Novorodeniatko málo spinká

fronculka
26. mar 2014

ahojte maminy, mam doma chlapceka ktory ma len dva tyzdne a den co den spinka menej a menej dakedy je hore 2 hodiny inokedy 3-4 hodinky a nedajboze zaspinkat. je to u takych detickach normalne alebo moze trpiet nespavostou. On totizto strasne vela vyzaduje papat a za tie 3 hodiny ma vycicia uplne a na spanok uz neostane..... poradte ☹

danula.ch
26. mar 2014

@fronculka ahoj, tazko radit, vela informacii si nenapisala. co hovori dr, pribera dost? ako casto dojcis? ako dlho spi, kolko hodin denne asi prespi? su aj deticky, ktore spia minimalne uz od narodenia. len si myslim, ze deti potrebuju spinkat vela, inak hrozi hyperaktivita. takze ak nezaspi sam, mozno by som ho skusila uspat sama aj za cenu, ze sa nauci na zaspavanie na rukach, alebo nieco podobne

pavuciatko
26. mar 2014

Ahoj,aj moje dietatko od narodenia malo spinkalo.a ked bola hore,vela plakavala a nepomahalo ani nosenie,len prsicko.mne sa zdalo,ze je vkuse na mne.doktorka mi poradila cumel,ale teraz uz viem,ze to nebola spravna rada.a vlastnr aj tak nepomohol,lebo ho mala nechcela a dodnes ho nechce,chvalabohu🙂
Podla mna treba vydrzat,ono aj ked je na prsicku,neznamena,ze stale pije,mozno len potrebuje citit teba,pomojkat sa.mozno len cmucka naprazdnoa,ved bolo zvyknute pocut tvoje srdiecko vkuse celych 9 mesiacov,potrebuje citit tvoju vonu.
Mne pomohlo to,ked som ju zacala davat spat po 1,5 az 2 hodinach bdenia,ak som to presvihla a nevystihla okamih zivania,smola,potom nevedela zaspat aj 4 hodiny.vraj to takto funguje u novorodencov.ja to mozem potvrdit,kedsom ju zacala spoznavat,naozaj som si vsimla,ze po 1,5 hod. chce spat.

moni244
26. mar 2014

ahoj, mne tiez tak spavala, 30 minut spala, potom bola 2 hodiny hore a tak dookola, potom spavala aspon von 3 hodiny ale to som musela aktivne kocikovat a nezastat, ale mne aspon v noci dobre spala 3-4 hodiny vkuse, napapat a spala zase, prebalovala som v nock minimalne, lebo sa vzdy prebrala a bola hore 2 hodiny. Takto sme fungovali dlho, kym neprisli zuby, teraz uz spi len raz za den. A pritom nebola nervozna, ale akcna je dost a aj energie ma vela,

anjelik2509
26. mar 2014

aj moja je taká denná "nespáčka" 😀 spinká pol hodinu, maximálne hodinu a to sa už teším, že jej, koľko prespala..Potom je hore hodinu, dve a keď nevyčíhnem čas na uloženie, tak si potiahne aj tri hodiny a spí zas len pol hodinu a to niekedy zaspí hneď (na cecíku) alebo sa naťahuje, kuká na mňa, usmieva sa, v horšom prípade sa aj jeduje a nevie sa upokojiť a zaspať...Minule bola hore nejak dve hodiny a spala 10 minút a bolo po spánku..Má už síce 4 mesiace, ale keď bola menšia, tiež tak vymýšľala...dlhšie (asi 2 hodiny) mi prespala len v kočíku a to som ju musela natriasať, nedajbože zastaviť...A to bolo v zime, teraz keď je teplejšie, max hodinu spí, už ju to nejak vyťahuje von z kočíka obzerať svet...No máme to aj my veselé...

endi82
27. mar 2014

Ahoj, podľa mňa každé dieťa je iné. Moja staršia dcérka spala dakedy aj 3 hodiny v kuse a mladšia si zas ledva zdriemla na 20 minút a potom sa dojčila alebo mi len tak spala v náručí a to už staršia chodila do škôlky, takže ju nemal kto rušiť. Skús zapnúť rádio alebo televízor, alebo naopak ho vypnúť, neviem ako to máte doma. Alebo ho naobliekať a otvoriť okno či tak nezaspí aspoň trochu dlhšie.

cukrik580
27. mar 2014

Nas Samko bude mat 6 tyzdnov a cca od tyzdna mi byva hore aj cele doobedie.a ked je hore tak papa kazdu hodinku...niekedy aj v noci papal kazdu hodinku ale uz sa zacina upravovat.spi aspon chvilu aj doobeda ale zase v kociku spaval poobede tri hodinky a teraz uz len dve ale dnes v noci mi prespal prvykrat 4hodinky potom tri a zase tri a teraz spinka 🙂

adelakk
27. mar 2014

moja dcerka ma 10 tyzdnov a cez den skoro vobec nespinka, iba si po papani zdriemne tak na 10-15min., boji sa nieco zmeska. 🙂 Ale je zdrava, pekne papa a pribera a tak to neriesim. Totizto moj syn bol taky isty. Teraz ma dva roky, od narodenia toho vela nenaspal, teraz spava tak max. 9 hod. ked spocitam nocny aj denny spanok. Neviem po kom moje deti su, lebo manzel aj ja by sme spali stale keby sa dalo. 😀 Takze ak je tvoje dietatko zdravucke, nezaostava vo vyvoji, pekne pribera a rastie, tak sa netreba zbytocne trapit. Kazde dieta je individualne a ma preto aj individualne potreby vo vsetkych smeroch a teda aj ohladom dlzky a frekvencie spanku.

