Neviem vysloviť R, študujem inú vysokú školu, ale učiteľstvo ma vždy lákalo. Učiteľstvo slovenčiny hlavne. Ale to R som nikdy nevedela, častokrát mi ľudia ani nerozumejú lebo to fakt veľmi počuť. Chodila som dva roky na logopediu, ani sa to nehlo. Zaujímalo by ma, či by ma prijali do zamestnania alebo či by to vadilo aj na výške.
učila ma hudobnú taká
"častokrát mi ľudia ani nerozumejú, lebo to fakt veľmi počuť" - a čo by si chcela vyučovať?
Ked som chodila na gymnazium, geograficka suslala, a fyzikar funel, este aj jazyk tak divne pri rozpravani daval, a casto mu nebolo rozumiet.
Veď chod študovať, ale pre svoje dobro a aj dobro tvojich žiakov skús inu logopedicku.
učiteľov je tak málo, že vezmú aj nemého...
urcite ina logopedicka ono sa to da naucit je jedno kolko mas rokov a je jedno co ti kto povie ze sa da alebo neda, proste sa to sa naucit a ty na to musis iba prísť
Ja mám známu čo jej dcéru žiaľ na učiteľstvo kvôli račkovaniu nezobrali. Chodila aj na logopédiu a nepomohlo.
Však taký Kotleba je tiez učiteľ a z jeho úst znie župan lepšie ako predseda banskobystrickeho samosprávneho kraja 🙂
Učiteľstvo ok,ale konkrétne slovenčina?sama píšeš,že ti veľmi nie je rozumieť,ako chces napr.detom diktovať diktáty?hlavne na 1.stupni,veď musis zrozumiteľne rozpravat..ako ti ostatní radia,skús popracovať ešte na tej reči s vhodným logopedom
Vyucuj francuzstinu ak rackujes...
Ja som mala na druhom stupni slovencinárku, ktorá račkovala.
Známa rackuje a je slovencinarka
Moja kamoška išla študovať učiteľstvo 1-4 musela priniesť potvrdenie od logopedicky,že nemá rečovu vadu
Ja som pri podávaní prihlášky na štúdium musela priložiť potvrdenie od logopéda o bezchybnej výslovnosti. Nepoznám učiteľa/učiteľku s rečovou chybou. Ale dnes berú všetko.
@zuzanockamt ja tiež 🤷🏻♀️ ale je pravda, že som už 20 rokov od skončenia VŠ...
@nikaeli Ja som začínala študovať pred 25-timi rokmi,čiže tiež 20 rokov po VŠ.
Vyštudovaná slovenčina, viacerí spolužiaci ráčkovali. Problém im robili iba na logopedii. Ale zas, reč všetkých bola zrozumiteľná. Neviem, čo si predstaviť pod tvojím: "častokrát mi ľudia nerozumejú"... Mám kamarátku na 1.st., tá má brblavosť. Riaditeľka ju posielala na logopédiu + nedovolila jej učiť 1.-2.ročník. Hlavne menšie deti potrebujú správny rečový vzor.
@zuzanockamt študovať som začala v 1998 a žiadne potvrdenie som nepredkladala.
Nie, buď sa to nauc alebo si vyber niečo iné. Da sa to naučiť.
@letfenixa Asi závisí od VŠ, ja som rada, že tá naša to brala poctivo.
Dnes beru asi asi vsetkych, osobne by sim bola proti ucitelke na 1.stupni co rackuje, ako bude diktovat?
Tchaktol pooal? ( traktor pooral) chudak decko
@letfenixa
@zuzanockamt
alebo od odboru? my sme boli špeckari a všetci od logopédov, cez psychopédov až po etopédov sme dokladali. Plus elementaristi a 1.-4. 🤷🏻♀️ fakt všetci..
Toto je snáď sen. Mala som učiteľa fyziky čo račkoval. Nikto ho nebral vážne. Ved si uvedomte, ze tie deti na druhom stupni si nájdu aj najmenšiu vec, aby podryli učiteľovi autoritu. A to nehovorím o tom ze ako kvalitne ich niečo naučíte ked vam nebudú rozumieť. Cele zle toto. Je milión povolaní, preco sa tlačte tam, kde je čistá výslovnosť nevyhnutná a vy ju nemáte? Nemam pre toto pochopenie.
Na biológii nás učila pani učiteľka, ktorá nevedela povedať R. Sranda bola, keď sme sa učili rozdiel medzi hltanom a hrtanom 😅
Mozes, ja som mala dokonca slovencinara, co rackoval