Ročné dieťa nezaspí v aute

zdenkalv
2. sep 2015

Ahojte mamicky, mame velmi ziveho rocneho chlapceka a chystame sa na dovolenku do Ciech, ale on nam neobsedi v autosedacke a vonkoncom nezaspinka ako ine deti.Ako ste to riesili? dali ste vasim detom dake homeopatika na spinkanie alebo je nieco inaksie? aby si aspom troska pospal, pretoze 4h to je skuska na nervy riadna...vydrzi tam max.hodinku....pojdeme tak, ze vyrazime ked ma spinkat......ale nakoklko on nikdy nespal v aute, tak som zvedava ako dlho si schrupne.skuste poradit.....a vsetky kamosky co mam maju opacny problem....spinkaju im deticky takze nevedia dat radu.....dakujem 🙂

hradnapani
2. sep 2015

@zdenkalv moj v aute nikdy nespal a prezili sme to. Sice na pokraji kolapsu, ale zvladli aj 9 hodinovu cestu (tam si pospal uzasnych 30 minut). Treba robit caste prestavky, pobrat hracky, zabavit dieta, ak mate aj nejaky dvd prehravac, tak pustit rozpravku, pesnicky a sebe dat dvojitu davku magnezia alebo niecoho silnejsieho. 😉

lenka_21
2. sep 2015

@zdenkalv mam 2 taketo deti...kazdy mi hovori ako mu deti spia v autosedacke, moje iba na chvilku zazmuria oci (max 30 min) a potom su hore... Ja im nic nedavam, zvykla som si cestovat s hlukom. 😉 Teraz uz maju 3 roky a pustam im DVD v aute, ked boli take male ako tvoje tak sme pustali CD.
Jedine na co som prisla ked sme mali iba jedno dieta bolo, ze som prestala pri nom v zadu sediet, lebo ten krik bol potom este horsi 😀 😀 😀 Teraz uz su dve, takze nie je ina moznost...ked je to velmi zle zastavime , poprechadzame sa a ideme dalej... Verim, ze to raz bude lepsie 😅

zdenkalv
autor
2. sep 2015

@hradnapani no tak magnezium si teda dam 🙂 a ked vystupime aj to silnejsie 😀 ale ide s nami aj moja mamina, tak to bude velka vypomoc....a dialnice vynechavame aby sme mohli zastavit ked bude treba

hradnapani
2. sep 2015

@zdenkalv stastnu cestu teda 🙂

lenka_21
3. sep 2015

@zdenkalv dialnice vobec nevynechavaj...vsade je odpocivadlo kde sa da zastavit... Ked pojdes mimo dialnice zbytocne budes natahovat cestu a bude to pre krpca narocne. My sa snazime vzdy planovat co najkratsiu cestu a robit zastavky podla potreby (ale zasa to zbytocne neprehanat), lebo potom cesta zbytocne dlho trva.
Mame CD s veselymi rozpravkami, ale aj s uspavacimi zvukmi...

prasiatko30
3. sep 2015

@lenka_21 absolutny suhlas - ak pojdete po normalnych cestach tak vodic sa rychlejsie unavi, 120km usek ktory by ste presli do hodinky - aj za menej, vam bude trvat aj 2x tolko a je to aj omnoho nebezpecnejsie!!!. ak mate moznost ist po dialniciach tak vzdy radsej zvolit dialnicu. zvycajne na dialniciach su odpocivadla/benzinky kazdych x km myslim si ze je to to iste ako ked ides po ceste tiez nezastavis pri prvej vrbe ked dieta zacne vyvadzat ale hladas miesto kde zastavit. 😀 😀 😀

moje dcery s cestovanim nikdy nemali problem, ale poznam dieta ktore za 10h cestu autom zaspava asi 20min od ciela cesty. co s nim? dvd, tablet a modlit sa 😅 😅 😅 - ale vydrzi to - rodicia ho od malicka bravali na 2000km cesty a vydrzalo to - sice o nervy ale prezili vsetci - a ako hovorim vzdy ked sa da po dialnici.

zdenkalv
autor
3. sep 2015

@lenka_21 no ja mam spievankovo, tak snad to zaberie...lebo to je jedine pri com doma obsedi... 😵

zdenkalv
autor
3. sep 2015

@lenka_21 po slovensku ideme dialnicou...to naivne dufam ze bude spinkat aspom hodinku...a potom idme uz klasika...zastavime sa na vselijakych rybnikoch, zaujimavostiach co mse si nasli...a tak...skusime to takto a budeme na bud.rok mudrejsi

orlik4
3. sep 2015

@zdenkalv ešte možno skús nevyrážať presne v čase spánku, ale takú hodinku predtým. ešte nebude taký unavený a nervózny, väčšinou vtedy "ľahšie" zaspia.

