Vysoké teploty v byte a novorodenec

11. júl 2024

Ahojte, chcela by som sa spýtať tých čo majú doma vysoké teploty a novorodenca. Ako ste na Tom? Ako zvláda váš drobec tie teploty? My máme v byte 28 stupňov a mala je celá nesvoja z toho..už poriadne nespava cez deň. Noc ešte ako tak ... Proste len sa trápime 😔 v čom ich máte počas dňa? A najdôležitejšia otázka v čom vám spinkaju počas dňa a potom cez noc? Ak máte tak vysoké teploty...

januska2
11. júl 2024

Náš spal iba v plienke a aj cez noc aj cez deň posielam nim ručník a na nom max obyčajná plienka a tak bol spokojný a aj do teraz ma rok a spi len v plienke

really8
11. júl 2024

V plienke a letnej zavinovacke. Mame asi 28-30 stupnov.

3petka
11. júl 2024

No chúďatko, môj má rok a tiež je to katastrofa. Mame 26 st. Síce cez noc sme to schladili na 23 ale do včera zase stupne. Poobedny spánok je katastrofa.

pralinka25
11. júl 2024

Novorodenec bol doteraz v bruchu. Tam.bolo 36 stupnov. Deti v inkubatoroch maju tiez teplo. Proste mu hlavne davaj vhodne .mnozstvo tekutin. Nechaj len v plienke prekry tenkou latkovou plienkou len brusko a kludne mozes ovlazit cistou vodou aj viac krat za den a k postielke mozes prevesit mokru plachtu

autor
11. júl 2024

@pralinka25 ja by som ju nechávala len v plienke.. lenže priateľ sa zase boji, že dostane zápal pľúc.. že proste tak spat nemá... A ešte ku tomu má Morov reflex 🤦 čiže sa budí sama na ručičky.. čo je dosť hrozna kombinácia ... Lebo ju nemôžem dať už ani do ulitky kvôli teplote ... V nej tak kľudne spinkala... Takže som už zúfalá..

pralinka25
11. júl 2024

Su aj take uplne tenucke jednovrstvove. Ja by som aspon to brusko prekryla a jednovrtvovu by zvladla.

really8
11. júl 2024

Davam letnu zavinovacku a fungujeme normalne. Myslim ze problem je vo vas nie v novorodencovi.

beata_k
11. júl 2024

Bol v plienke. V den porodu bolo 38°C. Cez som davala vlazne sprchy. Aj ked je novorodenec aj jemu je horuco. Praveze sa moze lahko prehriat tak male telicko

autor
11. júl 2024

@really8 a akú máte teplotu vo vnútri? A akú chybu teda robíme?

andrejita26
11. júl 2024

Netýka sa to samotného novorodenca, ale neskúšali ste termo závesy na okná? My máme vonkajšie žalúzie, ktoré keď sú cez deň zatiahnuté, tak sa okná neprehrievajú a máme v byte príjemne a kamarátka si dala práve tie termo závesy a vraj majú od vtedy o niekoľko stupňov menej v byte...to len taký tip...

autor
11. júl 2024

@andrejita26 v spálni máme cez celé okno takú veľkú zatemnovaciu žalúziu alebo čo to je.. celý deň to je zatiahnuté, zatemnene..to je tá strana kde najviac pečie ... A aj tak máme horúco.. včera sme varili a úplná katastrofa... Dneska som už aj zakázala variť.. budeme na rozkoch, a objednávkach, poprípade sme rozmýšľali, že si navarime u svokry.. nakoľko máme malý byt, tak sa celý prehreje z toho... My už sme sa rozhodli pre klimatizáciu... Avšak hneď teraz nám ju nikto nepríde namontovať 😔

autor
11. júl 2024

@pralinka25 tá ulitka je tenká ... Napoky som takú vyberala... Musím asi skúšať... Že ako to na ňu bude vplývať ... Ako spinká v nej krásne... Len tá teplota.. keby není leto není problém 😔 ja len dúfam, že ten Morov reflex sa čím skôr stratí...

pralinka25
11. júl 2024

myslim ze su aj take kde sa zaviazu len rucicky k brusku aleo bokom a nozicky su hole

really8
11. júl 2024

Presne teraz som sa isla pozriet a mame aktualne 28,3 v spalni kde doteraz spal. Plienka a letna zavinovacka.
Nehovorim ze robite chybu iba ze my rodicia casto vidime prekazky ktore si ale robime samy v hlave. Napr nemoze byt len v plienke lebo zapal pluc, nejdeme na dovolenku lebo by asi plakal v aute, nemozeme hento lebo tamto. Neviem teda ake mas babo ale tie vela znesu …

januska2
11. júl 2024

@really8 nás malý bol od narodenia len v pamperske na uteráku. Na nom obyčajná plienka alebo bez a nebol ani 1x chory

martaatram
11. júl 2024

No ja mam zase problem ze ked ho aj dam do kratkeho spoti sa a je potom studeny 😂🤦🏼‍♀️🤷‍♀️tak ani tak ani tak vzdy ho musim prezliekat