Maturita v dospelosti

26. aug 2023

Ani neviem ako začať.
Bola som mladá, hlúpa, pochádzam zo zlých pomerov.
Nedokončila som školu, išla som pracovať aby som mala aspoň niečo a pomohla mame.
No dnes? Dnes ma trápi že školu nemám a chcela by som si ju dorobiť.
Budúci týždeň idem podpísať papiere, zaplatiť školné a zahájiť 4 ročne maturitné štúdium externou formou.
Žienky, alebo aj páni.. kto ste si dorabali takto maturitu? Dá sa to zvládnuť aj s dieťaťom?
Mám z toho strach či to dokážem, zo školy už som vonku dlhé roky, je veľa toho čo si nepamätám.
Veľmi si chcem školu dokončiť, no bojím sa že zlyham, sklamem partnera, seba... a ešte aj zbytočne vyhodím peniaze..

riyadh
26. aug 2023

Ak si odhodlana, uz mas stvrtinku uspechu za sebou😊smelo do toho, zvladnes Lebo chces👍

kaculda2
26. aug 2023

Ahoj, ja som na to podobné, za mlada som kašľa na školu ale od septembra tiež idem podpisat papiere k štúdiu a idem do toho. Síce mňa čaká len 2 ročné štúdium. Ale doma mám dve školopovinné dcérky a jedno novorodeniatko. Tiež mám z toho strach ako to dám ale pôjde to. Treba tomu veriť že už predsa ten rozum je na inej úrovni a škola pôjde ľahšie aj popri povinnostiam. Držím palce

autor
26. aug 2023

@riyadh ďakujem za podporu 🙏
@kaculda2 ďakujem, držím palce aj tebe 🙏

tina5959
26. aug 2023

Neboj. Maturitu určite zvladneš. Aj školy sú dosť nápomocné. Len sa treba trochu učiť. Určite choď do toho. Máš potom v živote viac možností.Držim palce.👍

marcellka32
26. aug 2023

Mama robila 2 ročnú školu ako 50- ročná, 3 deti k tomu, učila sa a zmaturovala

beataxxx
26. aug 2023

Mam kamosku, ktora si robila dialkovo VS v 55 rokoch, v podstate pred dochodkom-len tak pre svoj dobry pocit

januska12323
26. aug 2023

Zvládneš to lebo vieš prečo to robíš. Dokonalé známky nemusíš mať.

monkka21
26. aug 2023

Ahoj,ja som si dorabala maturitu ale len 2 roky ,chodila som na denné.Bolo to oveľa lahšie pre mňa teraz sa učiť ako za mlada.Externe to bude troška narocnejšie kedže sa budeš museť učit všetko doma,ja som veľa pochytila na hodinách ,ale zase myslím,že to dáš v pohode.

babulkomale
26. aug 2023

Ked budes mat dobre pracovne skusenosti a super vystupovanie, nikoho skola nebude zaujimat v ďalších rokoch. Takze nutne to nie je.
Ake kamoska ide v patdesiatke studovat odbor, na ktory sice skusenosti ma, ale potrebuje mat aj vzdelanie. A to uz ma vysoku skolu aj treti stupen (PhD.) Takze ak sa chce, da sa vsetko, a ak ti ma kto pomoct s dietatom.
Dalsia skoncila po 40 tke narocny odbor denne studium a uz pracuje.

iva4444
26. aug 2023

Ahoj.aj ja začínam od septembra gymnázium.
Mám tri deti, od novembra nastupujem na 12-tky do práce.Tiež sa bojím ako to zvládnem,ale dala som sa na to. Držím palce všetkým kto sa na to dal,zvladneme to❤️.

martina2001
26. aug 2023

Urcite sa to dá zvládnuť. Ja som s deťmi studovala, sice nie maturitu, posledné štúdium som ukončila minulý rok a zas po niečom pokukujem.Urcite nie je na škodu si maturitu urobiť 😉 je to pre tvoju budúcnosť

vero_nika89
26. aug 2023

Ahoj.. aj ja si začínam robiť maturitu od septembra externe na 2r.. mám 3 deti, prácu, takže tiež mám obavy ako to zvládnem 😀 držím palce

marcellka32
26. aug 2023

@babulkomale žiaľ to čo píšeš v prvej vete nie je pravda, ak chce niekto robiť v kancelárii musí mať maturitu.... vystupovanie nepatrí k vzdelaniu ale k človeku ako takému

babulkomale
26. aug 2023

@marcellka32 nemusi mat, ale hadat sa nebudem 🙂

marcellka32
26. aug 2023

@babulkomale tak samozrejme závisí čo bude v tej kancelárii robiť...

aidan133
26. aug 2023

všetko sa dá, keď človek chce, určite choď do toho, držím moc palce!

ptvw
26. aug 2023

@monkka21
@kaculda2
@vero_nika89
Aj autorka aké školy si idete robiť kočky? Ďakujem 🙂

aylinn
26. aug 2023

Aj ja idem od septembraaa 🙈😄 síce len dva roky a s jedným dieťaťom ale ajtak mám stres

vero_nika89
26. aug 2023

@ptvw ja idem do Bytče - Ekonomické a administratívne služby v podnikaní

olvedicsilla
26. aug 2023

Ahoj! Ja mam 2 deti jednu malu slecnu 1,5 rocnu a syna 10 rocneho. Pracujem pritom a aj robim skolu / maturitu. 2 rocne studium. Obchodna akademia. Uz ma caka posledny rok a v 2024 uz maturita. Da sa ano, ale premna je to narocne. Ale uz to dam posledny rok 😊

monkka21
26. aug 2023

@ptvw ja som si robila podnikanie v službach

2006_1211
26. aug 2023

Všetko sa dá aj ja si robím školu tiež 4 ročne s maturitou externé a mam 5mesacnu dcérku

kaculda2
27. aug 2023

@ptvw ja tiež idem do Bytče študovat 🙂

stanka_k
11. sep 2023

@babulkomale no v prípade, že nemá možnosť nepracovať v akomkoľvek veku a potrebovala by si nájsť prácu, je nemať vzdelanie pri dnešných možnostiach škoda. 90 percent by ju na pohovor ani nepozvali aj keby šikovná bola... A to aj pri tých menej atraktívnych pozíciách (výroba, predavačka....) stačí popozerať inzerciu s ponukou práce, čo zamestnávatelia cca požadujú.... 🤷