Čaute. S malickou trénujeme kocikovanie. Strašne rada by som išla s nou na vychádzku ale keď ju aj uspim neviem ju zložiť zo seba hneď je hore a place. Prvý mesiac sme trénovali kojenie takže samozrejme bola nonstop na mne, už nám to ide tak teraz by som rada na vychádzku ale samozrejme za to ze ja chcem prechádzku nechcem na malú tlačiť žeby sme s krikom a plačom išli von v tom nevidím zmysel. Nejaké tipy triky? Keď sme na začiatku prikrmovali umelým mliekom vedela som dosiahnuť tvrdý spánok ale konečne sme umelé mlieko vysadili a spánok je ľahký a jedine na mne.
@michaelafle Prvý mesiac ste trénovali kojenie, teraz idete trénovať kočíkovanie??? 😦 To si ju doteraz nekočíkovala, lebo kočíkovanie bolo na programe až po zvládnutí kojenia?
@michaelafle no dobre, neviem, ci je to piatkom, ale ja absolutne nerozumiem otazke a mentalnemu nastaveniu autorky
Trening robi majstra😀 Tak len trenuj, snad na kocikovanie netreba navod😝
Mam dve deti, som tu registrovana uz nejaky ten piatok ale o treningu kocikovania pocujem prvy raz. Nesibe ti tak trosku?
Ja neviem asi fakt je nieco vo vzduchu ak nikto nepochopil kde je problem, namiesto toho sa hraju na vtipne a len si utahuju z autorky..
Mozno sa autorka nevyjadrila presne ale ja tomu dokazem pochopit. Dcerka je na tebe zavesena a ked ju polozis do kocika spusti krik a plac. Skusila by som na prechadzky pouzivat nejaky nosic alebo satku v tomto pripade. A kocik znovu vytiahnut o nejaky cas.
@larinka552 to pomoze no. Zase si ju len na seba zavesit. Boze zeny, uvedomujete si ze 90% problemov si vytvarate same?
@really8 mozno ak to vyskusa o mesiac a pocas prechadzky ju prelozi do kocika, tak nebude problem ziadny. Tak ju bude mat zavesenu na sebe a co. Africke zeny tak funguju s deckami cele dni, aj pracuju s nimi na chrbte.
@larinka552 kasli na to😀 na to sa ani neda reagovat
Veď ju daj do kočiara prejdi okolo bloku a keď nezvládne a bude revať pôjdete domov. Ak je jej dobre len na tebe zožeň si šatku. Snáď s ňou nebudeš celé dni doma.
Nedá sa to natrenovat. Ešte som o tom nepočula.
Vacsina deti zaspi aj v kociari. Aj tie co doma uspavaju hojdanim, skackanim na lopte alebo co ja viem ako. Proste ju tam polozis a budes kociar tlacit pred sebou. Maloktore dieta vyslovene kociar neznasa a reve na raty cely cas.
@viestta dcéra bola presne z tých "máloktorých" 😀 ale ona celkovo bola (aj dodnes je) dosť náročné dieťa. Ja som sa tešila na kočíkovanie a ona doslova vrešťala polhodinu, potom od vyčerpania zaspala a keď sa po 30 minútach v kočíku zobudila, znovu vresk na celé sídlisko. Takže u nás sa prvý rok takmer žiadne kočíkovanie nekonalo (v šporťáku to už neskôr ako tak zvládala). Asi 2x za prvý rok sa stalo, že zaspala, preložila som ju do kočíka, šli sme na prechádzku a potiahla 2 hodiny. Mama vravela, že som bola úplne rovnaká. Vraj cez celú dedinu so mnou bežala v kočiari ku lekárke s takým vreskom, že amen tma. Celá dedina vedela, že ide, bola som ako siréna, že sa hanbila a všade, kam potrebovala aj so mnou, tak šprintovala 😀 Keď sa mi narodila dcéra a bola v kočíku rovnaká ako ja, mama mi so smiechom povedala: "žeby karma...?" 😀 😀 😀
@viestta jedno take mam doma. 7 mesiacov place v kociari akoby sme ho z koze drali
@livuska124 tiez mam jeden taky kus doma, Moj druhorodeny 🩵 nepoznam viac uplakane dieta ako toto moje 🙆🏼♀️😬 prvy syn kocik zboznoval, tam som zodrala kolieska a nejedny topanky ako sme sa stale tarali po vonku. Druhy neznasa kocik aj nosic tak sme vacsinou casu doma.
@livuska124 @jablkovastrudla pisala som vacsina, takze logicky tam vase deti nespadaju.
@michaelafle ja som ju mala v nosici a ked zaspinkala, opatrne som ju prelozila do kocika..ist von bola nutnost, aj ked ja som sa musela trosku spamatat po sekcii, no mala som aj 2rocne starsie dietatko, takze von sa chodit muselo.
Az cca od 4.mesiaca si kocikovanie oblubila.
