V dcérinej triede je dieťa s aspergerom a chystajú sa na školsky výlet (rada/názor)

veronikavaneska
3. jún 2021

Ahojte moja dcéra je 4táčka v triede majú dieťa s aspergerom vysoké štádium je dosť agresívny ak sa mu niečo nepáči....
Samozrejme má asistenciu väčšinou sa musi učiť mimo triedy lebo to nezvláda....
Idú na škôlky výlet na celý víkend na chatu do lesa a tento chlapec ide s mamou tiež s nimi.
Aký máte názor nato?
Pustili by ste svoje dieťa?
Ďakujem

patka06
3. jún 2021

Prečo nie, veď sú spolu rovnako celý čas v škole.
Neobrala by som dcéru o taký zážitok kvôli mojim obavám.

meluela
3. jún 2021

@veronikavaneska agresivita tohto druhu zvycajne vyplyva z nepochopenia dietata a nezabezpecenia jeho potrieb (nie vzdy je to mozne samozrejme, ale napr. take zvonenie skolskeho zvonceka moze byt pre niektore deti ciste tyranie ako by im vrtackou niekto vrtal do lebky zaziva). Bude tam mat svoju mamu, ktora ho pozna najlepsie a zrejme vie lepsie nez asistent ucitela odhadnut situaciu, predchadzat napätym situaciam a zabezpecit klud.

tannja
3. jún 2021

Ved tam ide s mamou ta si ho hadam len ustrazi

veronikavaneska
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
taskataska
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
veronikavaneska
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
janulla1
3. jún 2021

A kde je problém keď ide s mamou?

klip0
3. jún 2021

Neboj sa, ked ide s mampu bude to okej. Aj on musi mat nejake zazitky a zaclenovanie do kolektivu. A mama ho pozna najlepsie, tak urcite nanho dohliadne aby nikomu neublizil, plus tam budu pedagogovia, ktorí daju pozor tiež

nikpa
3. jún 2021

@veronikavaneska zrejme je dostatočne socializovany keď navštevuje klasickú školu, síce s asistenciou. Na jednej strane ťa chápem ako matka, že máš obavy ale na druhej strane ma tvoja otázka zamrzela. Skús sa vžiť do role matky toho chlapca, ide s ním na ten výlet aby na neho dozerala, nie je to bojový pes ktorý tam ide hrýzť ostatné deti. Keď budete predkladať svojim deťom takyto obraz o ,,iných,, ľuďoch, nikdy sa s nimi nenaučia žiť. Možno by trocha informovanosti o tom ako sa správať ak ho aj chytí zúrivosť, pomohlo na oboch stranach. Vám že by ste nemali podobné obavy o svoje deti a naučili ich žiť s tým, že nie sme všetci rovnakí a tomu chlapcovi by sa lepšie existovali s deťmi ktoré ho neberú za iného a snažia sa ho chápať.

patka06
3. jún 2021

@veronikavaneska v každom prípade by som svoju dcéru pustila, deti sa musia naučiť spolu vychádzať a akceptovať ostatných ...aj keď sú "iní"
Chlapec ide s mamou ..takže bude mať vlastný dozor a myslím, že aj jemu prospeje keď bude so spolužiakmi

banderaska29
3. jún 2021

@veronikavaneska no ja by som hlavne na tvojom mieste takéto témy zakladala anonymne lebo napríklad ja Ťa podla fotky poznám a bolelo by ma, keby takto hovoríš o mojom dieťati. čo keby si to proste riešila s rodičom, alebo učiteľom než tu na verejnom fóre ?

barrborka
3. jún 2021

Nehnevajte sa,ale ako by sa citila ta mamicka,keby toto cita.
Mali ste stastie,ze mate zdrave deti.
Ono nema pravo na vylet? Neviete sinpredstavit,co zaziva mamina takeho dietatka.To vy nepochopite.Cobtak nechat vase doma a mate klud a starost vyriesenu.
Skuste sa vcitit do koze druhych a nemysliet na seba.
Ste matka 4 deti..prepacte,ale niekedy menej je viac

barrborka
3. jún 2021

@banderaska29 presne vyjadrovat sa o inom..nepochopi,mamina ma bolave srdce aj bez jej ,,problemov,, nepochopi,pokial nezazije.

ivca82
3. jún 2021

@veronikavaneska vysoké štádium? No ale k otázke, samozrejme, že by som pustila. Myslíš, že matka ide s tým chlapcom, lebo chce ísť aj ona na výlet? Skôr ide preto, aby aj jej dieťa na ten výlet ísť mohlo.

