Nočné budenie 2,5-ročného dieťaťa

lely1234
23. nov 2022

Ahojte dievčatá. Mali ste niekto skúsenosť s dieťaťom 2,5 ročným, ktoré sa v noci budili s plačom, vreskotom ? Nepomáha fakt nič ani objímanie, prihovára nie, nosenie... Stále ma len odstrkuje a má zavreté oči. Niekedy sa aj prebudí a pýta mlieko tak mu dám ale mám pocit že si na toto začal zvykať a prestala s om s tým a teraz už nepomáha nič :D zarobí to asi 3x 2x za noc. Cez deň je všetko ok aj spánok jedenie pitie hranie. S dnom to určite nič nemá. Nestávalo sa to niekomu ? Dá sa tomu pomôcť alebo len čakať . Vďaka za pomoc. Prosím žiadne premudrele reči :D to fakt nepotrebujem

mamamasama
23. nov 2022

Pozera telku? Nema vela zvukovych, svetelnych hraciek? Nekricis po nom?

lyci
23. nov 2022

@lely1234 nocne desy, precitaj si o tom

lely1234
autor
23. nov 2022

@mamamasama máte s tým skúsenosť ? Telku pozerá normálne, hračky nemá žiadne svetelné ani nič podobné možno jedno auto, a ako jak kričať ? V noci keď toto robí nie určite. Cez deň keď robi zle samozrejme zakricim. U vás to ako bolo ? Kedy to vášmu dieťaťu prestalo ?

lely1234
autor
23. nov 2022

@lyci áno to viem skôr mi ide o osobnú skúsenosť kto si s tým ako poradil atď. Vy ste si ako s tým poradili ?

zorkahorka
23. nov 2022

Nočný des. My sme mali. Preslo to. Treba nechat dieta tak, neobjimat ho, nic...

mamamasama
23. nov 2022

@lely1234 vďaka Bohu, už tento problém nemáme, ale keď mal malý pár mesiacov, tak sa to dialo a zistili sme, že je to nočný des. Môže vzinkať práve z takých podnetov ako je telka, hračky, krik, nedostatok spánku. Ale ohľadom spánku ste napísala, že je ok. U nás to bolo práve preto. Absolútne nechcel cez deň spať. Museli sme kúpiť nosič a odvtedy všetko sa zmenilo. U vás skúste pátrať po inej príčine. Možno práve ten denný krik je problém. Jemu sa o tom môže aj snívať. Nezmenilo sa mu niečo v rutine?

lyci
23. nov 2022

@lely1234 bolo to tu rozoberane naozaj velakrat a neda sa s tym nic robit, len preckat. nas ma skoro 3 roky a stale ich mava, ale teraz uz len okolo splnu a ten fakt neviem vypnut

lely1234
autor
23. nov 2022

@zorkahorka no hej už ho len v noci pozorujem lebo on sa niekedy aj postaví z postele takmlen čakám kedy sa upokojí a zaspí. Lebo to fakt nič nepomohol. Vďaka 🙂

lely1234
autor
23. nov 2022

@mamamasama ale tak ono to nieje krik žeby mal z toho traumu nejaký každodenný :D proste spraví nejakú neplechu väčšiu tak mu poviem že stačí a keď intak nezaberá tak zakricim jeho meno a prestane. Hej ja myslím že to upozorňovanie je skôr normálne :D. Bude to asi tak ako píšu že len čakať kým to prejde no

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lely1234
autor
23. nov 2022

@elizabet173 mobil sem tam cez deň a nie každý deň. On skôr keď dačo potrebujem doma porobit tak mu tv zapnem hej. Inak to s tou posteľou som skúšala :D nepomohlo. Asi to fakt budem len musieť bohužiaľ čakať kým prejde alebo už naozaj neviem :D ďakujem 🙂

ivangeline
23. nov 2022

Moja mala ma obdobne. Za mna vnima,manzel tvrdi,ze nie ale nam sa to primarne stavalo po prestimulovani a preunavne (vela x nechce na obed spat). Raz ide na wc. Raz sa napije vody. Raz hovorila,ze ju boli noha. Niekedy je menej pri zmysloch a inokedy viac. xD

simona20201309
23. nov 2022

@lely1234 mobil do rúk 2,5r dieťaťu nepatrí. Skúste úplne vylúčiť mobil a TV. Poobede ešte spáva? Ako dlho?

victoriab
23. nov 2022

@lely1234 robil to vyše pol roka, konečne to jak tak ustalo, ale stále sa budí, niekedy s nervami, nieekdy bez ;) áno, základná formulka: vydržať :D

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lely1234
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lely1234
autor
23. nov 2022

@simona20201309
@elizabet173
No dievčatá klidel klidel hej :D takéto reči milujem najviac a pritom sami to dovolíte vašim deťom tak sa tu netvárte veľmi premudrelo. Ďakujem ostatným dievčatam aký mali oni priebeh išlo mi o skúsenosti iných a nie poucovanie

letfenixa
23. nov 2022

@lely1234 áno, syn to mal, dokonca aj počas denného spánku, prešlo to pred 5.rokom. keď bol už väčší, tak počas toho hrozneho plaču niečo povedal, z čoho som rozumela, že rozpráva denný zážitok. Nič strašne, bežná vec. Odvtedy som vždy, keď začal, začala kludnym hlasom hovoriť denne zážitky, on sa upokojil a zaspal. Takže namiesto hodinového neutisitelneho plaču to trvalo pár minút.

