Dobrý deň chcela by som sa len opýtať alebo skôr poradiť aký dôvod mám uviesť v škole aby mi potvrdili externé štúdium. Školu mám dosť ďaleko rodičia mi vyplatili aj internát ale ani raz som tam nebola pretože som zvyknutá spat len doma a keď som niekde inde nechuti mi ani jesť atd Niesom zvyknutá medzi cudzími :D. Ja mám zatiaľ len ten dôvod že je to ďaleko ale ten mi asi ani neschvália pretože doteraz som do tej školy chodila normálne vedeli by ste mi dať radu ? Ďakujem
čo je to dosť ďaleko...koľko km?
@jankaa129 rozmaznanonost nie je dôvod na externé štúdium.
Na spanie na intraku si zvykni, kupuj si veci čo ti chutia. Akože tiež som bola taká princezná keď som prišla na intrak, ale nie až taká aby som si nezvykla a vybavovala exterko.
Tak si najdi pracu a daj dovod ten nie? Nestuduju externe hlavne kvoli tomu ludia, ze maju Tpp ?
@jankaa129 z osobnej skúsenosti viem, že dôvod nikto neriešil. Napísala som rodinné dôvody a nikoho nič viac nezaujímalo. Skôr je problém podľa mňa v tom, či tvoja škola umožňuje prestup počas školského roka, či sa tvoj odbor vlastne vyučuje v externej forme a teda ako spomínali vyššie, ci si uvedomujes, ze externé štúdium si študent platí.
Ach intrak, tiež som mala strach, prvý pol rok bol ťažší, potom sa dala partia dokopy a hodnotím to ako svoje najlepšie roky života, človeka to veľa naučí. Hlavne pre to že sa neviem inde vyspať a najesť by som si isto necvakala externé štúdium a už vôbec nie teraz keď ho z 5 rokov natiahli na 7.
@martina2309 platí ? viete aj koľko ? Keďže som študentka nemám peniaze na rozhadzovanie :D asi si dva krat rozmyslím do čoho idem ha ha ha :D
@jankaa129 baby hovorili o vysokej skole... Ty kedze myslis strednu, tak tam externe studium neexistuje. Max si mozes poziadat o individualny studijny plan, ktory ti ale kvoli rozmaznanosti isto nedaju... Mozes este prestupit na skolu s rovnakym odborom blizsie k domu... Pozri si v skolskom poriadku ake su tam uvedene dovody...
@guiseppinka Pani zlatá myslím si že môj triedy učiteľ vie viac ako vi keďže on mi poradil tuto formu štúdia ...
Prečo si si vybrala takú strednú školu kde ta čaká internát? ( počas vysokej školy je to iné človek je dospelý a viac samostatný), stredná skola diaľkovo isto neexistuje. Prestup na inu v tvojom okoli. Aka je to skola, ktorú navštevujes?
@jankaa129 myslela som vysokú školu, o strednej externej som zatiaľ ešte nepočula. A výška školného je individuálna na každej škole (800 až omnoho viac), tak ako aj podmienky prestupu, no stále sa to týka vysokej školy
Dôvody sú take, keď je niekto vážne zdravotné chory, profesionálny športovec a pod., nevzťahuje sa to na pohodlnosť. Chapem tá, tiež nebol intrak nič pre mna, tak som si prenajala sama garsónku na VS a neskôr som dochadzala autom, keďže už som mala vlastnú domacnost doma s frajerom a psom😊
Nechapem naco si sla na taku skolu co je daleko od domova, ked vies jaka si zhyčkana.
@jankaa129 no pani zlata ti dobre napisala, externe studium na SS nie je... je individualny studijny plan a vacsinou ho maju napr. mlade maminy, nejaky sportovci, umelci, proste vytazene osoby, co cestuju a nestihaju chodit do skoly a ludia so zdravotnymi problemami. Najdi si skolu blizsie k domu. Externe studium je take, kde nemas statut studenta, vzdelavas sa popri praci. A toto studium je platene, pocula som o nom iba v suvislosti s VS, alebo nadstavbami. O aku SS ide? preco si si to vobec vybrala?
Inak k tomu ze si to dvakrat rozmyslis.. to si si mala uz pri podaji prihlasky ;)
@jankaa129 si si istá, že máš na mysli externé štútium. Tak študujú pracujúci a je platené.