Ahojte baby , rada by som len tak vedela o koľkej chodia spať vaše deťúrence, ak majú cca 2,5 roka a už chodia do škôlky. Naša malá chodí od septembra do školky, každé ráno vstáva približne o 6.15. Celý deň funguje a večer nezaspí skorej ako o 21.00-21.30. Skúšala som ju dávať do postele oveľa skôr, no márne. Má toľko energie, že aj tak mi minimálne do tej deviatej nezaspí. Recituje si nahlas básničky, keď jej odmietnem čítať rozprávku, hovorí si ju sama pre seba.... proste skorej nezaspí. Ako sú na tom vaše deťúrence? 🙂
my mame 3 rocneho a chodi spat okolo 8, vstava o cca 7. ale kazde dieta je ine a synovec kym nechodil do skolky, tiez chodil spat po 9 vecer. ale rano aj dlhsie spal. ale naozaj kazde dieta je ine a ked to vasej dcerke vyhovuje a vie rano vstat a cez den fungovat, tak jej netreba ist skorej spat.
Ahoj nasa chodi spat o 20.00hod ale ked sme u nasich na navsteve tak aj o 11.hod. Ale snazim sa ju dat stale tak aby uz do 21.00 spala 😉
ak nespi po obede, co je vacsinou, ide o pol osmej do postele a osmej-stvrt na devat spi. rano vstava o siedmej, niekedy o pol osmej alebo az o osmej.
ak zaspi po obede - tak ide sice o pol osmej do postele, ale do takej deviatej- pol desiatej sa hra v izbe a potom sa ulozi. vstava ako inokedy.
je sice starsi, ale takto to ma od 2.5 roka 😉
no my mame 2r. ale s vecer je to bieda so spanim 😠 tak 21.30 ... ja som zazila, ze spat siel skor iba vtedy, ked bol chory 😅 vstava tak o 7.30 az 8.00
My už poobede nespávame.....tak malinká to zvykne zapichnúť medzi 20,00-21,00hod....ako kedy,ked sa bláznia stou staršou,tak je to aj pred 20,00 hod....ale vstáva o 6,30-7,00 hod......
Ahoj, mame rovnako stare deturence, my chodime do jasliciek od aprila tohto roku a sme na tom priblizne rovnako... mala chodieva spat okolo 20.30-21.00, castokrat sa to pretiahne az na tu 21.30... vzdy bola taka, nikdy nebola spachtos, uz ako male babo mi vela nespala, castokrat skoo vobec... uz som to prestala riesit, ked jej to takto vyhovuje, tak nech... jediny vecer ked mi pojde spinkat okolo 19.30-20.00 je vecer, ked manzel sluzi, vtedy sa mi ju podari nahnat do postele skor. Myslim, ze to bude tym, ze ked som s nou vecer sama, tak ma menej vzruchov a podnetov a preto je pristupnejsia, ist skor do postele...
Môj syn chodí spať o 7 a bude mať 6 rokov. Ale už od malička som ho dávala spať o siedmej. Teraz cez víkend a prázdniny môže byť hore do ôsmej.
moja zatial do škôlky nechodí má 2 roky a štyri mesiace, ale chodí spať tiež o deviatej , ale kým zaspí tak precestuje postel, navarí koláče, polievku, umyje mi vlasy atď... takže kým zalahne a zaspí je aj pol diesiatej keď nie viac.... 😒 a ráno vstáva medzi 7.30-8.00h, tiež som skúšala skôr ju dať, ale skôr zaspí iba ak nespí cez deň... ale nie je to pravidlo...
ak mala na obed spi tak ju davam cca 5 hodin po zobudeni z obedneho spanku, vacsinou je to okolo pol osmej. Niekedy zaspi hned,ale vacsinou si v postielke spieva alebo sa este hra.Niekedy to trva aj hodinu. SKusala som ju dat do postele neskor o tu hodinu, ale to bol uz pri umyvani krik a plac, uz toho bolo na nu vela. Takze ona si sama pospieva, tym sa v postlei ukludni a zaspi ked uz naozaj citi ze je cas 😉 Do skolky este nechodi ale rano vstava medzi 6-6:30 a na obed chodi spat medzi 12:00-12:30 a vstava medzi 14:00-14:30, cize rezim ako v skolke 😉
Ak nespi cez den, tak spi uz o pol siedmej 😀
my vstavame aj zaspavame rovnako,
ale poobede este takmer vzdy spinka..to si schrupne tak na 2 hotky
ahoj, moja 4,5rocna chodi do skolky len na 1/2 dna,lebo tam spia aj vyse 2hodin, co je dlho . a potom vecer nechcela ist spat ani o 22ej . teraz vstava od malinka o 6ej, a ide spat o 19.15hod . . rovnako aj mladsia. na obed mi starsia nespi od 2 rokov, mladsia ak spi, tak spi max 45minut a to je rekord 😉 a ide spat do starsou o 19.15 hod. jasne,ze sa budi v noci mladsia aj milion krat ,ale aspon 1hodinku mam oddych .
