Pridusenie bábätka

nikushka2108
15. sep 2017

Ahojte, v noci pri kojení som omylom zaspala (kojím po ležiačky). Ani neviem jak pametám si len, že som jej dala prsník a už si viac nepametám. Problém je v tom, že vždy keď ju idem kojiť prsník jej tlačí na noštek a musim jej ho držať aby ho nemala na tom nose a aby dýchala. Lenže teraz jak som zaspala sa bojím či som ju nemohla pridusiť tým. Keďže ten prsník jej naozaj zapchaval nosné dierky a vždy jej to tak musím držať aby sa neopieral o nos.. Keď som sa zobudila už ho v ústach nemala. Takže neviem vôbec čo sa stalo. Mám hrozný strach že som ju mohla pridusiť a tým že mala menej kyslíku jej mohli odumrieť mozgové bunky. :/ myslíte že keby sa jej ťažko dýchalo že by sa sama odsala? Alebo by jedla aj keby sa jej ťažšie dýchalo.a zabudla som ze dcerka ma iba mesiac..

monise
15. sep 2017

Tak na to si daj obrovsky pozor.😕

ellca123
15. sep 2017

dietatko sa jednoducho nadychlo cez pusu a samo si pomohlo,len klud
pridusene dieta je modre ci sive

ivec16
15. sep 2017

to nie je pravda ze nemoze dychat ked ma nostek oprety o prsnik, a keby nomohla urcite ti prsnik pusti. takze klud

derdia
15. sep 2017

Ale radsej by som to tak uz nerobila...zaspala si a bud rada,ze dietatko sa z pod prsnika dostalo...lebo mohlo umriet...takych pripadov uz bolo...😔

mondolina
15. sep 2017

@nikushka2108
Dieťa je živý tvor, ma inštinkt ako každý iný, keď nevie dýchať cez noštek tak automaticky otvorí pusinku.
Veď skús to na sebe, zapchaj si nos a uvidíš.

ada309
15. sep 2017

Keby nemohla dychat nosom,iste by sa nadychla ustami a zacala by plakat... (zober si priklad,ze ma babo nadchu a nemoze dychat nostekom)...
Nestresuj sa...

nikushka2108
autor
15. sep 2017

@ivec16 áno ale ovela ťažšie sa jej dýcha. Veď si vyskúšaj priložiť ruku o nos. máš taký pocit že nemáš dostatok vzduchu aj keď dýchaš. Tak sa bojím že ten nedostatočný nádych či jej nemohol poškodiť mozog.

vilma7
15. sep 2017

@nikushka2108 deti majú prispôsobené dýchanie kojeniu, takže źiaden strach, tiež mám poriadne delá a dieťa som si nepridusila. A aj keď má nos opretý o prsi, pekne si dýcha.

papulienka48
15. sep 2017

Treba si dávať nato hrozný pozor. To nie je len tak. Nejak sa radsej zabav, aby si ostala hore a nezaspala😉

naurc
15. sep 2017

Vsak keby nemohla nostekom dýchať, tak bud otvorí pusinku, alebo odtiahne hlavicku
Zas netreba zbytocne tobit drámu a paniku
Niekto tu uz písal, prisúdené dieta je modré az sivaste

macickam
15. sep 2017

Nateraz klud, nic sa nestalo, avsak ja odporucam si varit na noc cierny alebo zeleny caj do termohrnceka, aj osladit a kupujem si hroznovy cukor. Kym k malemu vstanem, dam si zopar hltov caju a dva hroznove cukriky a hned ma to preberie, potom s nim vydrzim byt hore 😉

jana_eyre
15. sep 2017

Neboj, keby sa ti babo pridusilo, na to prides a vsimnes si ze nieco nie je ok - urcite to nie je neviditelne..

Dieta kona instiktivne, ked nemoze dychat nosom, dycha ustami.. Robi to automaticky..