stefka33
27. mar 2014

Je to normálne. Detičky nečítali všetky tie knižky, čo my takže nevedia čo je norma podľa lekárov. 🙂

jahody11
27. mar 2014

@fronculka aj moja mladsia bola takato, cez den max 3x po 20 min. uz som bola zufala, skusala som cokolvek, zlomilo sa to az okolo roka...

zuzi0110
27. mar 2014

@fronculka moja si v takom veku vedela dobre pospať iba v šatke. Trvalo to tak do 3 mesiacov. Ale to že je novorodenec hore 2 hodiny je normálne. Sa musí učiť aj o tomto svete, nemôže stále len spať 🙂

monicm
27. mar 2014

@fronculka môj starší syn ako novorodenec bol hore celé dopoludnie,cca 5 hodín v kuse,poobede zase spal.každé 4-6 týždňov sa mu menil režim,takže to dlho netrvalo,potom mal zas obdobie,kedy spal každú hodinu a pol na cca 20 minút.ak je bábo spokojné,neplače,nie je nervozne,tak je úplne jedno,ako spáva,ono sa naučí na nejaký režim,len to chce čas.

inak,vyskúšaj prechádzky,niektoré deti tak prespia hodiny a hodiny (vlastná skúsenosť),prípadne ako radili,pustiť rádio,telku..............

monita662
27. mar 2014

moja mala tiez spavala zo zacitaku choaticky ..ale to aj preto lebo ju trapilo brusko ..ale to preslo po mesiaci a nabehli sme na rezim ...proste rano ked vstala nakojila som ju a po 2 hodinach som ju uspala ...aj ked sa znazila byt hore dovtedy som ju uspavala kocikovala pokym nezaspala ....potom vzdy spinkala minimalne 2 hodiny pri nahlas zapnutej telke ..po 2 hodinach sa zobudila nakojila som ju prebalila ..pohrala som sa snou 2 hodiny a isla som snou von ...znova zaspala v kociku na 3 hodiny max.to bolo asi 3 hodiny poobede ked sa zobudila znova papat atd atd ...posledny spanok mala vzdy do 5tej ...a pred vecernym spanim som vzdy sa snazila aby bola hore 3,5 hodiny ...potom mi prespala celu noc...a vzdy o pol siedmej rano sme mali budicek ....ono je to naozaj tak ze ked ju/ho neboli nic je spokojne tak sa to da naucit ....samozrejme ked isli zubky tak to bolo ine ..ale v podstate uz bola naucena tak vedela ...ale jasne ze kazde dieta je ine ...napr.moja sesternica sa snazila naozaj urobit si s malym rezim ...jednoducho nedalo sa 🙂 🙂 drzim palce ..ono sa to upravi len treba mat trpezlivost

fibi28
27. mar 2014

@fronculka Skusala si uz takzvane biele sumy? Pustist dietatku zvuk monotonny, napriklad pracka, fen, sprcha... a okamzite zaspinka. Na novorodeniatka to skvele funguje. Najdes ich aj na youtube ako white noises for babies alebo na www.uspavac.cz.. alebo mne velmi pomohla tato stranka: http://www.prosimspinkaj.sk/19/post/2014/02/krt...

michaela226
27. mar 2014

moja mala zaspavala od začiatku pri zapnutom televízore a keď aj niekedy nechcela zaspať len klipkala očkami tak zapnutý vysávač , tiež som sa čudovala ale zaberalo to, takže keď mi trebalo popratať tak bez problémov 🙂

karnnka
24. apr 2014

😝 Deti by nemali do1 roka by nemali spavat pred TV ani ho pozerat. Ak vysavac vrcal dlho a mala bola unavnavena je jasne ze zaspala je to vedecky dokazane. 😉 len moj 2 dnova dcerka vobec nechce spat a nic nefunguje. V porodnici do noci place a ostatne mamicky sa sstazuju ze koli nej ich deti nemozu spat. 😖 😒 Babi PROSIM poradte mi co mam robit. SOM ZUFALA! ☹

edvelyn
24. apr 2014

@karnnka a nie je hladna? Dojcis? Mas dost mlieka? Ja som az doma prisla nato ze si mala nevie vysat tolko mlieka kolko potrebuje.tak som jej musela odsavat.ak sa.inak neda vypytak si od sestriciek mlieko pre malu.

karnnka
24. apr 2014

Mlieko ani moc nechce, ale skusim si od sestriciek nieco vypytat.Dakujem za radu. Aj tak som tam iba do soboty.

karnnka
24. apr 2014

😀 😀 😀 asi to zaberie 🙂 🙂 🙂 😉

edvelyn
24. apr 2014

@karnnka nechce mlieko?

edvelyn
24. apr 2014

Alebi si zas niekto robi srandu...a potom ze sa clovek nema rozculovat

karnnka
24. apr 2014

ako kedy ho chce niekedy ano ale malo