Môže byť na vysokú školu prijatý aj žiak s podpriemernými známkami?

29. apr 2024

Môže byť na VŠ prijatý aj žiak žiačka s podpriemernými známkami 3-4??

trema
29. apr 2024

Ak beru na zaklade prijimaciek a urobi dobre prijimacky, tak ano. Ak beru na zaklade znamok a nikto s lepsimi znamkami sa nehlasi, tak tiez ano

lilianka28
29. apr 2024

Všetko záleží od konkrétnej VŠ. Ak spraví prijímačky, tak áno. Otázne je ako dlho sa tam s takými známkami udrží.

zic
29. apr 2024

Tak ked som videl, ako klesli kriteria na prijimanie studentov, tak asi ano... na dopravnej v Ziline tusim brali do priemeru 2.5!!! bez prijimaciek... masaker...

irusa
29. apr 2024

by si neverila ale áno.... poznám osobu, čo pravidelne prepadala na SŠ dostala sa na VS no 3 ročník nedokončila...dnes titul nezaručuje IQ

hiro
29. apr 2024

Ano. Znamky nemusia odrazat vedomosti. Pokial dobre pamatam tak na strednej som maval z matematiky 3. Nie ze by som ju nevedel. A na prijimackach na vysku som bol v prvej stovke z 300-400.

stanulienkat
29. apr 2024

Bohuzial ano.

autor
29. apr 2024

Ďakujem za odpoveďe, dokedy sa podávajú prihlášky

tilly
29. apr 2024

Zoberú, ale či aj doštuduje... a nie je stredná, ako stredná. Študent s trojkami z nejakého prestížneho gymnázia môže byť šikovnejší, ako jednotkár z nejakej dedinskej školy 🙊. Alebo niekomu skrátka nesadne stredná škola a vysoká ho baví.

lulamx
29. apr 2024

prif uk bez prijimaciek, na znamky sa nikto nepytal.
prihlasky sa podavali do 15. 3. 2024. akurat pozeram, ze je aj 2. kolo - od 15.4. do 20.6.
kazda skola to ma urcite inak.

sevrin
29. apr 2024

@zic na Dopravnú v Žiline som sa hlásil ešte v polovici 90. rokov, nestačil im ani priemer 1,5, pozerali na mňa, že ako som sa tam vyskytol.

tilly
29. apr 2024

Keď sme už pri tom. Sú ešte školy, kam sa dajú dať aj teraz prihlášky?

pbra40
29. apr 2024

Mna vzdy fascinuje, ked sa buduci vysokoskolak na stranke o materstve pyta ohladom studia. To vazne takato otazka? To sa pytas, dokedy sa podavaju prihlasky? Ak si nevies vyhladat na konkretnej VS terminy a podmienky prijatia, tak asi na VS nepatris.

breznica
29. apr 2024

Jasné, ja som sa pred 17 rokmi s trojkami, stvorkami dostala na univerzitu, brali všetko a po prvom ročníku zostalo zo 120 študentov možno 50

kris_tin257
29. apr 2024

Všade potrebujú študentov, je veľa vysokých škôl... Čiže jednoznačne známky už nevadia, kritériá veľmi išli dole.
Na druhej strane záleží ale na akú školu, medina či právo tam určite netreba ísť skúšať s takými známkami.

rozculena
29. apr 2024

a potom vysokoškolák nevie napísať ani s/z alebo i/y ..........

chodila som na strednú záhradnícku školu a na výšku brali len gymnazistov,bol ozaj zázrak,ak zobrali niekoho zo strednej odbornej....sestra mala priemer 1,5 na gympli a nevzali ju na drevársku vo Zvolene....tož to ale bolo za komunistov....dnes si kúpiš diplom,ani nemusíš chodiť do školy,prípadne ti bakalárku napíše kamarátova dcéra a ty ani netušíš,o čom to bolo....

jozko_z_lesa
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
29. apr 2024

Niesom vysokoškolák 😉 pýtam sa zo zvedavosti 😉 asi materská demencia na rodičaku, ozaj len zvedavosť 😁

huginko
29. apr 2024

Žiaľ a tak to potom v našej spoločnosti aj vyzerá....