Chcem sa opýtať na váš názor. Niekedy nechám 11 mesačného syna napr. pred pekárňou, kam vyslovene vbehnem na 3 minúty (vedie tam niekoľko schodov a nechce sa mi trepať kočík/najskôr sa uistím, že tam nie je dlhý rad), alebo pred kaviarňou, kým si kupujem kávu so sebou (pred skleným oknom, takže vidím rovno do kočíka). Pred pár dňami ma napomenula jedna pani, že ako to môžem, že ona by nikdy dieťa len tak na ulici nenechala. Ani na chvíľu. Akože na veľký nákup ho beriem so sebou, ale keď ide o takéto bleskovky - a navyše ak ešte aj spí v tom kočíku - tak si myslím, že je to v pohode. Ako to robíte vy?
@jednamamapodcast ja by som sa bala aj na tu sekundu ho nechat len tak na ulici, za zatvorenymi dverami. Ludia su svine:(
Nie nikdy !!!
Ani zo srandy. Niečo sa stane a čo potom? Niekedy je dôsledky domyslieť ťažko!!!
@jednamamapodcast ja som asi paranoidná,ale v živote som nenechala kočík "len tak"..v dnešnej dobe stačí moment a už kočík a bábo nenájdeš..
kedysi to bolo úplne bežné a ked dieťa plakalo, tak ho niekto z okoloidúcich pohontrlal a počkal, kym sa matka nevrátila. No ale hold, dnes je iná doba.
@jednamamapodcast nikdy by som nemechala kocik ani na sekundu pred ziadnym obchodom- ani presklennym. Radsej si kavu odpustim. 🤪
Kedysi si človek mohol zabudnúť kabelku na nákupnom košíku, keď sa vrátil, stále tam bola, nechať dieťa v kočíku pred obchodom, keď plakalo, okoloidúci ho ešte počičíkali ... dnes by som si nenechala ani topánky pred dverami.
@jednamamapodcast
Nie nikdy, neurobila som to, ani neurobim. Ani za nic
@jednamamapodcast to je moment co ti dakto vyberie dieta z kocika, skoci do auta a je prec...radsej byt paranoidny, ako riskovat takuto vec. Viem ze nie sme v Mexiku, ale tam sa bezne kradnu deti na organy....nikdy nenechat bez dozoru!
@jednamamapodcast V živote nikdy. Ani na sekundu. Vytrepem kočík hore, ak je to pár schodov, ak viac, zoženiem si niekoho z rodiny na stráženie.
Nie nikdy, teraz je uz ina doba ako kedysi. Deti miznu dost casto. Raz sa mozes vratit a kocik tak uz nebude a ostanu ti len oci pre plac
Ja som akurat vcera nechala... Skocila som do trafiky, aj tak je mala- nechcela som kocik tam tahat... Z vnutra som von videla... Este isla mlada kocka dnu, ja som pozrela smerom na kocik a vravi vsetko je ok neboj😂😂😂 mila baba... .. Ale nenechela by som kocik s dietatom niekde kde by som nan nevidela to iste nie.. Ked idem na skok do potravin alebo tak vsade s kocikom....
@jednamamapodcast ked bol syn este v kociku, tak ano, parkrat som ho nechala pred obchodom. Islo o obchodik s pecivom u nas na ulici... do obchodu vedu uzke dvere a su tam 3 male schodiky. Dvere som nechala otvorene, aby som videla do kocika. Vzdy som sa uistila, ci v obchode nie je dlhy rad, aby som mala nakup vybaveny za 2 min. Realne som od toho kocika stala asi 1,5 - 2m , delili nas otvorene dvere a 3 schodiky. Neviem, ale nikdy som nemala strach, ze mi ho odtial spred nosa ukradnu ma organy 🙂
Nechala ale tak že nannho cez dvere pekne e videla nie všade sa človek dostane a kočarom a keď musíš musis
@diewcatqoo ja si myslim ze skor ukradnu psa z pred obchodu ako dieta s kocika 😂
Uff silna kava ... Kocik necham von ale dieta beriem na ruky so sebou ... Mam aj starsiu 4rocnu je zodpovedna ale neverim cudzim ludom raz dva nalakaju deti
@jednamamapodcast nie určite nie ani psa by som nenechala fakt nie
Ludia su vseljak trafeni: https://www.noviny.sk/krimi/254814-najznamejsie...
Mna to ani nenapadlo.Dokonca ked sme chodili po starsieho do skolky tak sme boli partia bab jedna dve strazili deti ostatne brali svoje deti plus deti namiciek co boli pri kocikoch.Kym bola mladsia v skolke tak nechavali kocik vonku ani nedovideli nan.Pokial sa rozplakalo tak som hojdala cakala kym neprisla dotycna mamina.
V ziadnom pripade. Nikdy . Dieta na ruky a este aj kociar zamknut na klodku. /detske centrum a podobne/Ja som to robila tak,ze obchodom so schodami som sa vyhybala. Nasla som si jeden s pristupom a iba tam som chodievala .
Akurat dnes som riesila situaciu, mala som v jednom obchode (kam by som sa tazko dostavala s kocikom)objednanu kozmetiku a pani sa sama v telefone ponukla ze vybehne von a poda mi to. Urcite by som kocik nenechala pred obchodom ani na sekundu.
Jedine ty si zodpovedná za dieta môžeš naňho dovidiet no ak ti ho vytrhnu s kocika rovno do auta ani si nestihnes vies co vobec niehe o com v tomto prípade keď sa to nedajbože stane co potom ide o dieta tvoje
Ja som tak malu nechavala, ale len v pripade, ze som na nu z obchodu videla a mala moznost lahko vybehnut keby aj nieco, inak nie. Nechavala som ju vonku ked spala, aby som ju nezobudila. Bezne sme sli aj do kaviarne kym spala a kukali sme na decka spoza skla. Mne na tom nepride nic divne ani nebezpecne.
@jednamamapodcast také ma nikdy ani nenapadlo. Vždy som našla sposob, ako to poriesit. Radšej nechám vonku prázdny kočík, ale dieťa beriem na ruky so sebou. Krádež kocika by ma mrzela, ale stratu dieťaťa by som si nikdy neodpustia, tak načo to riskovat pre rozky?
Kočík nechám vonku, dieťa beriem so sebou. Kým boli mensi, kde som nevidela s kočíkom, tam som nešla alebo nechala staršieho súrodenca, ale to sa stalo asi raz.
@jednamamapodcast ja uz mam velke deti, ale nenechala som ani raz.
Nikdy v živote by ma ani vo sne nenapadlo nechať pred obchodom čo len na sekundu ani len psa,nie ešte dieťa v kociku 🙈 normálne sa mi rozum zastavil ako to čítam..
@ciusinka zas neprehanaj 😉😉
@hennyinnsbruckno potom bude neskoro "prehanat" s buchanim hlavy o stenu jaka matka som ze mi vzali dieťa
Tiez to robim tak, ked nemam na vyber a do obchodu sa s kocikom nezmestim. Ale robim to výnimočne m, to skor necham 6 rocnu von s kocikom