Zmeny prejavov ročného dieťaťa

obleckozaecko
5. sep 2020

Ahojte, mam prve dieta - teraz oslavilo rok a nestacim sa cudovat zmenam. Inak sa prejavuje - vie co chce a co ako funguje. Aj ked nerozprava a nechodi, ukazuje mi a rozumie takmer vsetkym vetam. Napriklad dnes siel do izby ukazal na kocik. Strasny plac, ked som mu ho nedala a zavrela dvere - tak som mu ho vytiahla ( myslela som si, ze mozno chce len vedla neho stat a posuvat ho - ako vzdy) on sa vsak zacal nan doslova stverat, tak som ho posadila, on si sam si dal v nom pasy a ukazal mi na dvere. 😳
Nikdy predtym to neurobil, ma presne rok. Robia to aj vasi rocniaci? 🧸😭 maju tiez male zachvaty jedu / placu ak im napriklad nevyhoviete? Aj v tomto veku? Nemam v blizkom okoli podobne vekom dieta, tak sa pytam tu. Ďakujem

pribinak
5. sep 2020

Syn nosil topánky k dverám keď chcel ísť von. Nemal ešte ani rok

ivangeline
5. sep 2020

Jasné,že áno,postupne deti opakuju a už chcú to či ono v inom čase a inak ako by chcel rodič :D Už to bude len horšie. :D Enjoy. Obdobie vzdoru je vlastne len vyjadrovanie názoru a emócií.. a učenie sa ich zvládať. Môj má 20m. A aj rozpráva,takže sa snažím dovoliť mu všetko,čo sa dá,aby keď budem potrebovať,počúval on mňa.. keď budem ja všetko zakazovat,bude aj on mne... :D

obleckozaecko
autor
5. sep 2020

@ivangeline teším sa 🙃😂

mogaa
5. sep 2020

@obleckozaecko máš uplne normálne dieťa....dieťa aj keď nerozpráva, vnía čo sa s ním robí a dorozuieva sa ako vie - ukazovaním, gestami, kričaním, plačom - keď niečo nechce.....a neboj príde aj obdobie že síce rozumie čo mu hovoríš ale bude "hluchý"...

obleckozaecko
autor
5. sep 2020

@mogaa 😭😭😭🙈

marzuz89
5. sep 2020

@obleckozaecko nechápem prečo si zrútena 😮 Dal ti nádherne najavo, že chce ísť von. Bez slov, pomocou neverbalnej komunikácie, gest, činov. Teš sa, že sa mu to v hlavičke spája a dokáže už vyjadriť svoje chcenie na veci, s ktorými sa stretáva dennodenne. Je to progres, ktorý nezastavís. Treba mu to pomenovať - jeej Ferko, ty chceš ísť von v kočíku. A vysvetliť, že teraz von nepôjdete, lebo bla bla, ale pôjdete keď sa vyspinka atď. Alebo vysvetliť ok, ideme von, ale pod, prebalim ta, oblečiem, a ideme. Podľa situácie aká práve bola.

Tých situácii bude viac a viac a jedine co treba je, aby si ich TY vedela zvládať. Tvoje dieťa to zvláda 😉

lucia147852
5. sep 2020

Úplne normálne dieťa. Ono nebude sedieť jak handrová bábika bez názoru. Neviem prečo smutne smajliky. Mozes byt rada že sa ti dieťatko normálne vývija.

deti95060810
5. sep 2020

bolo to už dávno , syn videl v tel. rozprávku macko Uško - krásna rozprávka.... nejaké zvieratko ukazovalo že má nové topánky. Syn utekal tiež pre tie svoje topánky a všetkým nám ukazoval že aj on má svoje.... 15 mesiacov

mmoni89
5. sep 2020

Jasné , úplne normálne zdravé dieťa , buď rada že má takéto prejavy

mmoni89
5. sep 2020

Jasné , úplne normálne zdravé dieťa , buď rada že má takéto prejavy

mogaa
5. sep 2020

@marzuz89 predpokladá ale že mamička si myslí že má geniálne dieťa lebo to zvláda v roku😉

obleckozaecko
autor
5. sep 2020

@marzuz89 ja urcite nie som zrutena 😁 som skor prekvapena 😇✌🏻

obleckozaecko
autor
5. sep 2020

@lucia147852 ale ved ja nie som smutna, zle to chapete 😃😇 bola som skor velmi prekvapena. Doteraz nikdy take veci neukazal. Ukazuje mi aj misku, ze chce do nej chrumku 😂

obleckozaecko
autor
5. sep 2020

@mogaa je to velmi zvlastne, ked zeny takto reaguju. Vzdy ma to prekvapi.

lucia147852
5. sep 2020

@obleckozaecko tak potom je dobre 🙂 tes sa veru. Je to šikovne bábätko 😉