Štvormesačné dieťa sa začalo v noci budiť

tish1986
17. jún 2014

Prosim pomozte. Mame 4m synceka, plne kojeny na poziadanie, ktory doteraz krasne spinkal od narodenia v noci. Vstaval 1, maximalne 2x na kojenie, zvycajne okolo 2:00 a 5:30. Jasne, menil sa mu rezim, takze niekedy to bolo 1:00 a 6:30 a pod. Ale posledne 2 tyzdne vsetky noci sa budi nonstop kazdych 15-20 minut. Vecer je unaveny, dame ho spat okolo pol desiatej a vtedy to zacne. Budi sa s placom az do rana do 7-8:00. Manzel uz spi v obyvacke na gauci, lebo by ani nevstal do prace a ja som celu noc hore. Maly place akokeby zo sna, staci, ze ho vezmem na ruky, hovorim "shhhhh" a nosim ho po izbe a do 1-2 minut spinka. Alebo mu ponukam striedavo prsia celu noc. Pije aj 15x za noc. Nevyzera byt hladny, lebo niekedy si pocucka len minutku a zaspi. Nikdy predtym to nerobil a som uz tak unavena, ze cez den sa nevladzem s nim hrat ani ho nosit, ani ist von, proste nic... Myslela som, ci to nebude bliziacim sa splnom, niektore deti nanho vraj takto reaguju, ale spln bol 13.6. a vobec sa to odvtedy neupravilo... Alebo moze to byt reakcia po prvom ockovani, ktore absolvoval pred 3 tyzdnami?

sabina1975
17. jún 2014

@tish1986 a nemoze mu byt teplo moja mala toto robila potom som ju vyzliekla a spala odvtedy spi len v body a max znesie tenucke ponozky

kristiii
17. jún 2014

@tish1986 aj mňa napadlo teplo, akurát posledné 2 týždne boli fakt otrasné teplé aj noci a aj mne osobne sa strašne zle spalo, o malom ani nehovorím. A to už neni malé babätko

tish1986
autor
17. jún 2014

aj ja som si myslela, ale dala som mu na noc body s kratkym rukavom tak mal ladove ruky. potom som skusila body s dlhym rukavom a bez spacieho vaku, iba tenkou dekou prikryty, v pancuskach, tiez sa budil. Aj bez deky ked som nanho dala iba plienku - to iste :( Brusko to tiez nebude, lebo pekne kaka, mal koliku prve 3 mesiace, lenze to na nom bolo vidiet aj cez den, ze ho bolelo a ze mal vetry. Zaujimave je, ze cez den spi normalne, bez prebudenia, bez placu... Toto sa deje iba v noci :((

bahira1962012
17. jún 2014

@tish1986 pripravujú sa mu dasienka na zuby možno 🙂 je to normálne ked deti v tomto období nespávaju sa budia su nervozne 😲

grossmann
17. jún 2014

tiez si myslim, ze by to mohlli byt uz zubky...moja ma sice teraz uz 9 mes. ale teraz druhy tyzden tiez place zo sna, budi sa, mrvi sa....a su to zubky...cez den spinka pekne, ale v noci nekludne...a mojej malej este pomaha, ked jej ad postielku davam na noc mokry uterak - kvoli vhlkosti, vtedy sa mi v noci nepoti a pekne spinka (mimo toho, ze teraz nespi kvoli zubkom)....

tish1986
autor
17. jún 2014

@grossmann myslite, ze by ho mohli boliet dasna iba v noci? lebo cez den je pokojny, hrame sa, spievam mu, nosim ho, spi bez prerusenia 3-4 spanky... Pozerala som sa mu do pusiny, ale zatial nic nevidno, ze by sa prerezavalo. To uz moze takto skoro? V sobotu bude mat 17 tyzdnov.

grossmann
17. jún 2014

tie zubky nevyjdu len tak zo dna na den, trosku to trva, takze kludne to moze byt ono, a ano, cez den je dieta zaujate, vela aktivit a taak, takze neboli....v noci ked je uplny klud tak sa olest zintenzivni....mne moja mala bola mrzuta mesiac, dva tyzdne hnackovala, pardni teploty a zuby sa vyrezali az po viac ako mesiaci...

henushka
17. jún 2014

Ahoj, nas maly strasne trpel (a my s nim) pre zubky. Pri dcerke sme ani poriadne netusili, kedy vyrastli, ale maly sa nam strasne casto a strasne dlho (aj vyse roka) budil v noci. Nie v kuse rok samozrejme, ale bolo to dost casto. Ked to prislo, bolo to aj tyzden-dva zufalych noci za sebou, vies si predstavit, ako som vyzerala... A neslo prvoplanovo o kojenie, casto stacilo, ze sme ho pohladkali, utisili. Cez den to tie deti nejak nevnimaju, maju vela inych podnetov. Ak su to zuby, treba len vydrzat, raz vyrastu 😉

ivanapetrasova
17. jún 2014

U nas bolo to iste. Do 3 mesiacov sa budil 2 x a potom zrazu kazdu hodinu. Tiez kojeny, takze bol cele noci pricucnuty na mne. Trvalo to asi 2 mesiace a potom zase pohoda. Zuby to neboli, prvy mu vysiel v 9 mesiaci. Myslim ze to bolo preto ze vtedy rychlo rastol, tak bol nervozny, viac pil a tak. Su take obdobia, ze deticky spia horsie. My sme druhe take mali zas okolo 10 mesiacov. Vtedy zas v noci vstal okolo 2:00 a dve hodiny nechcel spat ani za svet. Tak sme sa v posteli potme prevalovali a "rozpravali" 🙂 toto obdobie trvalo nastastie len nejake 3-4 tyzdne a zas bolo dobre. a teraz ma 16 mesiacov a spi zas lepsie, aj ked stale je cca 2 x hore na kojenie. viem ze je to unavne a vycerpavajuce, ale prejde to. Drzim palce 🙂

tina2
21. jún 2014

Mám 3 deti /2. a 3. dojčené vyše 2 rokov/a všetky začali mať problémy so spaním až po očkovaniach.Samozrejme pri prvom mi to ani nenapadlo, pri druhom som tomu nechcela veriť, až pri 3. som prišla na to, že to nemôže byť predsa náhoda...

tish1986
autor
25. jún 2014

nuz, tak zahada sa nam rozluskla. dnes sa mu ukazal zubok 🙂 samozrejme, este nie prerezany, ale uz ho pekne vidno, take zachvilku to bude. Myslela som, ze 4m2t je skoro na zubok a bali sme sa, preco sa tak budi, ci nema zapal uska alebo ci nie je hladny, ci mu nedat na noc kasicku alebo co. Ale dnes uz spal pokojnejsie, tak asi to cele bolo kvoli prvemu zubku. Dakujem pekne vsetkym za rady aj povzbudenia. 😉

dashenka75
25. jún 2014

Môjmu vyšiel zubok začiatkom 4teho mesiaca a tiež odvtedy velmi zle spi.. Mame takmer 15 mesiacov este sa kojime no ale sa budí takmer každú hodinu, každú jednu noc :-/ ked ide zubok tak aj každú pol hodinku.. Takze pevne nervy prajem a držte sa!!!