Moj ma 1,8mesiaca a chodi spat o 18:30hod a vstava o 6:00 hod starsi ma 4roky chodi spat o 20:00hod. Ked ide do skvolky.Ale niektore deticky su hyperaktivne a trva im kym sa unavia .sinovec a neter chodia spat o 22:00hod. 🙂
Nasa vstava okolo 7:00 (vacsinou skor), na obed spi v skolke (aj doma) cca 2 hodinky (doma ju dlhsie nenecham a najneskor o pol tretej ju budim). Vecer ide do postele o 20:00-20:15 a zaspi tak do pol hodinky. Zistila som, ze je jedno, ci ju ulozim o pol osmej alebo o stvrt na devat, ze proste pred pol deviatou nezaspi a ked ju ulozim skor akurat si nicim nervy ;) Takze o osmej sa prezlecie do pyzamka, umyje zubky a zalahne. A kedy zaspi je uz na nej. Ale nesmie vyliezat z postele, ani si sadat, vstavat, citat atd.. Len lezka a to ju uspi 🙂
Po niekolkorocnych skusenostiach (aj ked nie az tak vela) potrebuju deti zhruba do 5 roku aj poobednajsi spanok... Pokial chodia do jasliciek alebo skolky. Doma je to ine. V skolke maju viacej podnetov (co robia ine deti, chcem sa hrat s tym - potom zase nieco ine), su naucene na urcity rezim, desiata, pobyt vonku a potom okolo 12h obed, poobede odpocinok, ak nie spat, aspon polezat. Aj 5r deti, ktorych rodicia nedavaju doma spat v domneni, ze pojdu vecer skor spat, v skolke zaspia. Niekedy na 15min, niekedy hodina. To im staci, osviezi ich to a poobede funguju dalej. A idu spat pred 20hod! Rano vstavaju okolo pol 7 - 7hod.... U mensich deti je to to iste...
Ked si nelahnu poobede, vydrzia sice, ale okolo 17hod prichadza kriza, su nervozne a vacsina to riesi tak, ze ma vela energie a sup von alebo na kruzky. Lenze ta nervozita sa prenasa dalej a pride pol 8 - 8 hodin a dietatko nemoze zaspat... pol hodiny, hodinu, dve hodiny, akoby ste mu dali kavu. Takze ak vidim, ze je dietatko unavene, sup do postielky a je jedno, ci je 11 alebo 13 hodin, aspon na chvilu., Ak prepasnete jeho cas, bude nervozne a potom vam nezaspi...
Vlastne mam 2. Starsia, 5r 3m vstava o pol 7 - 7, poobede v skolke spi, aj ked je predskolacka a o 20hod je v posteli. Zaspava medzi 20.15 -20.30 hod. Ked bola mladsia a vstavala o 6, skoro do 2,5r mala dvojfazove spanie. Od pol 9 - 10 a poobede od 13 - 15 hod a vecer zaspavala pred 8. Ak v skolke nezaspi (ine deti vyrusuju alebo maju kruzky a nespia), o 17 hod je s nou na nevydrzanie a ma problem zaspat, ukladam ju uz o 19 a zaspi okolo 20hod. Mladsia 1r a 2m vstava pred 7, od pol 9 - pol 11 spi, potom od 13 - 15 a o 19ho ide uz nocny spanok. Som v tom dosledna, snazim sa to nemenit, dodrziavat a da sa to 🙂 Sice trvalo, kym sme na tento rezim nabehli, ale vyplatilo sa. Mladsia od 7 spi, starsia od 8 a ja mam vecer trochu pre seba 🙂
moj chodil spinkat ze o 20.00 uz bol v postielke a zaspal tak do15-30min...aj teraz to uz mame taky rezim ze pocasie na jojke a musi sa byt v postielkach 😀 .vynimka je v piatok lebo pride tata z tyzdnovky tak starsi je hore dlhsie...
