Večerné uspávanie 17 mesačného dieťaťa v aute

zuzana_stet
26. jún 2015

Mate prosim skusenost, ze dieta 17 mesacne dieta nevie same zaspat v postelke? Nezabera nic, len hodit do autosedacky, do 10 minut zaspi, prelozim do postielky a prespi celu noc - aj 12 hod. Len by som rada uz prestala vozit kazdy vecer v aute. Prosim poradte, dakujem 🙂

mata1001
26. jún 2015

Lahnut si k nemu.chytit za ruku.spievat uspavanky.citat rozpravky...nauci sa zaspavat aj v posteli.neboj....

miskaska
26. jún 2015

@zuzana_stet seknut s tým. Určite sa naučí zaspavat aj v posteli vedľa teba. Pár dni to potrvá, nebude to.ľahké, ale výsledok sa určite dostaví.

zuzana_stet
autor
26. jún 2015

@mata1001 jaaaaj, dakujem za radu, ale nic z tohoto nefunguje. reve ako by som jej ublizovala, na rukach ,spievat, v kociku, pri nej lezat, nic nefunguje :/

zuzana_stet
autor
26. jún 2015

@miskaska no ked si ju dam do postele ku mne, nechce tam byt, ide dole, ked ju dam znovu ku mne, reve a reve a reve, driape sa prec, neexistuje sa pritulit :/

miskaska
26. jún 2015

@zuzana_stet podlana treba vydržať. Driape sa preč, tak.chytiť a naspäť do postele, príp. postielky. A takto.dookola, byt pevná a nepovolit.

monique88
26. jún 2015

Aj u nas to tak bolo, reval ako tur, nechcel byt v posteli, hadal sa, zliezol, 50x som ho dala spat do postele, unavné pre neho aj pre mna ale moj muž nedovolil vozit v aute aj ked ja by som bola za, je velmi haklivy na minanie penazi takže sa uspavalo v posteli, trvalo to na začiatku straaaasne dlho a nebudem ti klamat, je to na nervy a asi po roku už zaspí bez problemov ale museli sme si vystriehnut ten spravny čas lebo uplne zbytočne dieta ukladat ked nema svoju hodinku, teda aspon u naseho 🙂 Držím palce.

hradnapani
26. jún 2015

@zuzana_stet keby sa vam pokazilo auto, tak co? a co tak "akoze" pokazene auto. Proste jazdit sa nebude.
7 dnove dieta v aute - pochopim, aj 7 tyzdnove, ale toto je uz trochu vela. Par dni to potrva, priprav si pevne nervy, 17 mesiacov zaspavala takto, takze to nepojde zrazu. Tak poreve.,v tomto pripade by som ten plac aj tolerovala.

zuzana_stet
autor
26. jún 2015

@monique88 srdecne dakujem za mile slova 🙂

rebroza
26. jún 2015

@zuzana_stet ja by som skusila ho proste neukladat do postele a pockat kym sam "niekde" zaspi. nie je to urcite idealne, ale na zaciatok .... a ked sa nauci zaspat bez auta, skusit dalsi krok - postel s rodicom, atd.
u nas sme takto fungovali s obednym spankom, bud zaspali pri hre sami alebo nezaspali. ked som sa pokusila ich po obede ulozit do postele, hodinu len vymyslali a potom som to vzdala. drzim palce

veriiii
26. jún 2015

17 mesacne?uz som pocula 7 tyzdnove,7 mesacne uspavat v aute,kociku atd ale 17 mes>ako ti spavalo celych 17 mes? 😨 dam bude aj odpoved!

charlie1980
26. jún 2015

Ale no...niektore ste uz mozno zabudli ako ste sa kedysi vy vsemozne snazili vyhoviet detom 🙂 My sme mali to iste, ked sa naucil vstavat a liezt. Musela som uspavat v kociku a pri vysavaci, priputany, inak by zliezol a tak som ho prelozila do postele. Potom sme sa prestahovali a vysavac v tom byte sa mu uz nepacil, bol hlucnejsi 🙂 A tak som bola nutena ho uspat v posteli. Ale,...prisla som na to, ze ked proste spat nechcel, zliezal z postele. A ked bol uz dostatocne unaveny, je normalne, ze spat bude....a teda sa nastavil tak, ze spat chodi okolo 22.hod a nemame Problem s uspavanim. Naco ho nutit...? Poobede sam ide do spalne lahnut si. Ked sa vozi v aute, samozrejme, zaspi pokazdom...aj 2krat za den.
Skus prestat s navazanim, hraj sa s nim, kym bude vladat, mozno ho uspavas prilis skoro....moj pred 22.hod ide zriedkavo spat.

