ahojte, mam posledne dni taky problem, ze moje ani nie trojtýždňové dieťa chce byt nonstop na prse.. velmi malo spi posledne dni a noci, stale je nepokojny, bud "vrci", co neviem co znamená, ale prso ho vzdy upokoji, alebo kriciiiii neutisitelnym placom, ani drzat na rukach, prihovarat sa, prebalit, cvicit, nic nepomaha... Iba prso.. tak ho mam za poslednych 16 hodin asi 9-10 hodin priloženého… casto mlieko aj pije, casto len dudluje... Mlieka mam myslim ze dost, nemal by byt problém v tom ze je hladny, pribera viac ako je priemer podla toho co mi doktorka hovori... Dnes je to uz extrem, nemozem odbehnúť ani na zachod, jedla som dvakrát pri placi... Uz zvazujem dat mu dudel, co doktorka zakazala, lebo mal zo zaciatku problémy prisat sa.. co robit?
Dala by som cumlík, mne by to vadilo.
@sivana09 moze mat koliky. Tam.pomoze len cas. Nos ho v nosici, tak vies vela porobiť. Ale inak ak treba ist na wc alebo tal, nuz bude tu dobu plakat.
Ja som mala mladsiu kolikovu, často dojcenu, vela nosenu a do toho 2r.stuplika, ktory tie svoje vyzadoval. Chodila mi sice mama, ale zas nie cele.dni a od urciteho obdobia som to zrusila..
Ako rastla, bolo to.lepsie, aj u vas bude. Dudel by som mozno skusial vtedy, ak by si vedela, ze sa uz prisava pekne.. v tomto veku je to horsie dat flasku s mliekom, ale nie dudel. Nasi vsak ani jeden dudel nechceli, maly ho vystreloval a malu z dudlov napinalo.
U nás všetky takéto stavy prešli samé. Každé 3-5 dní iné potreby. Neriešila som, je to len obdobie. Dieťa sa nasýti a odpadne. Aktuálne potrebuje cítiť 24h spojenie s mamkou. Keď zistí, že mamka a tá jednota je tu pre neho vždy, je to jeho dušička potrebuje, prestane sa potrebovať uisťovať. Dcérke som do prvého roka splnila každú potrebu. Po roku bola zrelá akceptovať moje potreby a plnou mierou mi to vracia. Má už dva roky. Čokoľvek poviem že potrebujem, rešpektuje to alebo značne obmedzí svoje požiadavky. Je empatická a tolerantná. Som na ňu vážne hrdá. Začiatky boli ťažké, ale ovocie to prinieslo 🙂
Ja som to mala u syna do 2 rokov, mne to nevadilo, dostal peso a bolo, žiadne cumle ani fľaše nechcel.sa mu nečudujem haha
@sivana09 jaj, ved si v sestonedeli, v procese zzivania sa so svojim dietatom a ono s tebou a so svetom... co najviac oddychuj, vyuzi pomoc rodiny, odpocivaj co najviac. Niektore deti su taki prisavnici, aj moj syn taky bol. Skus sa dat do kludu a ber to tak, ze aj toto obdobie prejde.
Kludne by som mu dala cumlík. Ved potrebujes nirmalne fungovať a nie byt v strese ze ides na wc ci do sprchy.,
U nas bolo take správanie spôsobené bolesťou bruška. Nepomáhalo nic. Len cas a trpezlivosť, bohužiaľ, trvalo to cele mesiace.
My sme to malo od Vigantolu potom dom už nedávala 🙂
Urcite by som dala cumel toto by som nevydrzala
@sivana09 A je nájedený vôbec?
Môj už trošku väčší (3 mesiace) vrci na prse keď chce kakat. Už teraz je to lepšie, viac ovláda zvierac, ale predtým mu to šlo ťažšie. Dávala som chvíľu espumisan a teraz dávam pravidelne biogaiu. Ale to mal necelé dva mesiace, keď som mu ju nasadila
@som_ponorka Zda sa, ze u nas bude rovnaký problem. Boli ho bruško stopercentne... :( Rozmýšľam co také jem co by ho mohlo drazdit. Snazim sa vyhybat alergenom a aj potravinam ktore nafukuju.. fakt uz neviem co mam jesť :(
@sivana09 to nemusi byt nicim co ješ, babatka maju do 4-5m este crievka a travenie ako dost novinku po 9m vyžive cez pupočnik. Vacsinou maju koliky alebo reflux a potom casom sa to znormalizuje. Potom je tu este moznost obdobia rastu. Growth spurt. Vtedy babatka rastu rychlejsie alebo sa coskoro naucia nejaku novu fyzicku schopnost. V tom obdoby mala chcela byt na prse skoro non stop. Trva to par dni. A potom to prejde a ty uvidiš novu schopnost. Ze sa vie prevalit same posadit atd. Byva to kazdych par mesiacov kojencov prso ukludnuje bud rada ze kojis hoci non stop je to docasne. Kamoskyn prvy Nebol kojeny mal koliky a nic ho neutešilo reval aj 3h v kuse a išlo jej z toho preskočit hoci ju prsia neboleli.
