Ahojte sú/ nie sú ok pre tehotnú ženu koláče (napr. šamrole, makronky, laskonky atd. ) ktoré sú z bielkov šlahanych nad parou? Je ta teplota dostatočná na zabitie baktérií?
Rady typu : "ja som jedla a nič sa nestalo tu nehľadám"
Ja som jedla a nič sa nestalo 😅🤣 vajíčka robené nad parou sú tepelné upravené 😉
Ahoj, riziko sa minimalizuje, ak potravinu tepelne upravuješ pri teplote aspoň 70°C aspoň 15 minút. Takže za mňa - áno, je tam možnosť nákazy (ešte som ale nepočula od nikoho, že by sa nakazil z tohto). Ak sa ale bojíš, myslím si, že nikto nemá právo ťa nútiť to jesť. V tehotenstve máme byť v pohode, ak by si mala mať z toho nervy, tak proste si to jedlo nedaj.
Ked nechces pocut rady takeho typu a osobnej skusenosti, tak sa opytaj Googlu, kde najdes za 3 sekundy odpovede na vsetky taketo a obdobne otazky.
@mikadooo ďakujem za milú odpoveď 😊
Boze dobrotivy 🤦♀️
No... ta teplota na to podla mna dostatocna neni. Ja som mala v 4. mesiaci z pokazenej samrhole zo svadobnej vysluzky riadnu hnacku. Ale tak... dieta zije a uz ma 5 rokov 😃
Vedela si ze jedla pripravené nad parou, vo vode, nad plynom a v rúre nesmies absolútne jest?
To, ze je to slahane nad parou, je jedna vec, ale take laskonky ja osobne peciem najprv na 120 stupnov, 15 minut a potom znizim teplotu a uz len dosusim. Rovnako tak parizske rozky, pusinky. Ine som nerobila. Nic sa mi nestalo, jedla som toho dost v tretom trimestri strasne vela, mnam.
A akoze co by da ti malo stat ??? Ci ked to zjes tak porodis vajco ?? 🤦🏼♀️😂😂😂😂 boze ako normalne odporucam navstivit odbornika lebo toto je chore
@natali1991 Zeby salmonela napr.?
@beata_k ale joooj netrep .. to moze dostat aj z inych veci a nie len ked je tehotna
@natali1991 Pytala sa na tuto konkretnu vec. Neafektuj.
@beata_k a ty nebud doštukana
@natali1991 to je aka?
No neviem, predvečerom som mala laskonku a ani ma to nenapadlo :D a dnes aj mozzarellu na raňajky,o nej som tiež počula,že by sa nemala. Okrem nepasterizovanych veci buď v kľude.