Pre buducnost ked ju kojis po leziacky, urob medzi sebou a babom akoby V - havu ma od teba dalej a nohy blizsie.. (neviem si predstavit dokazat byt niekedy hore., jednoducho aapon na 10min schrupnem) Ked je v tejto polohe, prsnik na nostek netlaci.. Inak priroda prave peto detom vymyslela nosteky ako gombicky, aby anatomicky mohli pit z prsnika bez problemov..

mmisenka
15. sep 2017

urcite sa nic nestalo, nestresuj sa zbytocne..najlepsie je dojcit v sede, to sa horsie zaspava, aspon kym je taka malinka .. a mimochodom babatka cca do troch mesiacov nevedia dychat ustami..

diana20
15. sep 2017

@nikushka2108 podľa mňa ak nechceš mať strach, že sa ti to stane znovu, tak začni ku malej v noci vstavat a nekoj po leziačky.. aj mne sa stáva, že zaspavam pri kojeni, ale tým, že sedím ma vždy preberie keď mi hlava padá 😄 budí sa ti príliš často maličká? Ak nie tak podľa mňa toto ie najlepšie riešenie.. zatiaľ sa nič nestalo, malá dychala, ale radšej preventívne sedieť pri kojeni v noci...

poska28
15. sep 2017

Áno pri kojení radšej sedieť.Aj ja som pri kojení niekoľko krát prispala, ale v sede a tak mi myklo hlavu, že som sa hneď prebrala.A áno mmisenka má pravdu, také malé bábätká ešte nevedia dýchať ústami.Takže veľký pozor!😉

kacena4
15. sep 2017

ahojko evidentne si prvorodicka, a 1/3 prispevkov ta viac vystresuje ako pomoze... hlavne sa neboj a koj dalej. urcite jej odtahuj prsnik od nosteka, ale koj prirodzene, nakolko si uskodis ty aj dieta nevhodnym kojenim. ak mas problem v noci so zaspavanim koj po sediacky, alebo z opacneho prsnika ako lezi dieta nebudes sa bat ze ha zalahnes, alebo pridusis. ale urcite sa dieta nepridusi o prsnik. dieta ma instinktny ako kazdy zivy tvor!!! pud sebazachovy!! a hlabne aj ty mas materinsky pud! takze neboj nestresu. urcite by si vycitila keby sa daco neprirodzene dialo. ja som xkrat zaspala s dietatom v spolocnej posteli, mnoho rodicov tak spava a kolkokrat si v spravach pocula ze by rodic udusil dieta vo vlastnej posteli!!!! pri kojeni!!! ja teda ani raz. takze strach daj bokom a nepoucvaj splasene rady splasenych matiech na konovi! drzim ti palceky pri kojeni a v starostlivosti o drobca 😉

jana_eyre
15. sep 2017

@mmisenka toto nie je pravda.. To len zle pisu v clankoch, lebo som to uz niekolko krat citala.. Nevedia sat aj dychat ustami naraz, preto to tak zmatocne pisu.. Ale moja druha dcera a treti syn mali v takom malom veku nadchu ako hrom (syn aj viac krat, on je velmi chorlavy) a vzdy dychali ustami.. Jedine zeby som mala vynimocne deti 😁😁

beton
15. sep 2017

@nikushka2108 upokoj sa. dieta ma pud sebazachovy tak, ako kazdy clovek. ked nema kyslik, hlavicku instinktivne odtiahne a nadychne sa. len ziadnu paniku a radsej si zavolaj poradkynu, aby ti ukazala, ako spravne dojcit po leziacky. Pri spravnej polohe dietatko nema nikdy nos zaboreny, ale uplne volny. Ked toto zvladnes, mas po stresoch :o))

errinye
15. sep 2017

Ja zas odporúčam dojčiť po sediačky... Robím to od narodenia ... Nakojím, šup do postielky malého a spíme ďalej. Vstávam aj 5x za noc ... Ide to. 😇

kikuska12396
15. sep 2017

Ja kojim po leziacky v noci od narodenia syna. Veľakrát pritom zaspím a nikdy by ma ani nenapadlo že by sa mohol pridusit o prsník. Dokonca niekedy ani neviem ako len mu strcim prso do úst a spím ďalej,on sa sám naje a odsaje sa,zaspí. A malý spáva s nami v posteli

candii
15. sep 2017

Ja som v noci bezne maleho kojila, aj som spala pri tom a to teda nemam nulky ale poriadne kozy 😀 do 1r som to takto robila, jednak ma dieta imstinkt a vzdy sa da prsnik dat tak aby mu to nevadilo

