Isli by ste opat studovat medicinu, ak by vas uz raz vyhodili?
Tak ak ťa vyhodili za niečo že neukončila si to TY sama. Tak asi by ťa nazad nezobrali. Je rozdiel odisť zo školy sama a že ťa za niečo vylúčili. Ak ťa vylúčil asi ťa nazad na tu istú školu nevezmú. Ak ťa pre niečo vylúčili tak zaznám majú ako aj taký že si školu nechala TY dobrovoľne.
alebo by som sa pokúsila na medinu niekde inde..samozrejme za predpokladu, že na to mám..a neodpadávam pri pohľade na injekčnú striekačku...
Na inej fakulte, už len z dôvodu, že bývalí spolužiaci Ťa budú ohovárať... Ale poviem pravdu, ak si sa nechala vyhodiť, či už preto, že si na to kašlala, alebo preto, že to bolo príliš ťažké, zváž radšej inú školu úplne. Nestojí to za tie nervy.
Ak by som bola napr v 4.ročníku a nezvládla jednu skúšku, kvôli ktorej by som vyletela, tak by som si podala prihlášku znovu, dala uznať už študovne predmety a snažila sa znovu.
Ale ak by ma vyhodili takto v 1. ročníku, tak by som šla na niečo ľahšie z danej oblasti. Napr. Ošetrovateľstvo, farmácia alebo niečo podobné.
@lenkakravcova Nieco lahsie napriklad farmacia? Farmacia je svojim sposobom porovnatelna s medicinou. Narocnostou studia... tu slovo "lahsie" naozaj nepatri.
Inak s tebou suhlasim.
Dovodom vyhodenia su neurobene skusky v 2.rocniku.. biochemia a fyziologia.. je to este cerstve a neviem, co dalej.
A neda sa rocnik zopakovat?
Ja som opatovne dala prihlasku a nevzali ma. Ale skusila som. Ak je to tvoj sen tak urcite.
@kabba Vraj to je tak, ze treba ist odznova na prijimacky..
Ano, keď sa nedaria skúšky, pred posledným pokusom, dekanský termin a pod., treba prerušiť na rok štúdium a tak predísť tomu, aby Ťa vyhodili. Takto znovu prijímačky. Paradox je, že biochémia a z časti fyziologia sú také predmety, čo len treba pretrpieť, s reálnou medicínou v praxi potom majú okrajový význam.
Fuha, tak to potom je uz na tvojom zvazeni. Ci ta to bavi a ci to zvladnes do konca. My sme prijimacky znova robit nemuseli, uznali nam vsetky predmety a plus sme si mohli dat nejake predmety aj s vyssieho rocnika (ktore nenadvazovali na tie nespravene), aby sme v Bc rocniku mali toho menej popri bakalarke.
Ale ak je velky zaujem o skolu, tak to je pochopitelne, ze prijimacky znova. Aj ked by mi bolo divne, keby ich niekto po dvoch rocnikoch VS nedal… Ale teda predmety, ktore mas, uznaju, nie? A ty tym padom skoncis v 2. rocniku. Akurat je otazka, ze co s volnym casom? Lebo za cely rok budes mat len dva predmety. Nie je mozne zobrat si nejake predmety este z tretieho?
A dalsia otazka je ohladom financii. Ak pojdes na inu skolu, iny obor, stratis dva roky, ktore si budes musiet preplatit. Ak pojdes na tu ist skolu a znovu sa dostanes do 2.rocnika, tak preplatis pravdepodobne len 1rok na skolnom.
@kabba Mna prvy rok nevzali a chodila som na inu skolu, cize uz by som si preplacala dva roky. To je 4000€.
A netusim, ale nemyslim, ze by to slo tak, vziat si predmet z vyssieho rocnika, kedze kreditovo mi nesadol postup donho kvoli tym dvom predmetom.
Tak to je uz teda na tvojom zvazeni, ci sa ti to financne oplati a ci aj uspesne dostudujes. Ale teda, hlavne, ci ta to bavi a nechces robit nieco ine. Lebo ak uz v 2. rocniku si mala dost a bolo to nad tvoje sily, tak dalsie rocniky budu len narocnejsie. Sama musis odhadnut svoje schopnosti a hranice.
Skôr by som sa spýtala nás, ktorí sme túto školu dokončili a spoznali o čom to je a najmä v našej krajine, či by sme to chceli študovať znova... Obávam sa, že by si neraz počula odpoveď že nie. Ja za seba - buď rada, vyber si inú školu, budeš mať pokojnejší život.
@kabba
@bambooolik praveze ani neviem, ze co ine by som isla robit. Podla mna je vsetko v zivote narocne, otazne je uz len, ci sa chce tomu clovek venovat a kolko je tomu schopny venovat casu, energie, seba.
A do Česka nechceš ísť ? Uznali by ti možno nejaké predmety, a nemusela by si platiť školné
Ale ak ťa to baví a chces, choď do toho. To zvladnes, prešla si prvým ročníkom zvládneš aj iné.
Ja som veľmi chcela na medicínu, presvedčili má že nie,načo a som na stavbarine a stále premýšľam nad tým že škoda že som nešla a ľutujem. Ale už teraz tak skoro nič neurobím,mám dve deti,odísť študovať nemôžem
Vsak ano, pekne si to napisala. Ale tieto otazky musis polozit sebe, nie nam. My nevieme, kolko si ochotna venovat tomu casu, energie a seba, ako pises 🙂
@nafka0483 ale urcite je menej narocna. Farmacia nie je ani zdaleka to, co medicina.
@autorka - ale v iných profesiách sa od Teba neočakáva že si robot ktorý nepotrebuje ísť na WC, urobiť si kávu/čaj, ísť na obed, ktorý nie je nikdy chorý (na PNke) ani nepotrebuje dovolenku.
@autorka - ešte učiteľov mi je dosť ľúto, to by som si tiež nevybrala.
@autorka - ani ja som nevedela čo iné a hlavne som ani netušila do čoho idem. Ale teraz si vravím že som mohla farmáciu radšej.
@autorka - no dobre, ten pocit robota sa asi vyskytuje aj v iných profesiách, napr. za okienkom na pošte a pod.
ja sice neviem ako je to so studiom mediciny, ale uz ta realne vylucili zo studia? u vas to nefunguje tak ze sa da nejaky predmet preniest do dalsieho rocnika za predpokladu dosiahnutia urciteho poctu kreditov?
Ježiš bamboolik, hlúposti trepeš🙄
@heln vylucena nie, ale skusky uz skoncili a ja nemam dost kreditov na postup do dalsieho rocnika. Chyba mi 19 kreditov a preniest mozeme max. 12.
Ale Ty môžeš požiadať o dekanský termín navyše, či to už tak nefunguje? Ako poslednú šancu...
@drake122 pozri, pokiaľ aj Ty robíš tento odbor a necítiš sa vyhoretá, tak to je super. No mnohí sa tak cítime a preto vravím autorke, nech si to rozmyslí.
@drake122 no.. ono je to komplikovanejsie. Ja som nestihla anatomiu v zimnom semestri, tak som si ju dorabala cez letne skuskove a tu biochemiu som nasledne neurobila, na fyziologii som ani nebola. Nechala som si to teda teraz na august a biochemia dvakrat po sebe nevysla, fyziologiu som stihla len posledny termin, ktory tiez nevysiel. Takze neviem, ci v takomto pripade je mozny dekansky.. ten tusim, ze az ked prenasas… Tu proste nesedia kredity a dovi.😕