lely1234
autor
23. nov 2022

@letfenixa vážne ? Tak tom je zaujímavé vyskúšam to určite hoc on nerozpráva nič ale skúsim možno ho to upoki

simona20201309
23. nov 2022

@lely1234 moje dieťa ešte mobil v ruke nedrzalo a ani tak skoro nebude.

lely1234
autor
23. nov 2022

@simona20201309 na čo komentujete ? Stalo sa vášmu dieťaťu v noci že mal nočné desy alebo nie ? Ak áno ako ste s si stym poradili ak nie prosím zadržte sa komentára.

simona20201309
23. nov 2022

@lely1234 nemusíš mi vykat a nereaguj podrazdene. Ak je dieťa na mobile a pozerá denne TV dlhšie (v tom veku by som nenechala dieta pozerať dlhšie ako 15mim- aj to je vela) Tak kľudne to môže vplývať na detský mozog. Dieta v tomto veku ešte nemusí vedieť spracovať niektoré informácie. To co sa pre nás zdá v pohode, pre dieťa nemusí a hoc aj taky krtko vyzerá nevinné, môže to mať vplyv. Kludne to môže súvisieť s nočnými desmi. Môžeš to skúsiť, alebo čakaj, kým z toho vyrastie. Mne je to jedno. Moje deti nemali nočný des ale viem, čo to je a aj co môže byt pricinou.

lely1234
autor
23. nov 2022

@simona20201309 no presne som vedela že ste to nezažili :D no myslím že podráždena odpoveď by vyzerala inak, skôr som si povedala že to určite komentujete a nič ste doma také nemali. Ja také rady nechcem taký človek nikdy nevie pomôcť. Proste klasika modrý koník kde si mamka zdvíha ego :D ja sa na tom smejem nebojte sa o moje nervy. A prosím vás pekne už nekomentujte žiadne iné príspevky s kt. nemáte skúsenosti osobné a ,,len si myslíte,, :D

angel993
23. nov 2022

@lely1234 skús na určitý čas úplne zrušiť TV a mobil. My sme mali niečo podobné v noci a pomohlo to že vobec nemal cez deň telku. Asi 2 mesiace sme ju vôbec nezapinali a mobil som pred ním nepoužívala. U nás to bolo aj preto lebo keď som bola v pôrodnici, starší u babky denne pozeral telku aj 3 hodiny a spal bezo mňa. A keď som prišla domov tak to všetko pustil zo seba. Dovtedy telku vôbec nepozeral. Až vtedy som zistila že 2 ročnému púšťali filmy od 12 rokov 🤷 Teraz má 3 roky a môže pozerať 3x do týždňa jednu rozprávku maximálne 20 minút. A to pozerá len krtka alebo včielku Maju. A ja pozerám s ním. A potom sa rozprávame o tom, on sa veľa pýta prečo sa diali dané veci. A máme pokojné noci. Síce sa budí, ale už je to bez plaču. Len sa pritúli ku mne a zaspí.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lely1234
autor
24. nov 2022

@elizabet173 no ja som kľudná :D áno smejem sa zo žien kt. si tu chodia dvíhať ego a nevedie písať priateľský a s pochopením a takýmto budem písať tak ako oni mne. O vaše ,,rady,, nestojím. Tak načo tu chodíte mi písať ?? HM ? Jedine si potrebujete dvihnúť ego ako pani pred vami kde pýtam na konkrétne situácie kto to mal a zažil a nakoniec z nej vyjde že to nazazila. :D načo komentujete ?? Ja toto nepochopím to vyhľadávate komentáre všelijaké a každého sa snažíte ukamenovar? Robí vám to dobre ? :D áno sú tu spojené veci s tv kt písali dievčatá čo to zažili ale aj že to niekomu nepomohlo. Pc hry som nikdy nepsominala takže už prestante vymýšľať si toto je neskutočne. Tv ROZPRAVKU kt. má rád mu zapnem. Absolútne nepozera celý deň tv na normálny pestrý deň. A riešila som to aj s DR. a chcela som vedieť osobné skúsenosti. Ja toto od vás fakt nepotrebujem takéto reci

lely1234
autor
24. nov 2022

@zorkahorka áno no toto je asi 90%odpovedi nie len tu:D bohužiaľ.

lely1234
autor
24. nov 2022

@angel993 och jasné tak to chápem že ste tak mali ale toto problém nebude 🙂 prepáčte ale tv tu už rozoberať nebuem. Lebo toto je tu fakt hardcore :D ďakujem vám normálnym ženám za odpovede je to môj druhý príspevok tu a už aj posledny :D bolo mi povedané veľa x nerieš nič na MK . Tak som to aspoň pochopila :D aj dievčatám so písali SS vďaka 🙂

lely1234
autor
24. nov 2022

@elizabet173 som si dala teraz tu námahu šak vy tu skoro každý druhý príspevok matkám komentujete :D a tie rady šak vy každému viete poradiť čo je správne :D jooooj toto ma dostalo teraz

simona20201309
24. nov 2022

@lely1234 ja aj ,,pani predomnou" sme z fachu. Co to o deťoch a detskej psychike vieme. Ty sa radšej raď s mamičkami na MK akoby si sa mala ísť poradiť s odbornikmi...