Dvojmesačný syn nechce umelé mlieko

prstek
18. nov 2013

ahojte maminky, moj synátor má dáky štrajk alebo čo 😒 má dva mesiace aj 9 dní a niekedy nechce UM ani cítiť....ja nekojím vôbec, materské mliečko som mala len 2 týždne 😒 a zo stresu čo som mala odišlo.....podľa tabuľky by mal už vypiť 120...ale väčšinou nehrozí, ibá tá 90tka 😒 a aj tak obe dávky mi papá tak na 2x....po polhodke alebo tak, keď ho už doslova prehováram ...bojím sa aby mi priberal normálne..neviem čo to je....čajík vypije rád, ešte skôr teraz ako to mliečko, ešte som aj mliečko zmenila, som myslela, že to mu už ide na nervy 😝 ale výsledok žiadny....máme to asi 3.deň .....pôjdem sa aj k doktorke spýtať, ale či ste už mali niektorá podobný problém a prečo a ako ste postupovali. Ďakujem maminky

lutia
18. nov 2013

@prstek ak pribera pekne tak by som sa zbytocne nestresovala, ved vie kolko potrebuje a zbytocne do neho tlacit mlieko je podla mna zle - uz len to ze ho moze brusko boliet alebo ti to popripade vyvrati...
nie kazde dieta je tabulkove ako sa pise na obale
u nas sa zacal tento "problem" ked bol maly vacsi a bol na UM...jednoducho sa stopol a stacilo mu po niekolko mesiacov len 150ml miesto 210ml....neriesila som ked mu staci a nie je hladny tak preco do neho tlacit viac lebo sa niekde pise...vaha bola oki a bol spokojny

prstek
autor
18. nov 2013

@lutia posledne sme boli u doktorky v poradni 12teho, vtedy mal 2 mesiace a 3 dni a 5210g 🙂 snáď je to len štrajk alebo čo 🙂 veru nebudem ho tlačiť na silu....asi si vie sám povedať koľko mu stačí

kikuleenka
18. nov 2013

@prstek moja dcera ma o par dni 8 mesiacov, a viac ako 120 ml na jeden sup nevypije, aj to iba v noci, ked dlhsie pospi, inak davam iba 90 ml 🙂 tabulkami sa neriad, iba chutou babatka (ak by vsak naozaj evidentne nejavilo zaujem o jedlo, pitie, tak radsej skoc k lekarovi po radu, aby nedoslo k dehydratacii)

prstek
autor
18. nov 2013

@kikuleenka čajík pije rád, takže dehydrovaný určite nebude, inak je hravý a živý posledné dni až príliš 😀 no len pri prvom synátorovi tomu bolo práve naopak 😀 preto ma to kus znepokojovalo

cherry1981
18. nov 2013

@prstek Poznam to, u nas to zacalo tiez asi ked mala dcera 2 mesiace a do roka pila mlieko iba v spanku, zacalo to tak , ze revala ked isla papat mliecko. Nedokazala som ju nakrmit ked bola hore, ona akoby necitila hlad, bola vysmiata, neplakala... Az jedneho dna prislo k tomu, ze aj cely den nejedla, tak som ju zacala v noci krmit v spanku a aj cez den. Ale u nas to bol teda STRAJK a poriadny. Ked Ti vypije iba menej mliecka akoby mal, tak asi mu staci. Ani mne nikdy nevypila tolko, co udavali tabulky, vzdy to bolo menej 😉

cherry1981
18. nov 2013

@prstek A inak tiez sme pili mliecko aj pol hodinu 90 ml, casom to preslo do takeho stavu, ze aj hodinu, fuuu nerada na to obdobie spominam, drzim palce 🙂

hameeda
18. nov 2013

@prstek : moja malá pila 90 ml asi tak do 10 mesiacov a to ho pila na dva krát, teraz ma rok a dva mesiace, popapá všetko a veľa, aj mliečka popije viac, pokiaľ neplače že je hladný tak nech pije koľko chce, neriaď sa tabuľkami, každé dieťa je iné

prstek
autor
18. nov 2013

ďakujem žienky 🙂 ukľudnili ste ma 😉