unilevel
26. jún 2015

Ja som syna uspavala v aute tak cca do troch rokov .. bol sice nauceny zaspavat aj v posteli ...vzdy som lezala vedla neho , niekedy aj 40 min .....ale v aute to bolo oooovela rychlejsie , jednoduchsie a pre mna pohodlnejsie , nebolo to sice kazdy den ale velmi casto ...prezil to bez ujmy na zdravi... je z neho normalny skolak s vybornymi vysledkami ..... deti do troch rokov su v niektorych veciach eate velmi nezrele a musia na vela veci dospiet ... treba im dat caa ......ale treba samozrejme dat pozor na rozmaznanie a zhyckanie si dietata ...

egyptanka
26. jún 2015

no neviem, mne to pripada divne, teraz v lete este ok, ale v zime si neviem predstavit, okupane dieta rvat do zimneho oblecenia, potom do autosedacky, odhadzat sneh z auta, na 10 minut zhavit studeny motor a po 10 minutach ho vypnut ... (to auto sa vam teda nepodakuje a spotreba pojde rapidne hore), uspate dieta brat na ruky, vyzliect z kopy oblecenia (a co ked sa pri vyzliekani preberie ... starsie deti su uz vnimavejsie) a ulozit. A medzitym dufat, ze tymto vecernym jazdenim niekde nenachladne. ...

jamelia
27. jún 2015

@zuzana_stet my sme tiez mali problem so zaspavanim, ked som mladsieho syna skoro dvojrocneho odstavila od mlieka. Dovtedy zaspaval len pri kojeni, inak nie. Nenutila som ho byt v posteli, ani na rukach, nechali sme ho hrat sa a ked zaspal sam od unavy, prelozili sme ho do postele. Ubehlo par mesiacov a uz zaspava pekne v posteli, ked lezim vedla neho a stiska ma 🙂 chce to len cas. Urcite to s tym uspavanim v aute treba skoncit, lebo casom to bude este horsie.

alexandra1104
27. jún 2015

mi sme v 12 mesiacoch sekli s uspavanim na rukach hodila som ju do postielky a rev 3dni trvalo a zaspavala sama

veronikakostka
27. jún 2015

Aj môj mali mal takè obdobie že ani za svet nechcel byť v postielke.ale nedali sme mu naviber.reval ako keby sme ho z koze drali ale nepomohol si tym.neukludnovali sme ho no senim na rukach a uz vobec nevozili v autosedacke.kazdy vecer sa vyreval v postielke a potom zaspal.trval tento stav asi 2-3tyzdne .ale teraz uz v pohodicke ide vecer sam si lahnut do svojej postele bez nejakych vyhrad.

maary11
27. jún 2015

@zuzana_stet
Nie je mozne, ze nic ine nezabera, tvoje dieta je take iste ako vsetky ostatne, len ste ho naucili zaspavat v aute, lebo to pre vas bolo najjednoduchsie. Ked bude unavena, zaspi aj doma, len to bude dlhsie trvat. Ci dokaze byt hore aj 48 hodin??? Ak ano, tak potom musis okamzite vyhladat lekarsku pomoc!
@charlie1980 vyhoviet dietatu ano, ale toto nie je o vyhovovani dietatu, ale o tom, ze to vyhovuje rodicom 🙂

Sorry baby, ale minat tolko penazi na benzim mi pride sialene, mam kamosku, ktora vozi dceru aj hodinu po BA, ked jej zaspi v aute. Nikdy som take nieco neurobila a ani neurobim (dcera ma 15mesiacov). Aj tento tyzden mi mala dva krat zaspala v aute, ked sme sa vracali domov a tak mala obedny spanok v trvani 20 minut, po preneseni sa zobudila a uz nezaspala, a co? vecer sla spat normalne, nic jej nebolo. Ano, uz som nemala cas pre seba cez obed, ked spi, musela som navarit, ked bola hore, no to nie je dovod na vozenie dietata v aute, aspon teda podla mna...
A chce to len cas a trpezlivost, tiez sme si presli roznymi fazami, od rychleho zaspatia na prsniku, po skoro hodinove lezanie a drzanie za ruku..momentalne uz druhy tyzden zaspava sama a bez problemov, proste sme jej vadili v izbe 🙂 ale co bude o mesiac nikto netusi 🙂
U nas este pomaha ju cez den "znicit" 🙂 Po trojhodinovom pobyte na ihrisku uz vecer nie je schopna ani skakat po posteli, proste ju uplne ko 🙂

