Nekontaktné 2-ročné dieťa

21. nov 2024

Ahojte....mate s tym niektora osobnú skúsenosť?Ako pisem v nadpise,moj problém je,ze moja 2 ročná dcerka je nekontaktna.Nechce byt v prítomnosti cudzích ľudí, plače ked sa jej niekto prihovorí.Ked príde kamarátka so svojou 4 ročnou dcérkou k nám,tak plače, narieka,vzlyka.Ked ideme na ihrisko a su tam deti v jej veku,nechce sa kamarátiť,hra sa sama, alebo so mnou.Nabadam ju,prihovaram sa pekne,vravim jej že pozri ake malé dievčatko je tu, alebo detičky.....Nic, úplne rev rev 🤦
V paneláku deti nie sú, vyrastá medzi dospelými.Surodencov tiež nemá, je jedináčik.Za tie 2 roky bola bohužiaľ 6x v nemocnici.Je aj predčasne narodena.Spominam to preto,lebo svokra vraví, že môže mať traumu aj z nemocnice.🤷No ja už neviem....Je to dlhodobejšia záležitosť a mam obavy ci to vôbec niekedy prestane.Ja by som sa po skončení rodicaku rada vrátila do práce,ale neviem si predstaviť ako to zvládnuť ak toto bude takto...😔Mali ste to niektorá takto?Preslo to? Osmelilo sa vase dieťa a " skamarátilo"? Ďakujem za rady a skúsenosti.

beata_k
21. nov 2024

2 rocne deti sa hraju vedla seba, nie spolu. Spolocna hra prichadza v neskorsom veku.

januska12323
21. nov 2024

Príliš to riešiš. Začne sa kamarátiť neskôr alebo keď na ňu prestaneš tlačiť.

lucka_ke
21. nov 2024

asi bude introvert, ale v 2 rokoch sa ešte deti hrajú samé, až neskôr sa hrajú s inými deťmi

autor
21. nov 2024

Takže to správanie je v poriadku a " vyrastie" z toho?

andaluzia12
21. nov 2024

Moja sestra je tiež pomerne nekontaktna, ja takisto. Sestra si vzala chlapa ktorý je tiež menej kontaktný. Ich dcérka? Nekontakt na druhú. Síce v prítomnosti ľudí bude (známych), cudzí jej tiež vadia, deti absolútne ignoruje a jej heslo je “neopováž sa ma dotknúť” .. ma takmer 2 roky .. nikto to nerieši, proste je taká, je po svojich rodičoch…

dotka04
21. nov 2024

Náš prereval vsetko do 2 rokov, cudzie detu nehrozili, ak sa i nemu nejake priblizilo (aj take, co poznal trebars uz rok z plavania🤦🏻‍♀️) tak reeeeev, panika, domoooov domiv a k mame na ruky a ryyyyychlo prec 😁 Ma 2,5 a neviem ho dostat od inych deti😎 S barsakym sa vonku zacne nahanat, vola ich do hry (ono spolu sa hraju deti az cca od 3 rokov, toto je skor take navadzanie na spolocne blbosti😁), citi sa v ich pritomnosti ocividne ako ryba vo vode. Niekedy okolo roka a stvrt sa to zacalo takto lamat. Ale doteraz nema rad deti, ktore neppzna a su akoby nanho agresivne, to sa hned stiahne. Alebo za rucku on chyti kamosa, ale nedovoli ziadnemu dietatu, aby ho napt objalo 😁

autor
Včera o 10:27

@dotka04 🙂🙂 ďakujem za tvoj komentár