21
15. sep 2017

Ja som odkojila 3 deti. Kazde cca 2 roky. Kojila som v noci po leziacky. Nikdy sa nikto nepridusil. Diatatko ma velky pud sebazachovy, povedala by som este vacsi ako dospely clovek, kedze dospely uz casto prilis premysla a nemusi konat pudovo.. Neboj sa nic. Ved napr. ked mi zacali pit hltavo, ze nestihali dychat a prehltat, okamzite sa odpijili a pohoda..

senta_sofia
15. sep 2017

@nikushka2108 keby nemohla dychat, zacala by metat rucickami alebo funiet, byt nepokojna, co by ta isto zobudilo, takze klud, mozgove bunky jej urcite neodumreli.

redlola
15. sep 2017

Nájdi si laktacn uporadkyni ktorá ti ukáže dobrú polohu. Dieťa ma mat voľný nos, vtedy je dobre prisate. Inak, mám odkojené tri deti po nociach aj dňoch. Všetky spali so mnou v posteli a sú zive a zdravé🙂
Skôr by osm upravila tu dojčiacu polohu, aj kvôli pohodliu, aj kvôli množstvu mlieka

nikushka2108
autor
15. sep 2017

Ja sa bojim lebo viem ze isto mala nos zaboreny do prsa pretoze som jej to prestala drzat jak som zaspala.. jak potom dychala? a aj ked dychala tak velmi malo a tazko si myslim..

mondolina
15. sep 2017

@nikushka2108
Už ti tu odpovedalo veľmi veľa žien, zbadala si nejaké zmeny na dcere?asi nie. Tak nestresuj už.

olifcek
15. sep 2017

iste prsnik pustilo, az dychat nemohlo, neboj nic 😉

brita111
15. sep 2017

@nikushka2108 klud, ona je este malinka a urcite sa nemohla pridusit...to by si jej musela vsetky dych.cestu zapchat prsnikom...mne v nemocnici povedala laktacna poradkyna, (tak ako Ti tu pisu vyssie baby) babo ma splosteny nostek a tym padom aj ked sa ti zda,ze je uplne oprete moze dychat uplne v pohode ;) tak klud ziadna panika...!!!!!!!

andisko
15. sep 2017

@nikushka2108 mne je uprimne luto, ze ta tak vystresovala ta situacia. na jednej strane chapem, ze to je (pravdepodobne) prve babatko a vsetko je stres a nove. na druhej strane, utrapis sa tym, ked sa budes stresovat pre vsetko. clovek asi najskor odpadne, ked ma malo kyslika a az potom, po dalsich minutach az mozno hodinach prichadza o mozgove bunky. neboj sa o jej mozgove bunky, nebude dlho trvat a ukazu ti, ze prechytracia tvoje 🙂 drz sa, nestresuj sa, uzivaj si babatko. si urcite super mama, das to! 🙂 ps: ja som tiez kojila po sediacky a tiez mi hlava kvackala 🙂))

ziwka
15. sep 2017

Ja presne pre toto kojim v noci v sede... raz sa mi stalo ze som sa pri prvom strhla ze kde je maly ja som lezala v posteli... posledna vec o ktorej som vedela bolo ze som k.nemu vstala akosi automaticky som ho nakrmila vratila do postielky a zalahla... a neplas sa aby zacali odumierat bunky babo alebo aj clovek by nemohli mat ziadny pristup ku kysliku a teda nedychat a bezvedomie. Moji teda ked som ich nedopatrenim aj v sede zle drzala ze nemohli dychat sa odcucli a skaredo kukali.