bosoriak
27. jún 2015

@zuzana_stet Iste ze reve, ved vie, ze doteraz si ju vozila, tak pochopitelne kazda zmena sa bude prejavovat takto. Ale 17mesacne dieta uz je pomerne velke na to, aby si mu robila, co mu na ociach vidis. V skutocnosti mu podla mna viac skodis, nez osozis. Cim skor sa nauci, ze nebude vzdy po jeho voli, tym lepsie. Naucit sa zvladat realitu je ta najdolezitejsia vec, ktoru rodic svojmu dietatu moze vstepit.

Takze odporucam prestat uspavat v autosedacke. Ukazat mu, ze to je len na cestovanie, oznamit dietatu, ze uz viac nebudeme chodit autom vecer pred spanim. Dalej potom podla tvojho uvazenia. Ja som svoje deti uspavala do 4 rokov, nijako mi to nevadilo, naopak. Lezala som s nimi v posteli, hladkali sme sa, ja som si citala na telefone knihu.. Potom som to zmenila, ked bola starsia velka, lebo uz zacala robit sprostosti 🙂

Deti su velmi mudre. Presne vedia, co na nas, mamy, zabera. Srdcervuci plac mava skutocne velky ucinok. Ale aj dieta by sa ho malo naucit pouzivat len v tych opravnenych pripadoch. Najdolezitejsia je doslednost. Ak sa raz rozhodnes s tym seknut, tak s tym naozaj sekni. Uplne najhorsie, co sa da spravit, je par dni dodrziavat novy rezim a potom sa vratit ku staremu, lebo "dieta place". Proste laskavo a pevne. Das tym svojmu dietatu viac, ako len to, ze prestane zaspavat v autosedacke. Das mu tym hranice, deti ich zufalo potrebuju.

Drzim palce.

charlie1980
27. jún 2015

@maary11 Neda sa to porovnavat s "mojim dietatom". Kazde je ine a kazde ma svoje potreby. Jedno dieta mozes dobre vybehat, druhemu je dobre doma, lebo sa hra s legom a ma doma svoje pohodlie. Mojho syna ked zrovna vybeham 3hod, ma tolko energie, ze ho mozem drzat za ruku v posteli, aj tak bude z nej vstavat. Je to strasny vymyselnik. A Co ho mam uviazat? Neviem, Ale Este som nepocula, aby sa dospely musel navazat v aute, aby zaspal. To znamena, ze z toho hadam len vytastie. Dnesne mamicky by chceli, aby v 1,5r. uz nemali dudel, aby sadali na nocnik a ked 2.r. Este nerozprava, tak ich posielaju k psychologom. Je to sice pekne, ze aj take deti existuju, no kazde ma svoje Tempo dozrievania a to vo vsetkom.

kakika007
27. jún 2015

@zuzana_stet a čo denný spánok?? To tiež uspavaš v aute?? 😨

nniikiitaa
27. jún 2015

moj bol od narodenia zvyknutý na rukách spávať. ale potom od 13m sa to viac nedalo. hned po uložení do postielky sa prebudil. no katastrofa. sme s tým sekli. týždeň som ho takpovediac nechávala vyplakať sa v jeho postielke. po určitom čase som za ním vždy išla a zase ho uložila, zakryla a pustila mu detskú uspávanku. a po týždni stačilo ho len dať do postielky a pustit mu tú hudbu. a takto zaspáva doteraz.
musíš vydržať a hlavne s tým seknúť!!!! alebo vyskúšaj dať dieťa mužovi alebo starkým. bo inak to budeš robiť ete dlho :D

zuska88
27. jún 2015

@maary11 nemyslim si ze plati co si napisala - " tvoje dieta je take iste ako vsetky ostatne", kazde dieta je ine, a na kazde dieta nieco ine zaberaaa, ale pravdu mas v tom a aj vsetky ostatne maminky, ze to je dost nezvycajny sposob uspavania a je na case to zmenit...inak aj my mame s uspavanim problem, a moje dieta je rozhodne ine v tomto ako vacsina tych ktore osobne poznam... len napriklad cez obed nezaspi inak ako v kociku - skusali sme to 3 roky a neslo to ani po dobrom ani po zlom.a viem ze obedny spanok stale potrebuje, dokaze potiahnut aj 3 hodinky...
Zuzka Vam drzim palce a najlepsie mozno bude zajst za psychologom a nechat si poradit ako na to...