zdenkalv
autor
3. sep 2015

@prasiatko30 to je svata pravda ze su dialnice naj...ale budeme sa striedat s manzelom...a nakolko on dialnice nemusi...on je taky pohodovy sofer a ma rad bezpecnejsie jazdy a nie letet dialnicou...a ja presny opak 🙂 tam musime volit kompromis...ja prebehnem na slovensku dialnicou...a on v cechach...a ked to nebude dobre...tak nabuduci rok len púo dialniciach 😎

zdenkalv
autor
3. sep 2015

@orlik4 ano????? tak to som presne takto chcela urobit...ze sa najeme a sadame v case ked ma ist spat...lebo on fakt obsedi kludne len taku polhodku.....minule vydrzal hodinu ale to bola kovkojka.....ale super rada... 😉

zdenkalv
autor
3. sep 2015

@orlik4 chem ho este pred tym unavit....prejdeme sa aspom hodinku a to je potom ako zarezany doma...ledva doje a cumlik, decka a uz sa taha do postele, kde spinka na brusku stale.....a do 2minut spinka...neviem ako zaspi v sedacke ked je nauceny na brusko.....

mmoni89
3. sep 2015

Preto som si netrufla nikdy cestovať viac ako hodinu. Boli sme raz v tatrách z Ba a to bol teda zazitok 😂mal 10mesiacov a celý deň spal 2x 20 minút. Doma som ho schválne nedala spat že nech je unavený a spí v aute. Tak to bol,, geniálny,, nápad 😱odvtedy sme nikde neboli 😁

prasiatko30
3. sep 2015

@zdenkalv dialnice su daleko bezpecnejsie ako normalne cesty!!!!! Ta nehodovost sa hadam neda ani porovnat ☹ tvoj muz asi fakt nevie o com rozprava

orlik4
4. sep 2015

@zdenkalv práveže keď je dieťa totálne unavené, tak mu nevysvetlíš nič. Očakáva len svoju komfortnú zónu, domov, postieľka. A ty ho vtedy posadíš do auta, a on sa ako prvé naštve, že neni doma, ako druhé to musí okukať, čiže má nový adrenalín, spánok nikde. Potom prejde jeho čas spánku, a on už zaspať nedokáže. Celé zle...
Ale keď ho posadíš o hodinku skôr, tak si aj auto obkuká, uvedomí si, kde je a čo sa ide robiť, a pritom ešte nie je natoľko unavený, aby zostal nervózny.
Ja teraz nechcem tvrdiť, že to funguje vždy, ale ak ho posadíš už unaveného (a nie je na to zvyknutý), tak to bude skôr problém.
A posledná vec, že aj keby nespal, tak aspoň aj tú prvú hodinku, kedy ešte nebude unavený, prežijete v pohode. Keď už bude unavený, tak bude boj každá minúta... Podľa mňa je v každom prípade výhra ísť proste skôr.
No a držím palce, aby ste to prežili 🙂

zdenkalv
autor
4. sep 2015

@prasiatko30 myslim ze vie o com rozprava, pretoze rutit sa dialnicou napr 110 km/h ked mas dieta v autea co ja viem 80 km/h je rozdiel....a hlavne ked sa neciti na dialnice tak preco nie?a mne nejde o typ cesty ale rady ako to prezit s dietatom v aute 🙂

zdenkalv
autor
4. sep 2015

@orlik4 no dam vediet ako ste dobojovali...diky za radu 🙂

zdenkalv
autor
4. sep 2015

@mmoni89 dufam ze sa tomu vyhneme a nebudeme muset tiez len kratke vzdialenosti...hadam si dako zvykne...lebo mi mame radi tury, vylety...a pokial bol malinky sme nechodili...ze ved este z toho nic nema...a neviem ci to nebola chyba, lebo neni zvyknuty na dlhe cesty.....🙂 ale mudrejsia budem az po nasom vylete.....🙂

sisaka
4. sep 2015

@zdenkalv ak sa potrebujes dostat z bodu A do bodu B s dietatom, ktore ma problem obsediet tak rada ist dialnicou nie je odveci nakolko moze vyrazne znizit pocet hodin stravenych v aute, ak sa manzel boji preco nejde na nejake kondicne jazdy? Fakt nechapem, alebo to cele odsoferuj ty a je to.
A rutit sa dialnicou 110 km/ h vyznieva v dnesnej dobe smiesne, na dialnicu je to skor slimacie tempo.

