Záchvat hnevu u dieťaťa

13. nov 2024

Milé mamičky. Ako riešite záchvaty hnevu vašich detí. Dcéra má 4 roky. Dnes to bolo peklo ktoré trvalo hodinu a pol. Jedla pribinacik s plastovou lyžičkou, do ktorej keď kusla sa jej z nej odlomilo tak som jej ju zobrala. Začala doslova ricat. Naschvál. Pekne som jej vysvetľovala že už s ňou nemôže jesť . Ona ricala stále viac a viac. Objala som ju pekne jej hovorila nič nepomáhalo. Navrieskala mi aj do ucha ucho má ešte stále bolí. Išla som od nej preč ona všade za mnou chodila ricala v kuse nie a nie prestať. Robila to doslova naschval. Nezvládla som to už psychicky, dostala na zadok. Stále ricala. Zavrela som sa pred ňou do izby ona bola kopala na dvere ricala stále. Ju som zavrela do izby nech sa ukľudní nepomohlo nič. Až kým muž konečne neprišiel z roboty a neprerušil to. Ale bolo to peklo. Snažila som sa nevytocit ale to sa nedalo. Normálne som zničená z toho. Pekné slovo neplatí, krik neplatí, po zadku neplatí proste ako zvládate takéto vypäté situácie čo robíte? Ja som normálne hotová z toho ja som mala sto chutí sa zobrať a odísť preč niekde od nej.

deti95060810
13. nov 2024

to sa stalo prvý krát? alebo už viackrát?
takéto nepríčetné stavy mávajú deti s diagnózou tak preto táto otázka.

pribinak
13. nov 2024

Slečna by za rYcanie dostala 2-3 po riti a hotovo. Ako to sa fakt necháš takto tyranizovat od 4 ročného dieťaťa?

autor
13. nov 2024

@pribinak ona dostane po riti ale nemá to žiadny efekt proste nič nepomáha ja už som presne mala pocit že má tyranizuje preto som začala kričať aj ja aj dostala po zadku a poriadne ale nič nič nepomohlo ona si stále išla svoje bez prestávky ja som myslela že už ju prizabijem

lonely66
13. nov 2024

@pribinak však píše, že dostala na zadok. otázka znie, či na holý a poriadne....

autorka - daj jej vyšetriť mozog. takéto chovanie nie je normálne.

dusankomoj
13. nov 2024

Ak si si istá, že to robila naschvál,tak nabudúce ju treba chytiť a strčiť pod sprchu. Takú oblečenú! Viac to neurobí.

deti95060810
13. nov 2024

@dusankomoj nemyslíš vážne... 🙄

danyelia
13. nov 2024

...tak asi málo dostala na zadok, keď to nepomohlo

mojemenonikto
13. nov 2024

Ak dáš akokoľvek najavo, že ťa to vyrušuje, tak len prikladáš polienka do ohňa. Nič by som jej nevysvetľoval, dokonca by som ju ani netrestal. Musíš sa tváriť, že normálne pokračuje tvoj štandardný deň. Pokojne sa jej normálnym hlasom niečo spýtaj, napríklad či nie je smädná. Ale nerieš ak nebude odpovedať. Neignoruj ju. Správaj sa k nej ako keď je normálna. Keď zistí, že to nefunguje, tak s tým prestane. Čím viac jej ukážeš ako ťa to trápi, alebo vytáča, tým viac to bude robiť.

mojemenonikto
13. nov 2024

Ešte doplním, že keď s tým začne, tak jej môžeš normálnym hlasom povedať, že nechceš aby to robila, ale pokračuj akoby nič.

autor
13. nov 2024

@deti95060810 bolo viac takýchto konfliktov ale dnes to bolo najhoršie takto dlho nonstop ešte nikdy nevystrajala

dusankomoj
13. nov 2024

@deti95060810 smrteľne. Mám deti a takéto skúšali aj oni. Keď majú deti amok,tak nevnímajú a voda ich ,,preberie". A dúfam, že nemusím písať, že NEMYSLÍM studenú.

