Viem večna téma,ale potrebujem poradiť. Dcéra má 2r. 4 mesiace. V januári sme skúšali odplienkovat.ale len čo zbadala nočník spustia strašný plač.tak som to nechala tak.nebudeme sa trápiť.. teraz po veľkej noci v stredu,že ideme na to.. bola som prekvapená ako jej to ide. Prvý deň mala len 3 nehody.Niekedy som ani nevedela,že cikala alebo dokonca aj kakala. Prišla za mnou a oznámila mi to.. Tlieskali sme, tešili sa. Za odmenu dostala nálepku, ktorú si išla nalepiť na dvere,kde som jej urobila nástenku. V sobotu sme išli na 3 hodinky na pálenie Dura,tak som jej dala plienkove nohavičky. V nedeľu sme boli doma. Cikala všelijako.manzel ,že nech jej dám po riti🤦isto nie.
V pondelok akoby uťalo. Zbada nočník plače, zadržiava moč,aj kakanie. Vidím,že sa jej chce cikať, plače lebo ju bolí bruško. Dala som ju na nočník nasilu,vycikala sa,ale nechcem to tak robiť aby som ju úplne neblokla. Neviem skúšať ďalej,alebo nechať to tak a zas dať plienku.
Naša mala tiež takýto 2dňový blok keď sme odplienkovali.. Ako naučila sa pomerne rýchlo (ani nie týždeň)..no ale mala dva dni, že sa pekne pýtala (aj cikať aj kakať) a na tretí deň zrazu blok, cikať sa aj vycikala ale to sme ju tam museli posadiť lebo iba skackala okolo nočníka..ale kakať ani za svet, to bol len plač, tlačenie brucha že bobo ale nič z nej nevyšlo..štvrtý deň nastal blok už aj v cikaní.. Proste skackala okolo nočníka, že ,,kaka kaká" ale nesadla si ani za svet, akonáhle sme ju tam posadili mi, tak hneď plač a utekala preč.. Tak sme ju tam proste párkrát (3-4) pridržali nasilu..až sa nakoniec aj konečne vykakala a odvtedy prešiel aj ten ,,blok". Doteraz nevieme, prečo a začo..ale chvalabohu to prešlo
Urobila si chyba, ze si jej dala plienku. Ked sa az plienka zoberie a ano tak to ide, uz sa nedava. Ine je, ked to dieta este enchape. Ale tvoja amo pises, uz sama pochopila co robi a kde sa to robi. Teraz ju nenut.
@orud neskúšala si knižku o nočníku? Dcérka tiež najskôr nechcela nočník a potom sme si začali čítať knižku "kamarát nočníček, už behám bez plienok" a v 22mesiacoch úplne zo dňa na deň začala chodiť na nočník ☺️
my presne toto iste riesime...tiež ma 28 mesiacov...ale moja mi ani nepovie, že chce ist len sa pocura ....rozumie co ma robit ale nebude
Uvedomujem si,že som jej nemala dávať plienku ani na von.hlavne,že každému radim,že plienka sa nedava,keď sa odplienkuvava a ja spravím takú chybu 🤦 No neviem dnes ju ešte nechám bez plienky a zajtra uvidím aká bude. Nechcem ju do ničoho nútiť. Nechcem,aby dostala nejaký zápal alebo sa zapiekla. Počkám týždeň dva a zas začneme od začiatku. Redukciu sme skúšali a chodila na striedačku,raz na nočník,raz na veľké wc.ale teraz nic na ňu nezaberá,ani knižky ani odmena aj mobil som skúšala,ale nič. V sobotu ideme na svadbu,v nedeľu staršia dcéra má vystúpenie.tak nebudeme sa stresovať a nechám to asi na neskôr. Len by som si priala,aby už cez leto bola odplienkovana a to už aj na spánok,keďže v septembri by mala ísť do škôlky.
@orud ide leto leto, najlepsí čas na odplienkovanie, moze celí deň behat bez plienky.ja som svojho syna 2r s aspergerom čo ma od 1,5r som naučila bez plienky keď mal 2r..som si vymislela že ideme cikať na kameň alebo urobyme potok pre žabky a rybky a hravo sa to naučil, niekdy stači fantázia
Určite nenútiť, aby sa neblokla. Možno skúsiť redukciu na záchod, aby sa cítila ako veľká. Ak to nepôjde, počkať pár týždňov a skúsiť znova, v lete sa isto odplienkuje, to je najvhodnejšie obdobie. Držím palce