Aké mlieko pijú vaši drobci, ktorí majú alergiu?

atka1989
24. mar 2023

Ahojte mamičky aké mliečko piju drobci ktorý majú problém s alergiu ,sa mi zdá že stoho máme ekzémy mohla by som prejsť na iné um ?ďakujem

leniel
24. mar 2023

@atka1989 akú alergiu? na čo alergiu?

petamich
24. mar 2023

alergen je laktoza alebo mliecna bielkovina? ak laktoza, tak vies kupit bezlaktozove UM ak mliecna bielkovina tak tam sa tusim dava kozie UM - toto si nie som 100% ista

a do isteho veku ti potom vie aj pediater predpisovat ak je dieta alergik a potrebuje specialne mlieko

leniel
24. mar 2023

@petamich nie, ak je problem mliecna bielkovina, nesmie sa ani kozie, aj to obsahuje kazein. vtedy na predpis Neocate alebo Alfamino mlieko

petamich
24. mar 2023

@leniel dakujem!

flavia1
24. mar 2023

Ahoj, je rozdiel intolerancia laktózy a alergia na bielkovinu kravského mlieka. Ak u alergologičky vyšla alergia na kravské mlieko, tak nemôže žiadne mlieko a z umelých iba Neocate infant a neviem, či je ešte iné. Dokonca ja som malého musela odstaviť od mojho materského mlieka, lebo tam je tiež kazeín a alfa laktalbumín. Máme veľký problém s ekzémom a žiaľ ani moja prísna diéta nepomohla:(

leniel
24. mar 2023

@flavia1 to fakt? to pocujem prvy krat... a ked si skončila s dojcenim pomohlo to?

flavia1
25. mar 2023

@leniel ano, zlepsenie je, ale, este to neviem úplne posudit, lebo sme skoncili s ekzemom v nemocnici a len pred par dnami sme vysadili maste kortikoidove. Zial, uz sa nedalo tomu vyhnut,mal to v takom zlom stave. Vraj az mesiac trva, kym ten alergen teli vyluci a vadia mu aj niektore potraviny, takze este to chvilu potrva. Keby si manzel nepozrel zlozenie materskeho mlieka, tak by nas to ani nenapadlo. Ale tie dve zlozky, co som pisala vyssie, mal extremne vysoké hodnoty. Ja som 4 mesiace držala prisnu dietu a nic sa nedialo. Takze som musela maleho odstavit, ale stalo ma to vela sil a preplakanych chvil.