mmoni89
4. sep 2015

@zdenkalv podľa mňa to je o povahe. My sme sa snažili cestovať dosť, ajked nie dlhé trasy, už keď bol malinky 1-2mesiace ale on jednoducho nespal ani taký, plakal v tej sedačke. A ak aj zaspal tak akonáhle sme zastali na červenú už bol hore 😁proste anticestovny typ od narodenia

mmoni89
4. sep 2015

@zdenkalv a Držím palce nech to dobre zvládnete 😊

gaby21
4. sep 2015

@lenka_21 No som sa zasmiala, že zvykla som si cestovať s hlukom, ale to aj u nás, nikdy nezažmurili očko, no hučia celou cestou, usta sa im nezastavia, strašne sa mi to zapáčilo ako si to napísala 😀

hoogy
4. sep 2015

ja mam kazde dieta ine, syn vzdy spal v aute aj 3 hodiny a dcerka ta pospi tak max pol hodinu. my ked niekam ideme vyrazame co najskor po zobudeni ked maju obaja este dobru naladu a nie su unaveni. pusteme si CDcka detske a maju aj tablety(ked boli mensi mali sme DVD prehravac) a ja odporucam nenatahovat zbytocne cestu. ziadne zbytocne zastavky nakladanie vykladanie dietata a co najrychlejsie prist do ciela cesty. a to my sme zvyknuty na 9-12hodinove cesty. jaj a zober mu vela veci na chrumkanie, proste co lubi. deti sa jedlom velmi dobre zabavia :D

prasiatko30
4. sep 2015

@zdenkalv nie je to to iste ja sa rutim po dialnici aj 140km/h a necitim sa pritom tak nebezpecne ako na useku cesty medzi turanmi a ruzomberkom a tam sa moze ist max 90km/h aj to len v niektorych usekoch. Pri normalnych cestach musis sledovat toho co mas pred sebou, za sebou a aj to co robia ti co prichadzaju pred tebou a este k tomu aj ciklistov a pripadnych chodcov - nehovoriac o tom ze pri prechode kazdym valalom musis spomalit na 50km/h cim nakoniec aj ked je to kratsia cesta v km na cas to moze byt aj dvojnasobok. Napr ja by som mohla cestovat domov aj via krakow - vyjde ma to lacnejsie ale 180km z krakova a skoro 300km z viedne prip z bratislavy sa nedaju vobec porovnat!!!!! To co je pohodickova dialnica sa v pripade cesty cez oravy meni na cestu smrti - takze byt tebou vybrala by som cestu dialnicou a odsoferovala to sama pokial sa neciti na to tvoj muz lebo cestovat po nacionalkach je len predlzovanie utrpenia pre tvoje dieta ak sa nerado vozi v aute

prasiatko30
4. sep 2015

Pardon som sa pomylila - musis sledovat aj tych co prichadzaju oproti tebe

zdenkalv
autor
6. sep 2015

@hoogy hej hej, berieme mu notebook a spievankovo...na to teraz frcime...a dobrotky uz mame pobalene...dakujem 🙂

zdenkalv
autor
6. sep 2015

@mmoni89 dakujem...dam vediet 😉

zdenkalv
autor
20. sep 2015

@mmoni89 Ahoj, takze cesta bola uplne v pohode, nakoniec sme cestovali v noci...sice pozeral ako kup na tie svetla na dialnici...ale nakoniec ho zlomilo a spinkal skoro do ciela 🙂 a naspat to bolo troska horise, lebo nam idu zubky ...tak si ah troska grcol, ale prespinkal celu cestu...isli sme na vecer...dorazili sme domov a tahal az do8h....ale dneska som bola zase v meste...a vydrzal cestu tam aj naspat uplne v pohode....takze neviem ci pomohla ta cesta ...ale konecne sme boli v pode a dokonca sledoval aj von oknom.....
Uf, takze sme to zvladli lepsie ako som si myslela 😵 😵 😵

tina2014konik
20. sep 2015

@zdenkalv
@zdenkalv mne na kratkej trase tiez malicka nespala a plakala a potom som riskal tasu 700 km na zatah.. a bola ako anjelik.. spinkala, pozerala z okna.. a bez liekov... mozno to zafunguje aj u vas...

zdenkalv
autor
20. sep 2015

@tina2014konik ja som si aj kupila homeopatika...ze to kupuju na cestu...ale nedala som mu to....riskla som to a vyslo to 🙂 pustili sme mu notebook, dostal cajik dudlik a uz aj spinkal...aj ked to trvalo skoro hodinku kym si to vsetko pozrel...ale aspom nevrestal.....a teraz uz mozme aj k moru ist na buduci rok...baspat sme cestovali 7hodin pretoze strasne lialo ..... 😎 😎 😎