Moja 19-mesačná dcéra špičkuje

13. dec 2022

Ahojte
Je to ok keď 19 mesačná občas doma spickuje ?
Díki.

petamich
13. dec 2022

aj nas to zacal robit 18M, pediatricka povedala, ze to sa do 3 rokov upravi

lenkadenisa
13. dec 2022

Moja začala okolo 15 mesiacov, vyzuje ponožky a robí baletku

simona20201309
13. dec 2022

Dievčatá nečakajte. Pediater aj ortopéd to do 3r neriešia, ale potom je neskoro. Treba tie šľachy naťahovať, masirovat nožičky. Keď sa šľachy poskracuju, potom je to ťažko odstrániť.
Určite odporúčam návštevu fyzio, nech sa na to pozrie.
Nám pomohla vysoká obuv, masáže, cviky, čo najviac chodiť po nerovnom teréne, po schodoch, vyvýšena plošina...
Už v 2r to bol veľmi hlúpy zvyk ktorý sme vyše pol roka odstránovali.

petamich
13. dec 2022

@simona20201309 nas nespickuje stale, spickuje dokopy 10 min. do dna 🙂 takze pediatricka to zhodnotila, ze ked chce niekam dociahnut alebo vidiet vyssie a preto to neriesi

simona20201309
13. dec 2022

@petamich aj moja robila to iste. Keď sme prišli k fyzio ako na truc išla pekne po pätách 😀. Tiež to bolo také, že na etapy, kedy ako. Ešte aj dnes ju občas musíme upozorniť. Keby to neprešlo ani do 2r naozaj by som pre istotu zasla za fyzio. Nám povedala, že v 2r je na poslednú chvíľu, že treba čím skôr, lebo čím dlhšie dieta špičkuje, tým ťažšie sa odstraňuje zlozvyk. - pokiaľ to je len zlozvyk.

petamich
13. dec 2022

@simona20201309 🥴 budem ho sledovat a pripadne nas objednam, vsak za to nic nedam, dakujem! 😀

urpin
13. dec 2022

Mam 2rocnu a spickuje, ortopedicka nam povedala ze do 3 rokov sa neriesi a ze oni si tak spickovanim tvaruju klenbu, papuce davame vysoke po kotnik protetika, vyrobila som senzomotoricky koberec a napominam ju, ale aj tak spicuje aj nie 🙈