Ahojte ake ste jedli výrobky? Mne lekárka povedala nič z bielej múky áni cestovíny.
Cestoviny ziadne. Chlieb som jedla jeden druh spaldoveho, nezvysoval mi glykemiu
V lidli dostaneš kúpiť cestoviny z červenej šošovice, alebo hrášku. Majú nízky glykemicky index
@jessi06 https://www.google.com/search?q=Cestoviny+z+cer...
Chutia úplne v pohode
Ovocie ste jedli normálne?
@jessi06 ano mala som glukomer a merala si pred jedlo a po jedle adi hodinu dve, uz presne neviem...je to 9 rokov..lieky som nemala iba dieta, ale mne to nerobilo problem byt na diete, byvalo mi tak zle, ze som aj tak toho moc nezjedla...ovocie som obmedzovala, napriklad hrozno co ma vela cukru som nrjedla vobec
@jessi06 ovoce: jahody, maliny, boruvky, jablko - ty jsou v pohode, idealne 1 “hrst” na dopoledni svacinu. Obcas jsem upekla jablecny zavin (Lidl ma vyhovujici testo nebo muzes udelat sama tvarohove) s 2 jablky a skorici. Ovoce doplnit bilkoviny a tuky (tzn. tucny jogurt, mascarpone, vyslehana smetana, tvaroh a orechy). Ja jsem testoviny nemohla vubec, z “peciva” jsem pekla nizkosacharidovy chleba s minimem mouky a krekry, nic jineho mi neprochazelo. Ryze velmi male mnozstvi, nastavovala jsem kvetakovou ryzi.
Glukometr i prouzky jsem dostala od diabetolozky, prouzku mi predepisovala kolik jsem chtela, ale jeji rady byly dost zcestne, radeji jsem si vsechno nastudovala sama (rady typu: jeden kolc denne je ok, maslovy croissant neni problem a tak).
@bluemoon24 vďaka za informácie.
@bluemoon24 musela si si teda merať tie hodnoty áno? Mne dala len prúžky a mam čakať na vysledok.
@jessi06 ano, merila jsem si lacnou a pak hodinu od prvniho sousta 5x denne (tzn. po kazdem jidle) - standart je 3x denne, ale ja jsem chtela mit jistotu a prouzku jsem mela spoustu 🙂
@bluemoon24 co hovoríš na dia keksíky?
@jessi06 dia vyrobky se nedoporucuji jist v tehotenstvi vseobecne - obsahuji nahradni sladidla, ktera nebyla testovana na tehotnych zenach, tzn. nikdo nezarucuje, ze jsou uplne bezpecne pro dite
@bluemoon24 v poriadku 👌
celozrnne cestoviny v malom mnozstve a muku - tak podla toho v com aku, napr palacinky som spravila z bielej muky (bez cukru)…