Dobrý deň . Chcel by som radu alebo kontakt . Vie mi niekto poradiť , kde by som mohol darovať väčšie množstvo šatstva . Buď OZ alebo DD . Najlepšie by bolo okres Trebišov prinajhoršom Košický kraj . Ja som okres Trebišov . Ďakujem .
Ja som z TV a ver mi, nikde ti šatstvo nevezmu, obvolala som všetky organizácie. Jedine, kde vezmu je krízové centrum pre matky s deťmi (Maják sa to tuším volá).
@marek657174 Charitashop v Košiciach. Myslím že aj v Prešove je.
V Prešove je organizácia Podaj ďalej. Kontaktuj ich.
zberný dvor
Viem ze niektoré organizácie vezmú len vtedy, keď máš bloček o čisteni v čistiarní.
Ďakujem všetkým za príspevok . Piatok to budem riešiť . Ešte raz ďakujem .
mozno by stalo za to zvazit rozdelit oblecenie. Ak su to veci pre miminko do vel. 68 tak skus ponuknut nemocniciam v okoli -nie len novorodenecke ale napr. veci do 2-3 rokov mozu uvitat aj na infekcnom. Velakrat im totiz maminky hospitalizuju s malymi detmi rovno z urgentu a mamicky nemaju hned nahradne oblecenie. Pre starsie deti skus charitu miestneho uradu prip.Majak (ubytovanie slobodnych a tyranych matiek s detmi). Ak je to este pre starsie deti mozno by sa oblecenie zislo aj v ubytovaniach socialnych zariadeni (napr. kde byvaju odchovanci detskych domovov prip. socialne pripady (matky na hranici chudoby) s detmi.
chatGPT hovorí že:
V okrese Trebišov máte niekoľko možností, kam darovať nepotrebné šatstvo:
Mestský úrad Trebišov
Mesto Trebišov pravidelne organizuje zber obnoseného a nepotrebného šatstva. Veci je možné priniesť do budovy Mestského úradu v čase od 8:00 do 15:30, zabalené do igelitového vreca alebo iného vhodného obalu, aby nedošlo k znehodnoteniu pri manipulácii a prevoze.
Slovenský Červený kríž
Slovenský Červený kríž má svoje pobočky aj v okrese Trebišov. Odporúča sa kontaktovať miestnu pobočku a overiť možnosti darovania šatstva.
Ekocharita Slovensko
Ekocharita sa venuje zberu, triedeniu a zhodnoteniu odevov, topánok, hračiek, oblečenia a textilu. Na svojej webovej stránke poskytujú informácie o zberných miestach a možnostiach darovania.
Pred odovzdaním šatstva je vhodné kontaktovať tieto organizácie a overiť si aktuálne potreby a podmienky darovania.
telefonne čísla si snáď dokážeš vygúgliť aj sám