Aké mlieko pijú vaši alergici na kravské mlieko?

ninka1609
4. jan 2018

Ahojte aké mliečko pijú vaše detí ktoré sú alergické na kravské?.... Čítala som o Nutrilone ale všade vidím len mliečko do 12 mesiacov mala má 15 mesiacov a zistili jej alergiu...dr. jej zatiaľ napísal bebu Ha 3 ...zapeka ju.... čakáme na alergologa objednaná je ,31.1.... tak si myslím žeby mal mliečko zmeniť ale netuším na aké viete mi poradiť? Ďakujem pekne

petulda333
4. jan 2018

Moj ma 2r2m a pije nutrilon allergy care2,skus ho kupit v lekarni

ninka1609
autor
4. jan 2018

@petulda333 ahoj... Áno o ňom som čítala ale práve preto sa pýtam že to mliečko je len do 12 mesiacov .. to trojka už nie je? Ďakujem

petulda333
4. jan 2018

@ninka1609 nie nie je,moj ho pije a uplne v pohode. Predsa len v takom veku uz papa aj ine veci,takze to staci

ninka1609
autor
4. jan 2018

@petulda333 áno toto som chcela vedieť či bude stačiť jej v noci ...😃 Síce aj teraz sa budí ešte tri krát na mlieko

petulda333
4. jan 2018

@ninka1609 aj moj sa tak budil,az tesne pred 2.narodeninami to bolo uz iba raz alebo vobec

ninka1609
autor
4. jan 2018

@petulda333 ona vypije o pol ôsmej 150 alebo 120 mlieka alebo kaši a potom sa budí už o tri hodiny na mlieko ale vypije len 60 alebo 30 ako keby si len chcela cucnut potom vypije 120 a ráno tiez 🙂

petulda333
4. jan 2018

@ninka1609 a neskusala si je dat vodu v noci namirsto mlieka? Moj ma v posteli vodu a napije sa kedykolvek. Mozno je len smadna. Ono to prejde.. Moj uz teraz aj ked pije v noci mlieko tak max 150ml,pritom ked pil aj 2-3x za noc tak vzdy 240ml

michaelarabincakova92
4. jan 2018

My mame 14 mesiacov a od 9 mesiaca pijeme nutrilon alergi care 2 kedze mame tiez alergiu na kravské mlieko

jessinataly
4. jan 2018

Moja pila až do piaich rokov Neocate.

lety17
4. jan 2018

My mame neocate

ninka1609
autor
5. jan 2018

@petulda333 skúšala nezabralo

petulda333
5. jan 2018

@ninka1609 ono to zachvilu prejde,a bud nebude pit vobec alebo len raz. Treba vydrzat

ninka1609
autor
5. jan 2018

@petulda333 mne to nevadí ja už som zvyknutá ☺

alienka28
5. jan 2018

@ninka1609 ahoj, nasej malej tiež nerobilo dobre kravské, tak sme prešli znova ku nutrilonu 3, je od ukončeného 12. mesiaca, alebo jej dávam pol nutrilonu, pol kravského aby si predsa na kravské zvykla, tak mi raz poradila laktačná poradkyňa

ninka1609
autor
6. jan 2018

@alienka28 my sme nepili kravské ako čerstvé ale sunar...ale už Sunar nemôže kôli tej alergii

petulda333
6. jan 2018

@ninka1609 urcite nedavaj aby si zvykla na kravske,je to hlupost. Len zbytocne trapenie dietata. Kamoska ma dcerku starsiu o tyzden od mojho a tiez ako moj ma AE,alergiu na bkm a ona davala kravske lebo lutovala dat peniaze na speci mlieko. Chuda to male,od hlavy po paty vyhadzana a doskrabana do krvi az kym ju dr nesprdla poriadne. Drzim palce,dnes je super ze je vela moznosti ako mlieko nahradit

monikq
6. jan 2018

ak ma tvoje dieta lekarom vysetrenu diagnozu, tak budes mat mliecko na predpis a oni ti uz poradia, ktore je najvhodnejsie podla veku. asi 90% ceny hradi poistovna, dopalca sa len suma akoby za normalne mlieko. moj maly tak fungoval skoro do 2 rokov, ale zial, ani tie hydrolyzovane mlieka mu nerobili dobre, a stale mal alegicke prejavy. odvtedy je len na vode a pohankovom mlieku, kedze nic ine nemoze.
ak ma dieta alegiu na bkm, tak si nan urcite nezvyklne. a tym, ze ho bude stale dostavat sa len budu znasobovat alergicke reakcie.

petulda333
6. jan 2018

@monikq poistovna preplati cca 45% zo sumy...napr nutrilon stoji 15,35€ a ja zan platim 8,20€ ale aj tak je to velka pomoc.
Neskusala si ryzove mlieko a smotanu na varenie? Alebo ovsene? Su aj jogurty take

ninka1609
autor
6. jan 2018

@petulda333 Včera som bola kúpiť ten Nutrilon áno stal toľko čo si písala...lebo Beba ju zapeka až mám krvavý zadoček tak som to kúpila len neeviem či jej ho môžem dať... lebo do arelgologa ideme až na konci mesiaca....a ináč sa chcem spýtať kto mi bude to mlieko predpisovať? Pediater alebo alergolog?

petulda333
6. jan 2018

@ninka1609 pediater,dozadi na recept sa potom pise ze preco a kto to odporucil. A musis si dat ziadost do poistovne,lebo od roka sa musi davat ziadost a plati to na pol roka..ja kym som cakala na vysledky som tiez to mlieko kupila a bolo dobre. Kevy nieco kludne pis

ninka1609
autor
6. jan 2018

@petulda333 ved mne pediater vravel že nemôže nám nič predpísať že t len do 10 mesiacov

petulda333
6. jan 2018

@ninka1609 blbost,malemu alergologicka robila testy,ked prisli vysledky dala mi papiere,s tym som sla k pediatricke a ona vypisala ziadost do poistovne,to som odniesla,cca po 10dnoch prisla sprava ze schvalili a dr prislo rozhodnutie pisomne. Potom mi predpisala mlieko,poistovna ti schvali max 4mlieka na mesiac. Po 1.roku dietata sa kazdych 6m robia testy a dava ziadost do poistovne

ninka1609
autor
6. jan 2018

@petulda333 aha nám robila testy kožná a s výsledkami máme ísť k alergologii tak asi až keď on potvrdí a napíše správu tak s tým do pediatra a už sa to poriesi asi

petulda333
6. jan 2018

@ninka1609 no asi tak,ale urcite ti pediatricka bude predpisovat mlieko

ninka1609
autor
6. jan 2018

@petulda333 oki ďakujem zatiaľ dám vedieť čo a ako sme pochodili u alergologa

gemelos
5. feb 2018

Ahojte, potrebujem radu od mamičiek, čo majú deti s alergiou ma mlieko.

Otázka č. : je možné že by sa prejavila alergia až v 8 mesiaci? (kožné prejavy - ekzém, časté kakanie a teraz už dva týždne zase opak - zápchy a zapáchajúca stolica). Ja som si totižto myslela, že ak by bola alergia, tak by boli problémy od začiatku. Či mýlim sa? Dr. nám zatial testy robiť nechce, teraz má dcéra 10 m., že je ešte malá a skresluje to u tak malých detí.

otázka č. 2.:
spomínate tu že ste začali dávať nutrilon allergy care2. Čítam na nete, že existuje aj althera mlieka od nestle. Je v tom nejaký rozdiel?