vobec nic sa nedeje, spravis opravny, ved uz si sa ucila, len si to zopakujes, sustredis sa na niektore pasaze a bude to.
@majah212 u nás na skole sme mali jeden riadny a jeden opravný, že už to nie je jak pred par rokmi, napríklad bratranec statnicoval v 2012 a oni mali počas štúdia vždy na každý predmet este 2 opravne, ale kamoška co končila 2 roky dozadu Mgr.tak oni mali len po jednom opravnom...bude to podľa mňa závisieť od školy na koľko opravných ma narok
@aurorastone každá škola to má ošetrené v študijnom poriadku školy vychádzala som zo zaužívaných štandardov škôl, predpokladám že autorka má prehľad o tomto 🙂 rovnako to môže závisieť od závažnosti predmetu, jeho kreditovej dotácie atd.
@majah212 njn ale človek má aspoň väčší kľud keď vie ze ma 2 opravne 😀 a presne 11 kreditovy predmet a 2 kreditovy to ide poraziť občas a ešte keď to učí niekto kto už dopredu vie ze 3/4 ľudí nepusti 🤦♀️😀
tak ja uz jednu VS mam a aj doktorat..teraz som zacala tento rok studovat pravo a vyslovene si to studium uzivam. Jasne, ze si aj stresy na skuskach, ale nejako uz to neprezivam, ze musim...houby musim...ja to chcem a proste vyletim-vyletim...netreba to tak strasne prezivat lebo zivt ni eje o cervenom diplome, to nikoho nebude zaujim at ci mas cerveny alebo modry alebo hoc aj duhovy. Su predmety kde clove vyleti..aj opravny zbabre a urobi az na 3 pokus..netreba stresovat a proste su situacie, ze aj ked ucitel nechce, tak ti neda skusku aj ked sa pototo
Ved tak si prenesnieš do ďalšieho ročníka predmet prinajhorsom
@domuska11 zlatko hlavu hore.mas muza deti rodinu pracu a do toho este stihas skolu.a este ta skrie ze musis ist na opravny? Ty si zena roka, mala by si byt na seba hrda.jeden opravny este mas a ked nie tak si predmet prenesies.ja som na tom podobne rodina praca a skola.na kazdu skusku sa pripravujem, tiez cela rodina nedycha. 🙂 bc studium bolo tazke hlavne prvy rok bol a tiez som sla na opravny.a potom som si povedala ze skuska je od slova skusat a ecko znamena excelentne. 🙂 a hned ked som na seba prestala tlacit, tak mi skola zacala ist lepsie. Tento semester ma caka uz len jedna skuska a mam zimny semester za sebou. 🙂 hlavu hore dievca vsetko dokazes, jedna skuska skolu nerobi 🙂
Dakujem za kazde povzbudive slovo 🙂 trosku mi to preslo hlavou , su v zivote a v tejto dobe dolezitejsie veci ! Verim, ze to dam aj keby co bolo !
este sa predsa da opakovat predmet na dalsi rok - ak budes mat dost kreditov. Alebo je to uz inac ako kedysi? A co je este dalsia moznost, tak sa da zacat znovu. Kedze Bc. mas, tak tak by si isla iba druhy stupen a to by ti urobene predmety uznali a pojdes iba to, co si neutobila, pripadne mala horsie znamky( aspon u nas uznali vsetko do 2-) ano boze, kolkych ludi poznam, krori isli jednu skolu 3 roky, druhu skolu dslsie 2 a nic z toho. Ty Bc. mas hotovťy a este mas opravny termin pred sebou. Robis si zbytocny stres. Cyba asi bola, ze si vsetko spravila na prvykrat. Obcas ta mali trosku viac podusit, aby to brala normalne,
ze praveze nikdy nevyletiet je nestandardne 🙂
@vamajka
@majah212
@vamajka
@ivangeline
@obcanka123
@aniele
@beronsche
@jenny224
@sasesoe
@diaalex
@jany149
@fokuska
@aurorastone
@majah212
@aurorastone
@lubkavargova1
@ninusa221
@catalin
@jany149
@qetka baby, opravný termín za mnou, na C 🙂 odľahlo mi veľmi !!! Síce ešte ďalšie skúšky ma čakajú, ale snáď to zvládnem 🙂 ďakujem veľmi pekne za podporu, potrebovala som povzbudiť , počuť ,že sa to stáva ,že to bude všetko dobré 🙂 ešte raz ďakujem a prajem pekný večer, ja sa idem učiť,deti spia 🙂
@domuska11 Jasne, ze sa to stava a nemas nahodou narok az na 2 opravne terminy?