Mamičky polhodinových spáčov

1simuska01
4. okt 2020

Ahojte,mám.na vás prosbu. Mohli by ste mi napísať mamičky,ktoré máte deti ktoré poznajú len polhodinove spánky cez deň a ktoré treba uspavat,lebo samé zaspať nevedia ako je to u vás s nočným.spankom??
Či aj po uspati večer sa vám budia po polhodine alebo na noc už dokážu prespať dlhšie??
My sa uspavame v kociku(budeme.mat rok),sama zaspať nevie zvyknutá je na natriasanie,predtým.lopta ruky,teraz už chvalabohu len kočík ale aj to na zadných kolesách musíme hopkat. Mávala ako bábo problém zaspať,dlho bývalá hore potom hrozne histerické révy tak sme uspávali na lopte najviac,a naučili na dudel.
Teraz uz lopta nie je,ale.kocik sa musí natriasat. No a keď ju uspím.na noc,aj tak sa po polhodine preberie zakaždým,tú prvú polhodku spí v kočíku,no potom už dokáže zaspať na cicke prenesiem ju do postele a spí o čosi dlhšie. V noci pri tej lepšej sme 6krat hore min.,pri horšej aj 10. Ďakujem

ledgerka
4. okt 2020

ak vies po anglicky, zaplat si program v littleones (najdes cez google). Su tam perfektne rady a navody ako oducit takeho zlozvyky a konecne sa vyspat.

ivangeline
4. okt 2020

V noci majú spánkové cykly dlhšie ale zjavne sa nevie preniesť z jedného cyklu do druhého sama. 😟 Ani cumel nepomáha? Nemá iné ťažkosti? My máme 8m ale má problémy s trávením. Silné prdky, zápchy, reflux...cez deň dáva hodinu alebo 45min, občasné aj viac a v noci každé 2h. Dnes akurát bola zázračná noc a spala spokojne a zobudila sa aj neskôr. Na noc ukladá skoro, keďže cez deň niekedy spí len 2x30min. O 18tej už zaspáva a keď bola menšia, tak už o 17tej a spala skoro vždy do cca 6ej rána. (Vyskúšané, že či šla o 4tej poobede alebo 8 večer, vstáva stále cca o 6tej, cez noc to akosi ide..) Takže ak dávate spať príliš neskoro, nepomáha to dobrému spánku. Preunavene deti sa častejšie budia a slabšie spia a je to taký bludný kruh. 😭

benit
4. okt 2020

Moja cez den uz spavat nechcela, ak zaspala tak len v kociku a cely cas som ju musela vozit. Ked som zastala, uz bola hore. Volakedy som mohla voxit a nic ani tuk. Ked cez den spala, tak vecer zaspavala okolo 10. Ked uz zaspala, tak spala do rana. Ale s nami v posteli.😊 tiez sme si tym presli. Druhy spaval uplne v pohodicke. Nuz ono sa hovori, ze deticky, ktore nemusia vela spat su inteligentne, nech ta to tesi.😉

mishach
4. okt 2020

U nás to skončilo, keď som dokojila. 2,5 roka aj 10x v noci. Cez deň len tak pol hodinku spal a dosť....cumel nechcel. Fľaša s čajom alebo nedajbože mlieko to už vôbec.....

kika16161
4. okt 2020

Nam velmi pomohlo odnaucit sa zaspavat kojenim. Vecer som ju nakojila, ale nenechala tak zaspat, potom som si k nej lahla a stale som jej vysvetlovala, ze budeme spinkat. Ked chcela, tak som ju hladkala, spievala jej alebo som jej nieco sepkala. Niekedy si lahla na mna a tak zaspala. Cumel nikdy nechcela. Do 2 tyzdnov sama prso pustila a lahla si. Mala 15 mesiacov ked som takto zmenila zaspavanie. Predtym sa budila aj 10x za noc, teraz ma 17 mesiacov a budi sa tak 2x.