@michaelafle počkaj chvíľu kým zaspí a potom prelož.Daj cumel, keď má...tak si chvíľu poplace, alebo si sadnes na lavičku a vyberies si ju, alebo sa vrátite...alebo kúpiš nosič...mňa by regulérne zobrali na psychiatriu, keby som každý deň nešla von medzi ľudí spomedzi tých stien.Ale zase nebuďte zle možno sa cítila zle po pôrode, bolo teplo atď ..niekto má dieťa na céčku nonstop, ale ja by som mala úzkosť nechodiť von.Tak ako si s ňou vedela ísť k pediatricke pôjdeš von...nebude prvé ani posledné čo vonku place o dušu🙂
@viestta jasné, ja len na potvrdenie, že také deti ozaj existujú 😀
Zeny tie co sa tu rehocete asi mate pohodove deti co vam super spali. Moj maly prve 4 mesiace len preplakal. Ziadeb kocik nosic nic. Veru von sme nechodili takmer vobec. Spal cez den len na prse mal silne koliky. Kolikove a refluxove deti neznasaju kocik. Nam vydrzal v kociku az v 5 mesiacoch a je z neho kocikove dieta
@mary174 presne toto mam doma, coliky&reflux. Maly ma 7 mesiacov a este stale v kociku nevydrzi, on preplace vacsinou dna nech robim cokolvek.ani prikrmy to nezmenili. Moje dni su take ze pocitam hodiny do vecera. Ist do obchodu s detmi u nas nehrozi.
@jablkovastrudla toto poznám. Dcéra bola jediné dieťa v pôrodnici, ktoré takmer nonstop plakalo. Jedine keď ležala na mne a ma cítila, alebo keď sa dojčila, tak bola ticho. Prvý polrok jej života si poriadne ani nepamätám, takú som mala spánkovú depriváciu. A tie hlúpe reči, keď som počula, že ako si si ju naučila, tak máš 🙈 reku hej, naučila som ju to ešte keď bola v bruchu, že má vkuse revať, že kľudná je jedine u mňa v náručí, alebo keď ma cíti... ale to nepochopí ten, čo nezažije. Že existujú aj deti, čo spia minimum - napríklad len počas dojčenia, alebo na matke, a že nenechám dieťa 3 hodiny revať do bordova, len aby sa "naučilo" spať samé,.....
Niekedy pomoze len cas. Kto nema dieta, ktore kocik neznasa, nepochopi. Kto nema dieta, ktore k tomu este neznasa aj nosic, ale na matke chce byť, tiez nepochopi.. tak isto ako aj kto nema dieta co neznasa cestu v aute, tiez nepochopi, ze ako tam nemoze zaspat 🙈😃
Trenovat sa to neda, iba skusat, raz sa to podari a vydrzi v kociku. Ci to bude na spanok prave, ťažko povedat, mozno to bude az bude mat pol roka a bude ho svet viac zaujimat a budete kocikovat ked bude hore.
@jablkovastrudla ako neviem si predstavit byt stale doma, vsak to dieta musi revat aj skrz to prostredie 😃 akoze v 7 mesiacoch byt iba doma musi byt na maslu pre dieta i matku
@jablkovastrudla v 7 mesiacoch bol moj uz v sportaku, pozeral na stromy listy vsetko okolo a ked sa nudil, zaspal 😃😃😃 my sme boli 8 hodin z dna vonku, nosila som mu von jedlo, vyzivy, mlieko, my sme sa trajdakali kade tade, a to bola korona, nonstop v parku sme boli, miloval sa pozerat na stromy, potom na psickarov, drzal si svoju decku a potom znenazdajky zaspal, sklopila som kocik a motali sme sa, ale nemohla som zastavit, to bol hned hore, aj ked ktokolvek isiel okolo 😁
@michaelafle nevšímaj si posmešné reakcie, ja chápem otázku. Moja má 3 mesiace a v kočíku vydrží 10 minút bez revu, nechce zaspať. Ale už aj toto je pokrok. Na šatku si musela tiež zvykať, teraz ju väčšinou viem uspať v nej, ale stále pred každým spánkom dlhé revy, nekľud a len na rukách zaspí. Žiaľ má problémy s trávením, ktoré riešime s lekárom. A tiež som prvý mesiac nevyšla z domu, nie preto že som nechcela, ale nedalo sa. Drž sa a skúšaj po troške.
@victoriab ale my chodime von, len mne maly prevrieska komplet cely cas v kociku. Mna sa bezne cudzi ludia pytaju ci je maly v poriadku lebo on iba place.Nas naozaj v okoli poznaju podla vrieskajuceho dietata. Teraz bol muz v Polsku na par dni pracovne, ja musim ist aj so starsim von.
A maly je uz v sportiaku, vo vanicke vrieskal tiez- nevidim ziadny rozdiel. Je sledovany aj v nemocnici a je na liekoch na reflux Lebo on to mal naozaj zle
@jablkovastrudla vela sil zelam,je to vycerpavajuce ale coskoro to urcite prejde. U nas ten reflux bol do 8 mesiacov
Ako to chceš trénovať? Naložím do kočiara a idem von. Stačí pred domom, uvidíš ako bude reagovať 😉 ak vydrží, pomaly si budeš predlžovať prechádzky. To ako vážne dieťa má vyše mesiaca a neboli ste vonku?