Kde môžem darovať šatstvo?

marek657174
25. dec 2024

Dobrý deň . Chcel by som radu alebo kontakt . Vie mi niekto poradiť , kde by som mohol darovať väčšie množstvo šatstva . Buď OZ alebo DD . Najlepšie by bolo okres Trebišov prinajhoršom Košický kraj . Ja som okres Trebišov . Ďakujem .

rozculena
25. dec 2024

chatGPT hovorí že:

V okrese Trebišov máte niekoľko možností, kam darovať nepotrebné šatstvo:

Mestský úrad Trebišov
Mesto Trebišov pravidelne organizuje zber obnoseného a nepotrebného šatstva. Veci je možné priniesť do budovy Mestského úradu v čase od 8:00 do 15:30, zabalené do igelitového vreca alebo iného vhodného obalu, aby nedošlo k znehodnoteniu pri manipulácii a prevoze.

Slovenský Červený kríž
Slovenský Červený kríž má svoje pobočky aj v okrese Trebišov. Odporúča sa kontaktovať miestnu pobočku a overiť možnosti darovania šatstva.

Ekocharita Slovensko
Ekocharita sa venuje zberu, triedeniu a zhodnoteniu odevov, topánok, hračiek, oblečenia a textilu. Na svojej webovej stránke poskytujú informácie o zberných miestach a možnostiach darovania.

Pred odovzdaním šatstva je vhodné kontaktovať tieto organizácie a overiť si aktuálne potreby a podmienky darovania.

telefonne čísla si snáď dokážeš vygúgliť aj sám

earlgrey
25. dec 2024

Ja som z TV a ver mi, nikde ti šatstvo nevezmu, obvolala som všetky organizácie. Jedine, kde vezmu je krízové centrum pre matky s deťmi (Maják sa to tuším volá).

nynia
25. dec 2024

@rozculena ChatGPT to môže napísať ale realita je dosť často úplne iná. 🤣 Presne tak ako píše @earlgrey veľmi ťažko je nájsť niekoho kto to vezme a ten problém nie je len v okrese TV

viestta
25. dec 2024

@rozculena je dost zasadna aj ake oblecenie. Veci po detoch sa daju ako tak umiestnit, ale oblecnie pre dospelych to uz je problem. Dalsia vec, ze sklady nemaju nekonecnu kapacitu, takze ak beru, tak radsej sezonne veci aby to nemuseli skladovat.

lenkakravcova
25. dec 2024

@marek657174 Charitashop v Košiciach. Myslím že aj v Prešove je.

letfenixa
25. dec 2024

V Prešove je organizácia Podaj ďalej. Kontaktuj ich.

rozculena
25. dec 2024

@nynia
@viestta
preto sa tam píše:Pred odovzdaním šatstva je vhodné kontaktovať tieto organizácie a overiť si aktuálne potreby a podmienky darovania.

rozculena
25. dec 2024

zberný dvor

lasona
25. dec 2024

Viem ze niektoré organizácie vezmú len vtedy, keď máš bloček o čisteni v čistiarní.

marek657174
autor
25. dec 2024

Ďakujem všetkým za príspevok . Piatok to budem riešiť . Ešte raz ďakujem .

viestta
25. dec 2024

@rozculena citat viem, ale neradim sa s chatGPT ale z osobnej skusenosti, ked poradit chcem

zuzikak
25. dec 2024

mozno by stalo za to zvazit rozdelit oblecenie. Ak su to veci pre miminko do vel. 68 tak skus ponuknut nemocniciam v okoli -nie len novorodenecke ale napr. veci do 2-3 rokov mozu uvitat aj na infekcnom. Velakrat im totiz maminky hospitalizuju s malymi detmi rovno z urgentu a mamicky nemaju hned nahradne oblecenie. Pre starsie deti skus charitu miestneho uradu prip.Majak (ubytovanie slobodnych a tyranych matiek s detmi). Ak je to este pre starsie deti mozno by sa oblecenie zislo aj v ubytovaniach socialnych zariadeni (napr. kde byvaju odchovanci detskych domovov prip. socialne pripady (matky na hranici chudoby) s detmi.