Ahojte všetci!
Rovnako ako xy maturantov aj mňa tento rok čaká skúška dospelosti. Aj keď sú šumy rôzne, predpokladám, že ústna časť bude, a tak sa na ňu pripravujem. Problém je však v tom, že mi to nejde. Celý život som bola dobrým študentom, mala som čisté jednotky, zapájala sa do súťaží a robila dobré meno nielen škole, ale aj rodičom (teda hlavne mamke, ale to teraz neriešme). Avšak odkedy trpím bulímiou, som absolútne neschopná učiť sa. Vedomosti mi idú jedným uchom dnu, druhým von a to nepodarené prejedanie sa ma oberá o drahocenný čas. Skúšala som s tým seknúť už mnohokrát, bezúspešne. Veľmi sa obávam, že keď nadíde čas maturity, všetko pooriem a psychicky sa položím. Viem, že mám ešte 3 mesiace, no potrebujem sa začať učiť už teraz, najmä preto, že maturujem z biológie, ktorá je obsiahla a nekonečná. Vedeli by ste mi pomôcť? Pomodoro techniku som už skúšala, Forest appku mám tiež. Vopred ďakujem. 😇
vsetko zavisi od podmienok...takze najprv si pories svoju zdravotnu stranku a potom ti pojde aj to ucenie.
@dekatehla vie a veľmi sa kvôli tomu trápi. Je mi zo mňa úplne nanič, že na jednej strane síce ničím svoj život, ale úplne ničím život aj jej. Vždy ma vo všetkom podporila a nikdy na mňa v ničom netlačila. Dokonca nie je ani ten typ, ktorý by si zakladal na dokonalých výsledkoch svojich detí. Ako sama hovorí, aj keby s päťkou, no hlavne príď domov celá.
Skus si pozriet nejake videa na YouTube, co pomohlo inym s takymto problemom. Urcite taky problem mali viacere baby a zdielaju svoje pribehy. Pripadne vyhladaj pomoc psychologa alebo skolskeho poradcu. Drzim palce.
A co sa ucenia tyka, treba samu seba asi motivovat do toho. Mozes si Pripravit studijny plan (napr. rano od 7-8 sa budem venovat biologii). Vzdy vecer si priprav plan na nasledujuci den, aby si potom nestracala cas, ze kedy, co a ako.
Urcite to zvladnes. Len potrebujes byt disciplinovana a zodpovedna. Vela stastia.
Ahoj, nechcem ti tu mudrovať, maturita je určite dôležitá, ale v prvom rade by si si mala poriešiť svoju zdravotnú stránku/bulímiu/ a potom aj to učenie ti pôjde určite ľahšie.Mama vie o tvojich starostiach?