Ahojte, mam prve dieta - teraz oslavilo rok a nestacim sa cudovat zmenam. Inak sa prejavuje - vie co chce a co ako funguje. Aj ked nerozprava a nechodi, ukazuje mi a rozumie takmer vsetkym vetam. Napriklad dnes siel do izby ukazal na kocik. Strasny plac, ked som mu ho nedala a zavrela dvere - tak som mu ho vytiahla ( myslela som si, ze mozno chce len vedla neho stat a posuvat ho - ako vzdy) on sa vsak zacal nan doslova stverat, tak som ho posadila, on si sam si dal v nom pasy a ukazal mi na dvere. 😳
Nikdy predtym to neurobil, ma presne rok. Robia to aj vasi rocniaci? 🧸😭 maju tiez male zachvaty jedu / placu ak im napriklad nevyhoviete? Aj v tomto veku? Nemam v blizkom okoli podobne vekom dieta, tak sa pytam tu. Ďakujem
Jasné,že áno,postupne deti opakuju a už chcú to či ono v inom čase a inak ako by chcel rodič :D Už to bude len horšie. :D Enjoy. Obdobie vzdoru je vlastne len vyjadrovanie názoru a emócií.. a učenie sa ich zvládať. Môj má 20m. A aj rozpráva,takže sa snažím dovoliť mu všetko,čo sa dá,aby keď budem potrebovať,počúval on mňa.. keď budem ja všetko zakazovat,bude aj on mne... :D
@ivangeline teším sa 🙃😂
@obleckozaecko máš uplne normálne dieťa....dieťa aj keď nerozpráva, vnía čo sa s ním robí a dorozuieva sa ako vie - ukazovaním, gestami, kričaním, plačom - keď niečo nechce.....a neboj príde aj obdobie že síce rozumie čo mu hovoríš ale bude "hluchý"...
@mogaa 😭😭😭🙈
@obleckozaecko nechápem prečo si zrútena 😮 Dal ti nádherne najavo, že chce ísť von. Bez slov, pomocou neverbalnej komunikácie, gest, činov. Teš sa, že sa mu to v hlavičke spája a dokáže už vyjadriť svoje chcenie na veci, s ktorými sa stretáva dennodenne. Je to progres, ktorý nezastavís. Treba mu to pomenovať - jeej Ferko, ty chceš ísť von v kočíku. A vysvetliť, že teraz von nepôjdete, lebo bla bla, ale pôjdete keď sa vyspinka atď. Alebo vysvetliť ok, ideme von, ale pod, prebalim ta, oblečiem, a ideme. Podľa situácie aká práve bola.
Tých situácii bude viac a viac a jedine co treba je, aby si ich TY vedela zvládať. Tvoje dieťa to zvláda 😉
Úplne normálne dieťa. Ono nebude sedieť jak handrová bábika bez názoru. Neviem prečo smutne smajliky. Mozes byt rada že sa ti dieťatko normálne vývija.
bolo to už dávno , syn videl v tel. rozprávku macko Uško - krásna rozprávka.... nejaké zvieratko ukazovalo že má nové topánky. Syn utekal tiež pre tie svoje topánky a všetkým nám ukazoval že aj on má svoje.... 15 mesiacov
Jasné , úplne normálne zdravé dieťa , buď rada že má takéto prejavy
Jasné , úplne normálne zdravé dieťa , buď rada že má takéto prejavy
@marzuz89 ja urcite nie som zrutena 😁 som skor prekvapena 😇✌🏻
@lucia147852 ale ved ja nie som smutna, zle to chapete 😃😇 bola som skor velmi prekvapena. Doteraz nikdy take veci neukazal. Ukazuje mi aj misku, ze chce do nej chrumku 😂
@mogaa je to velmi zvlastne, ked zeny takto reaguju. Vzdy ma to prekvapi.
@obleckozaecko tak potom je dobre 🙂 tes sa veru. Je to šikovne bábätko 😉
Syn nosil topánky k dverám keď chcel ísť von. Nemal ešte ani rok