Baby uz sme zufali. Maly bude mat 7 mesiacov a v noci nespi. Bolo obdobie kedy aj cez den mal 30 min spanky, mal ich aj 5 denne. Takze ani cez den sa nedalo pospat. Teraz by cez den potiahol aj 3 hodiny vkuse. Budime ho, v podstate cez den ma fajn rezim, spi tak 1,5 hod rano a poobede tak hodinku. Aj tak je v noci hore kazdu hodinu, nevie ani za svet zaspat. Kojim ho, v noci som vytiahla mlieko z mrazaku a vypil mi cele - bolo to asi 100ml. Predtym sa kojil a aj tak to cele stiahol. Chcem mu skusit kupit UM. Aspon na noc. Lebo mam.pocut, ze som s nimnuz skusala vsetko. Aj starsi takto nespaval a prespal mi az ked som kojit prestala v roku. A s tymto druhym na to uz nemam nervy, chcem sa konecne normalne vyspat a nie chodit ako matoha.
Poradte ake mliecko by mu bolo dobre, nech ho nezapeka, lebo ma teraz trochu problem s kakanim, nech mu to UM este nezhorsi.
Moj pije kendamil,
Každé dieťa je iné, moja nikdy nespala poriadne cez deň spala 6x 30 minút skúšala som asi všetko, nezabralo, v noci 10-15 krát hore, bola na UM hlad ani zuby to neboli, to ich musela mať isto 200😂 po 2 rokoch som skončila na neurologii z vyčerpania.... želám konečne pokojný spánok, u nás začal byť až medzi 3-4 rokmi....
@trgypadl take ze vecer polozis a rano najdes sme my este ani nemali. Teraz mal asi mesiac obdobie, ze sa zobudil tak 5x ale najedol sa a spal. To som bola uplne oddychnuta a v pohode. Lenze teraz sa zobudi a kludne by vedel fungovat, ako po dennom spanku. A to ozaj kazdu hodinu, niekedy sa stane, ze potom od 3 spi do 6, to uz tiez povazujem za dobru noc. Ale inokedy je od 4 hore a potom by chcel cez den dospavat.
@ada_alica boze toto je ale povzbudzujuci koment 🤣🤣🤣
Prepáč 🤦🏼♂️😂😂😂
presne okolo 7-8 mesiacov sme zacali davat pred spanim UM, lebo uz som bola zufala z tychto noci 😵💫 zacal sa budit tak 2x maximalne, no a potom sa okolo 10-11M odstavil, lebo z flase islo jednoduchsie ako z prsa, na druhej strane ale uz som v tej dobe kojila len v noci a rano, cez den uz mal celkom dost prikrmu, za mna to bol zelany efekt, planovala som ku roku skoncit
A keby si skúsila odsávať napr. 200ml nech vypije keď sa zobudí či by nepotiahol dlhší spánok?
@fifina75 ja mam praveze problem si odsat, uz som skusala aj viacere odsavacky, aj pri prvom aj pri tomto a ide mi to len rukou. A to 200 ml neviem ako dlho by mi trvalo, ci by som to za cely den vobec nazbierala. A hlavne v noci mu to ohrievat v teplej vode by bolo na dlhom.
@petamich nas sa takto budu od 3 mesiacov. Potom bolo asi mesiac lepsie a zase sme tam kde sme boli.
Moja zacala toto robit od 6 mesiaca. Planovala som do roka vydrzat. Ale nebola kazda noc zla. Bolo 4-5 noci zlych co bola aj 15x hore a potom dve dobre noci a znova ten isty kolobeh. Ani neviem ako a mala ma o tyzden rok a stale kojim. Ale uz planujem odstav lebo v poslednych tyzdnoch je to uz neunosne. Takze bud vydrz alebo daj umele. Nebudes vobec horsia mama. Viem ze velmi vela babatiek znasa super kendamil a pocula som nam same dobre ohlasy.
Ahoj drzim palce, aby bola spokojnost na oboch stranach..... Ja len z mojej skúsenosti, odstavovat som prestala cca v 8 ci 9 mesiacoch, zvladol to celkom dobre, aj par noci po odstaveni bolo znatelne lepších, ale ako rastu zuby znovu su tie spánky horšie..... Budi sa niekolkokrat v noci... Cize spanky, ze vecer ulozis do postielky a rano ho tam najdes mozem spocitat na prstoch jednej ruky, drzim palce, aby ste to zvladli, a aby si aj Ty nacerpala trosku viac energie, lebo nedostatok spanku a oddychu sa podpisuje na vsetkych💞ps maly ma teraz rok a pol