@sivana09 ja som sa tiež snažila. Ono ešte chvíľu trvá, kým sa úplne vývine ten tráviaci systém. Kým dozrie. Preto vravia, že po 3 mesiaci je to lepšie a musím povedať, že naozaj je. Aj trochu skôr už bolo
aj my sme dali dudlík, nemala s tym problem ani obvodacka,ani neskor stomatologicka. a hlavne maly sa upokojil
Môže to byť bruškom, moji toto mali,keď som zjedla čokoľvek s mliekom, akonáhle som ja prestala všetko mliečne, prešlo to. Daj sa do hlavne do kľudu, sadni do postele a len tak sa mojkajte, kľudne aj pol dňa. Nebudem sa rozpisovať, ale viem čo prežívaš, ani na WC, ani nič sa neda, ale prejde to 😉
@sivana09 čiže ho nevieš uspat , tak sa uspava samo na prsniku. Kocik nezaberá lebo ta potrebuje cítiť. Skús nosic. Myslím, že vyrieši tvoj problém.
Bruško ho boli určite keď sa stále laduje na prsniku a nemá cas tráviť... nech sa naje a uspavaj. Musí spať...
Mala som rovnake dieťa. A robila rovnakú chybu.
Ja keď som vynechala mliečne výrobky (bielkovina kravského mlieka), takéto plače prestali. Časom som vysledovala ktoré v malom množstve môžem (niektoré zakysané výrobky), inak ak som to porušila, do pár hodín znova nastali revy. Nemáme diagnostikované nič, časom to prešlo a aj malý začal bežne jesť mliečne výrobky. Tiež vigantol môže spôsobovať niektorým deťom bolenie bruška.
@martinatom1 Vcera som nejedla žiadne mlieko, lepok, ani alergeny a bolo to lepšie.. dnes je zatiaľ tiez celkom dobre, uvidime ako to bude pokračovať... Skusim potom pridavat postupne nieco do diety a snad zistim z coho to je.. vigantol som tiez zatiaľ vysadila
@sivana09 Tak to vyzerá byť na správnej ceste. Najčastejšie to budú tie mliečne výrobky. Dať dudel ako hore radia nevyrieši ani príčinu, a vlastne ani problém, pretože môže mať za následok zhoršenie prisatia, zníženie množstva mlieka, a potom nasleduje striedanie umelých mliek aby aspoň niektoré sadlo (tiež sú vyrobené z kravského) a nebolelo bruško... a budeš tam kde si... držím palce nech sa ti to podarí odsledovať a vylúčiť problematické potraviny. Ale inak je normálne že tak maličké bábätko sa dožaduje tvojej náruče, skús šatku alebo nosič.
@sivana09 Ahoj, aj môj syn, keď bol novorodenec bol taký prísavník - volali sme ho ciciačik. Aj som zúfalá telefonovala kamoškám, čo mali deti, či je to normálne. A teda áno, je 🙂 ja som žila s malym na prse prvé týždne. Daj si len pozor, aby sa správne prisával, aby ťa to nebolelo. Tiež som toho veľa popritom nepojedla, ale aspoň sme si spolu pospali. Zlepšenie problémového bruška prišlo s Espumisanom. S každým dojčením 15 kvapiek. Keď bol väčší začala som dávať 25.
A ešte žiadne čerstvé a biele pečivo..
Baby a poraďte co jesť potom, lebo co nesmieme uz viem.. ale čo jesť na ranajky s večeru?
@mamcotka No ja som na tieto tri dni zatiaľ vyradila vsetko.. aj cokolvek mliecne, aj lepok.. takze nejem ani ziadne pecivo, dokonca ani ovsene vločky, lebo mozu obsahovať lepok, ale zajtra uz plánujem skusit vločky.. ja na ranajky si robim ryzu s hrozienkami, jablkom, slnečnicovými semienkami poliate javorovym sirupom.. na večeru bud ryzu s pecenou zeleninou, alebo ryzove cestoviny s omackou zo zeleniny.. zial paradajky tiez este som neskusala, su vraj velky alergen... Tak zeleninu zatiaľ mam overenu ako neškodnú bataty, mrvku a cviklu
ani kočíkovanie nepomáha?
ja som mala takú dcéru a po pár týždňoch bradavky som mala zničené....určite to samé od seba neprejde, musíš ho v tom troška obmedziť...
nám pomohol troška cumeľ a o pár rokov si zas nevedela odvyknúť od cumľa...😉