Najneskor o 20.00 uz musi spinkat, ale to uz je neskoro, rano musime najneskor o siedmej vstavat, lebo chodi do skolky 😎
Ak nechce spat, nedonutis ju. Spava v skolke? Mozno je z tych deti, kt. nepotrebuju tolko spat 🙂. Ja mam 2,5rocnu a takmer 4rocnu skolkarku. Obe chodievaju pocas skolky do postele o 19:00, do cca pol hodiny spia, vstavaju o 6:30. Ta mladsia este spava aj cez den, no ta starsia uz iba lezi a odpociva. Ak sa stane, ze zaspi na obed, potom ma problem zaspat vecer, ale to sa uz dlhsie nestalo.
@janaal cca od 2 rokov je moj syn na to obdobne ako tvoja dcera. Pretrvalo mu to do dnes, s tym, ze ked poobede nespi,tak zaspi do 21,00 a ked spi tak zaspi okolo 22,00. Vstava medzi 6,15 a 6,30.
Edinka bude mat 26.teho 3 roky a chodi spat o 8-mej, pol 9-tej. Cez leto zas o 10 tej 😒
Do spalne ideme okolo 8, zaspava niekedy medzi pol 9 az 10!!! ☹ Toto plati cez tyzden, ked spi v jasliach, alebo ak nahodou aj cez vikend doma spi poobede (ale to vie iba v aute, doma v spoteli nezaspi, aj ked sam povie, ze je unaveny a chce ist spat...)
Ked nespi cez den, ideme do spalne okolo 7 a okolo 8 spi, a spi aj 10 hodin.
Ak spi cez den, zaspavanie trva celu vecnost. Rano vstava od zmeny casu na zimny o 6. Dnes dokonca o 5:15 ☹ Takze ja som dnes spala 5 hodin 🙄
Potrebuje zhruba 10-11 hodin spanku. Ked spi tych 10-11 hodin v noci, ide skor spat a rychlejsie zaspi. Ked dohana noc pocas denneho spanku, je to zacarovany kruh, lebo potom zase len neskor zaspi a cele to zacina od znova.
Ked ho necham byt dlhsie hore, aj tak mu trva hodinu, kym zaspi. Iba raz bola velka vynimka, siel spat az po 10 vecer a odkvacol do 5 minut. Ale to samozrejme nie je riesenie...
V jasliach vraj spava tak 1,5 hodiny. Ale chcem sa s nimi dohodnut, aby ho budili po hodine, aby sa to vecerne zaspavanie konecne upravilo. Aj ked sa zvycajne drzim pravidla "never touch a sleeping system" 😀
Ale uz dlhsie pozorujeme ten fenomen, ze ked cez den nespi, alebo iba do jednej hodiny, ze je to vecer jednoduchsie a kratsie. Preto dufam, ze mi pridu v ustrety, ked ho uz nechcu nedat spat.
Vstavame o siestej,na obed spia v skolke 1,5 hodin a o pol osmej uz spinka.
Ahoj , tak my chodíme o 20.30 alezaspí o 21.30 a vstáva niekedy o 7 a lebo o 8 - mej. pooobede spávame o 13.00 a o 15.30 ho musím budiť lebo by spal aj do 17.00.
nasa ma 2 roky a pravidelne zaspava medzi 20,15-20,30 a rano vstava medzi 7-7,30
Moj maly je od malicka nauceny, ze o 20 hodine je najneskor v postielke a tak do 15-30minut spi. Teraz ma 5 rokov a stale sa tym riadime. Rano vstava po 6 hodine (chodi do skolky).
Cez skolsky rok o 21:30 v posteli so zhasnutymi svetlami - siesta ako kedy niektore dni zaspi niektore vydrzi ako zajacik duracel aj 13h bez zastavenia - zobudza sa o 8 rano
Cez prazdniny teda hlavne letne vladne anarchia - to chodia spat aj po polnoci 🙂
o pol8 a vstava o pol 7
tak isto moja, mozem ho tam dat aj o osmej, ale proste to nie je jeho cas, spanok cez den potrebuje, tak mu ho nechcem brat, lebo to by okolo piatej aj sam zalomil a potom si neviem predstavit kedy by isiel spat, spolieham sa na skolku, ze tam sa to nejak spravi.. cez den ma aktivit vela, no skolka bude predsa len nove prostredie a vela novych podnetov..
Zara sa ako 2.5 rocna kupala o 19.00 a o 19.30 do postele, kym zaspala bolo aj 20.00 a vstavala o 7.00 a niekedy aj trosku skor
Teraz ma 3 a chodi do postele o 20.00 a vstava o 7.30 - 8.00
Medzi 21 - 21:30 🙂, ale vstáva o 8hod.