Biotechnológie

mmm1234
3. feb 2024

Dobrý deň, je tu niekto, kto vyštudoval biotechnológie? Čítala som, že s biológiou sa človek ťažko uplatní, tak ako je na tom tento odbor?

melanta
3. feb 2024

@mmm1234 ja som minulý rok hľadala 2 ľudí s týmto vzdelaním a dobrou praxou. Určite majú dobré uplatnenie, mimo SR a s dobrou znalosťou cudzích jazykov.

jerry410
3. feb 2024

@mmm1234 Biológia nie je len biológia. Po Mgr štúdiu končíš s nejakým zameraním, mikrobiológii, virológie, zoologia, genetika, molekulárna biológia, biotechnológie, botanika...čo len chces. Dôležité je po Bc. určite pokračovať Mgr a tam sa už špecializovať podľa toho čo ťa baví. A s uplatnením si myslím, že nie je problém, pretože to není ako právo že skončí ročne 200 ľudí....ale napr. mikrobiologov len max 10, čiže miesto sa podľa mňa nájde ľahšie....

bu1bu
3. feb 2024

Mam kamarátku s týmto odborom, odišla do zahraničia, už je tam cez 10 rokov, urobene PhD. posobi na zahraničnej univerzite, už pomaly a isto sa stáva kapacitou. Pracuje v takých labakoch, ze na SVK by asi nemala šancu. Ona je veľmi spokojná, robí špičkovú vedu.

viestta
3. feb 2024

Biotechnologia je aj vyroba liekov, aj kvasenie piva alebo vina, vyroba jogurtu a dokonca aj cisticka odpadovych vod. Je to ine ako cista biologia, je zamerana na prakticke vyuzitie biologickych procesov a ich technologiu a take je aj jej uplatnenie.