minenkak
13. nov 2024

Studená sprcha ale v momente až lebo tu treba môj hlas

zooeynka
13. nov 2024

Filmovat a ked sa ukludni jej to ukazat.

doriiis
13. nov 2024

Poslala by som ju do izby sa ukľudniť.Kde nie je hľadisko,nie je divadlo.

colsami
13. nov 2024

@mojemenonikto jasne, necha ju v amoku rycat hodinu a pol (ak by muz neprisiel, asi aj viac) a bude sa tvarit ze sa nic nedeje. Nehovoriac ak nebodaj byvaju v byte, akoze prepac ale mat takych susedov ze taketo amoky spoza dveri pocuvas, tak dovidenia. Uz po 5minutach ma kazdy obycajny a normalny clovek (matka) nervy ze az. Takze rada ze tvar sa dve hodiny ze sa nic nedeje ked decko vrieska jak keby ho drali z koze, je fakt super. A hlavne amok za taku kravinu a hlavne u 4 r dietata (!) co uz nie je rocne nechapajuce decko.

autor
13. nov 2024

@mojemenonikto pol hodinu som vydržala ignorovať a potom už ja som mala nervy a hecovali sme sa navzájom mám pocit chybu som urobila aj ja ale už som to nezvladla

deti95060810
13. nov 2024

autorka, ešte raz sa opýtam žiadne iné problémy nemá? chodí do mš? a zvláda ju v pohode?

autor
13. nov 2024

@deti95060810 nemá iné problémy do ms chodí tam nemá žiadny problém chvália ju aká je dobra

doriiis
13. nov 2024

Nechápem,ako vás jedno kriciace decko dokáže vyhecovať.Dvakrat mu takým hlasom,aby ma určite počulo poviem,nech sa ukľudni.Ak nie,odchod do izby sa ukľudniť.

autor
13. nov 2024

@doriiis dala som ju do izby zamknúť neviem vychádzala stále von ja som sa zavrela do izby ricala spoza dverí ja som čakala kedy skončí ale ona nie a nie skončiť

mojemenonikto
13. nov 2024

Rozumiem, že ti praskli nervy a presne preto to trvalo tak dlho, lebo ste sa hecovali. Dúfam, že nemusím dodávať, že nikdy, naozaj nikdy jej nesmieš splniť to, čo chcela len preto aby bola ticho. Mám už odrastené deti a môj syn to tiež na mňa keď bol približne v takom veku ako hovoríš skúsil. Skúsil to asi dvakrát, keď som sa tváril, že ho vôbec nepočujem, už nikdy to nezopakoval. Pozor, deti to niekedy naschvál zvyknú skúsiť na verejnosti, keď zistia, že reaguješ citlivejšie 😉

doriiis
13. nov 2024

A nakoniec sa ukludnila ako?

deti95060810
13. nov 2024

@doriiis prišiel otec... písala na začiatku

autor
13. nov 2024

@doriiis prišiel muž z roboty a prerušil to ako keby od vtedy je spokojná ešte mu hovorí mamka má scapala som ju zlostila...hra sa je kľudná ako vymenena

autor
13. nov 2024

@mojemenonikto ďakujem za pochopenie

doriiis
13. nov 2024

@deti95060810 ...jaj pardon.Som zabudla dočítať.🤦🏻‍♀️
Tak inak autorka sa opýtam.Ked došiel muž domov,ako to prerušil? Čo spravil?

doriiis
13. nov 2024

Podľa toho,čo píšeš,že ako hovorí otcovi,čo a ako bolo to dieťa presne vie,čo robí a parádne s tebou zametá.

andreafa
13. nov 2024

Naco plastova lyzicka???

autor
13. nov 2024

Inak je chorá teraz od pondelka sme doma berie antibiotiká tak neviem či z tych liekov jej prepína, že je doma zavreta alebo čo ešte toto ma napadlo. Ale proste bol to extrém dneska toto ešte som nezažila taky cirkus.

colsami
13. nov 2024

Z liekov jej takto urcite neprepina, to je absurdna teoria.