maary11
27. jún 2015

@charlie1980
No mne pride to vozenie v aute prave presne taky nezmysel, ako nutit dieta sediet na nocniku, ked nechce a nie je na to pripravene. Auto je novodoby vynalez, ludia ho tisicrocia nemali a deti zaspavali bez neho 🙂
Ocividne aj autorke diskusie to uz ide na nervy a chce s tym seknut, inak by asi nehladala rada. A co som si citala aj knihy o detoch a spani, tak vsade sa docitas, ze aj dieta sa musi naucit spat, ze nie kazde to vie okamzite a bez problemov, no ucit dieta spat v aute nie je najlepsia varianta.. teda je to ta najhorsia mozna..samozrejme urcite z toho vyrastie, len ide o to, ci to nie je zbytocne trapenie sa aj rodicov, lebo to urcite nie je komfortne...

maary11
27. jún 2015

@zuska88 Zuzi, ja som napisala, ze je rovnake v tom, ze raz urcite zaspi a nemusi byt v aute, lebo napisat, ze ona nezaspi, ked nejde v aute je blbost, tak je tyzden hore alebo ako??? To asi tazko 🙂) Jasne, ze kazde je ine a kazda mamina uz pozna to svoje babo. Svagrinina dcera od troch mesiacov zaspava sama v postielke, ja som sa mohla aj na hlavu postavit, ked som odisla z izby dcera plakala ako keby jej tam niekto ublizoval. Prislo to az teraz a uplne bez jedinej slzy. Urcite aj autorka vie ako na svoju malu, len mne to auto proste pride taky extrem a presne ako pisala vyssie jedna baba, deti su velmi mudre a velmi dobre vedia co plati na ich rodicov, velakrat lepsie ako vieme my, co plati na nich 🙂

fra
27. jún 2015

Mne to pripomína jedného známeho pred rokmi- vtedy neboli autá v takej miere rozšírené a on absolutne nechcel spávať- jeho mama prišla na to, že mu pomaha trolejbus a hojne to využívala - vraj zaručene do piatich minút po nastúpení do trolejbusu zalomil 😀 -no, ludia si pomáhajú ako vedia- teraz už ten trolejbus k zaspavaniu nepotrebuje 🙂

zuska88
27. jún 2015

@maary11 aha tak, ano to mas pravdu

zuzana_stet
autor
27. jún 2015

@charlie1980 dakujem ti krasne, pekny den 🙂

zuzana_stet
autor
27. jún 2015

@egyptanka hmmm, mas uplnu pravdu. aj preto, lebo o chvilu tu bude zima a nase druhe dietatko, tak aj preto by som chcela zmenit tento nas "vecerny ritual", snad sa nam podari 🙂

zuzana_stet
autor
27. jún 2015

@maary11 dakujem 🙂 vies, ked bola dcerka este malinke babatko, tak sme presli velmi tazkou zivotnou etapou, bojovali sme a boj sme vyhrali, vtedy bolo velmi tazke ju co i len ponosit na rukach, bala sa ludi, bala sa, ze jej niekto ublizi (po tom co si zazila v nemocniciach), nedalo sa to nijak, tak sme si vsimli, ze v aute je kludne, ze jej to tak vyhovuje, urobili by sme vsetko pre to aby jej bolo trosku lepsie, a od vtedy (mala 3 mes) to tak ostalo, nerada sa tuli, nerada sa nosi na rukach, nerada spi na nasej posteli...nechcem zachadzat viac do detailov :/ ked dcerku necham hoci aj ely den behat po ihrisku, tak to nema ziadny vplyv na vecerne uspavanie, ona ako keby sa bala zavriet ocicka...lekari hovoria ze to musi prejst, no chvilkama som zufala....spinka aj cez obde, cca 2 hodky, tak som uvazovala, ze ju nedam cez obed spat, ze vecer zaspinka pri krmeni v stolicke - taku mam skusenost, ale ked na druhu stranu sa jej cez obed spat chce, tak jej nechcem branit v tomto obednom spanku...neviem ako urobit najlepsie

zuzana_stet
autor
27. jún 2015

@bosoriak dakujem ti velmi pekne, pekny den