veronikavaneska
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
banderaska29
3. jún 2021

@barrborka myslím že naše deti chodia do rovnakej školy, akurát moje dieťa je iný ročník. a ja túto maminku poznám bohužial...

sense
3. jún 2021

Ano pustila by som ju, zivot nie je len dokonaly a bezchybny...a moj nazor? Dakujem bohu ze moje dieta je zdrave. Ta ina mamicka to "stastie" nemala, okrem toho tam bude aj ona matka toho dietata, nebude tam same.A teda velmi by ma mrzelo keby mam chore dieta, snazime sa ho integrovat v ramci moznosti a schopnosti a toto by som niekde citala...

meluela
3. jún 2021

@veronikavaneska

https://www.youtube.com/watch?v=KSgXkVi0E_k

skuste si pozriet toto video aj s dcerkou. Idealne by bolo keby niekto schopny pracoval s celym kolektivom, tak ako sa to robi v zahranici .. zial u nas zatial tazky stredovek v tomto ...

barrborka
3. jún 2021

@banderaska29 je to smutne, a presne kvoli takymto ludom ,maminky ,co maju deticky inakmobderene nikam nechcu chodit,lebo sa boja reakcie okolitych ludi,nepochopia,pokial sa ich to netyka osobne.

barrborka
3. jún 2021

@veronikavaneska nechapete ,pokial mate doma zdrave deti

veronikavaneska
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
veronikavaneska
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
kleopatra114
3. jún 2021

A vy si myslite , že tá matka tam s ním ide prečo ? Snáď , aby na neho dohliadla, nie ? Či si myslis , že ho bude štvať proti všetkým deťom , čo sa na neho krivo pozrú ?! Neboj sa , už beztak to majú v živote ťažké ..Ako chces dcéru učiť k tolerancii, ohľaduplnosti k druhým , keď sama to nezvládnes?

jablkovastrudla
3. jún 2021

@veronikavaneska comu nechapes? Ked je maly integrovany v normalnej skole, tak asi na tom nie je az tak zle. A jeho mama chce presne to iste ako kazdy jeden rodic aby mal co najviac normalne detstvo a zazitky ako jeho vrstovnici. Ked sa bojis aby tvojej malej nahodou neublizil, tak ju nepusti.

barrborka
3. jún 2021

@veronikavaneska to dieta ma dg,o ktorej kazdy vie,co moze obnasat ..feti su aj zdrave casto zakerne..stojim si za svojim.
To uz dieta samotne za to nemoze zial,neroni to naschval.
Je tam dospely,aby tomu zabranil,i ked to niekedy nejde,viem,ale urcite ma tam pri sebe kompetentnu osobu

meluela
3. jún 2021

@veronikavaneska A kde popija kavu ten asistent a/alebo ucitelka, ze necha situaciu takto eskalovat? Ten ma zabranit tomu aby sa dieta dostalo do takehoto stavu a ak k tomu dojde, tak mu zabezpecit bezpecne miesto kde sa moze ukludnit.

kacena4
3. jún 2021

@veronikavaneska toto nie je bezna agresia, to dieta sa len brani ked mu "ublizuju" mozno si to deti ani neuvedomuju ale kricia, nahanaju sa v triede a taketo dieta je citlive na zvuk aj pachy na zmeny a podobne. ak ho niekto hoci aj neumyselne vyprovokuje co je u 4tkov bezne ze si neuvedomuju situaciu, tak sa necudujme ze take dieta je potom zahnane do kuta a brani sa agresiou. NIKDY - NIKDY taketo dieta nekrici, nebije sa lebo chce, ale vzdy je to preto lebo mu nieco prekaza treba pracovat s triedou a vysvetlit im ako faky asperger funuje, mam jedneho doma a v skole niekolko a vobec nie su problemovy - vacsinou je problem v triede ktora ho nevie pochopit a prijat take ake je ak sa to deti naucia pochopa ze pri nom nemozu kricat, vrieskat ci buchotat a nutit ho do veci tak zistia ze sa cela situacia ukludnila. ano, moze mat aj chvile ze bude vystresovany napr. z pocasia, zo zvonceka ci z kriku ucitela ale vsetko sa da riesit nie hned zanevriet a odsudit

veronikavaneska
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
whatever1
3. jún 2021

@veronikavaneska Prehanas, ved ide so svojou mamou, bude pod neustalim dozorom.

katulienkax
3. jún 2021

@veronikavaneska ved ide s mamou snad nedovoli aby bil niekoho podla mna aj preto tam ta mama ide nanho dohliadat