Robíte deťom spomienkové knihy?

svkstipecek
3. apr 2021

Mamicky , robite svojim detom okrem spomienkovej knihy aj nejaky spomienkovy kufrik do ktoreho ukladate veci ?

suikatka1
3. apr 2021

@svkstipecek ahoj🙂áno, naša ma teraz 2 roky a do kufríka(zatiaľ krabica kým kúpim vhodný kufrík) odkladavam jej veci, napríklad prvý mojkacik, dudel, perinka, pohľadnice co dostala ku krstu, sviečka od torty a adt. Plus jej píšem kroniku kam lepim aj fotky, možno hlúposť ale tu kroniku jej chcem dat na 18 narodeniny, kým budem stíhať písať a bude zdravie poslúchať🙂

zooeynka
3. apr 2021

Nie

hradnapani
3. apr 2021

nerobim to nejako premyslene, ale s niektorymi vecami sa neviem rozlucit, tak ich odkladam, lebo by som ich nedokazala vyhodit alebo posunut dalej. Ale ze by som to nejako popisovala, lepila albumy atd, tak to nie. Ale maju odlozene svoje prve topanocky, nejake dupacky, par babatkovskych hraciek.

margaretka_
3. apr 2021

Ja mam odlozene iba naramky z porodnice, inak nic navyse okrem fotiek

tamvtme
3. apr 2021

Ja mam zatial okrem naramku z porodnice a cedulky, co mala na voziku, odlozeny overal, v ktorom sme si ju proviezli domov a sviecku z prvej narodeninovej torty ..ale dobry napad s kufrikom 😁 nieco vhodne kupim a budem odkladat....

zuzanka.zuzu
3. apr 2021

podla mna je to skor pre mamu a nie pre dieta 😀 neviem si predstavit co by som s tymi kravinami akoze robila keby mi ich dala mamka (z pohladu dietata) ale zase si viem predstavit pozriet si ich o par rokov mojho dietata (z pohladu mna ako mamy)

ro_manka
3. apr 2021

my máme starý kufor pre dcérku aj synčeka. odkladam krstné sviece, košielky, aj iné vecičky. a to ja som úplný vyhadzovač inak, ale toto mi prišlo veľmi pekné 🙂

tomcimka
3. apr 2021

Mám kufrík a odkladám všetky veci ako spomienku na všetko v prvom roku: prvé náušničky, ktoré sa vymenili za zlaté. Pohľadnice, ktoré dostala pri narodení a ku krstu. Menovky a kartičku z pôrodnice. Krstná košieľka. Na začiatku roka 2021 som naschvál kúpila noviny, v ktorých písali udalosti v roku 2020 (v jej roku narodenia). A samozrejme odkladám veci súvisiace s koronou 😁: certifikáty z testovania, mužov papier z práce, že nemôže robiť homeoffice a musí dochádzať do práce autobusom...

andreatytler
4. apr 2021

@suikatka1 Chapem ze jej to chces dat ako specialny dar na specialne narodky ale tu kroniku by som jej urcite ukazala ovela skor.
Nasa mama mala pamatne knizky, kde si zapisovala milniky a lepila fotky a ja s bratom sme si vzdy strasne radi tie pamatne knihy pozerali. Davalo nam to pocitit ako strasne nas mama milovala.

suikatka1
4. apr 2021

@andreatytler to je dobrý nápad, s drahým sme nadtym rozmýšľali, že by tam mohla aj ona sama niečo nakresliť, a spolu tam niečo písať keď bude väčšia,keď bude sa učiť napísať prvé písmenká a adt. ale ako pamiatku jej chcem dat na 18ku,vtedy už bude rozumná. A ako píšeš ja napríklad takúto knihu som nemala a občas mi to chyba len tak si sadnú a prelistovat fotky a zaspomínať si na detstvo.

andreatytler
4. apr 2021

@suikatka1 Joj, to je skvely napad s tymi prvymi pismenkami alebo aj kresby... dakujem. Ano, presne tak... my s bratom sme si to necitali stale... len tak obcas, ked sme zabludili do skrinky kde to bolo odlozene... hrozne sme sa smiali na bratovych prvych slovach, lebo on mal svoj vlastny slovnik ako opica bola ipata, lyzicka-gogo. Bol to taky zvlasny pocit, chapat ze sme raz boli malinke babatka a co vsetko sme zazili aj ked sme si z toho nic nepamatali. Bolo to ako cesta do minulosti.

majka9317
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
dada0902
26. apr 2021

Ja mam tiež náramok z pôrodnice plus si robievam fotoknihu aby bolo na čo spomínať keďže vždy sa môže stať že sa príde o fotky v telefóne v notase tak si spravím fotoknihu a viem ze o ne neprídem plus ešte košieľku z krstu a samozrejme keď bude chodiť do škôlky tak si poodkladám vytvori

majka9317
Odpoveď bola odstránená
Zobraz