1simuska01
autor
4. okt 2020

@ivangeline nie nevie prejsť do dalsieho cyklu ...ani dudel nepomáha.. občas sa stane že sa zobudí po hodine čiže asi prešla do druhého ale to je raz za čas..iné ťažkosti nemá. Ona síce sa prebudí po polhodine ale hompalanim ju dokazem ďalej uspať alebo keď ju prenesieme z kočíka na posteľ a dám ciicik tak zaspí a spí ešte trištvrte hodku. Čiže spáva tak dvakrát po hodke aj.15min. ráno vstáva medzi 7,8. Potom ide spať o 10 do štvrť na 12,a potom.pred 15do 16.15. preto ukladáme tak o 20.
Takže ona dokáže zaspať po tej polhodke buď v kočíku alebo na posteli na Tom cecku,ale prečo sa prebera po polhodine nechápem..či len pre ten cecek. Ale keď ju ďalej uspím v kočíku tak vtedy cecek nedostane. Až teraz sme si pár dní tak zvykli že uspím v kočíku spí 30az40min.a.po prebratí ideme na posteľ a na ciiciku zaspí na 45 min

lucylliana
4. okt 2020

Moj syn má ešte len 4mesiace a cez deň spáva pol hodinu keďže je tak maly je dosť ťažké občas ho tak dlho zabaviť veľmi výnimočne spinka dlhšie vždy je na ňom vidieť že chce spinkať šúcha si očká zyva ale keď si ho vezmem na ruky a položím si ho tak začne sa rozčuľovať je jedno kde ruky, kočík, postielka proste vždy sa rozčuľuje. Cez deň zaspáva väčšinou v postieľke s dudkom a pesničkou, večer ho priateľ uspáva na rukách. No keď zaspinka od papania posledného vydrží spinkať 6hodin potom zaspí pri nočnom kojení a spinka ešte 4-5hodin. No mame nicny a denný režim cez deň ho prebalujem a sme v detskej izbe a v noci ho prebalujem u mna v posteli nerozprávam sa s ním len prebaliť napapať odgrgnúť a spinkať

mirka969
4. okt 2020

@1simuska01 zobudi sa ti po polhodine pretoze tolko trva jeden spankovy cyklus dietata...a kedze zaspava tvojou pomocou tak sa sama nevie preniest z jedneho cyklu do druheho bez tvojej pomoci. Preto ked jej pomozes tak znova zaspi. Odporucam si prestudovat stranku lepsispanokbabatiek, je to stranka spankovej poradkyne. Ma aj skupinu na FB. Z jej clankov sa vela dozvies. Zaklad je vsak jedno - ak chces aby sa po polhodine neprebrala musis ju naucit zaspavat ju samu. Samozrejme ze to vobec nie je jednoduche ked uz ma svoj návyk a bude protestovat placom. Hovorim vsak z vlastnej skusenosti. Moj syn takto spaval a do polroka som ho uspavala na rukach lebo inac nezaspal a ajtak som furt musela byt pri nom aby sa mi po polhodine nezobudil .. aaale podarilo sa mi ho naucit zaspat sameho netrvalo to ani tyzden...chce to len trpezlivost. A nikdy som ho nenechala vyplakat , ani plakat dlhsie ako minutu a predsa sa to naucil. Ale bol uz vacsi a chapal co od neho chcem

alenka1993
4. okt 2020

Bohužiaľ aj my sme v tomto "klube polhodinových spacov" máme čoskoro 11 mesiacov... Zo začiatku my to neskutočne vadilo lebo ledva zaspala a prešla pol hodina a hore nestihla som poriadne nič urobiť... Potom som si povedala že sa nebudem už pajedit keď som ju uspavala nasilu vrestala ako pavian tak už netlačim.. noc ale zato prespime celú tak asi jej to stačí... S tým že vedela zaspat iba v kočíku sme si aj my prešli a potom nastal jedného dňa zlom a zrazu vedela zaspat v postieľke pekne a spala hodinu a pol ☺️

1simuska01
autor
4. okt 2020

@kika16161 na nočný spánok ani naša nedokáže zaspať na ciiciku práveže ona je málinko si dá a už aj uteká z postele.zacala Orave bezkat sama,a ja ju nedokážem udržať na posteli ani keď jej spievam hladkal tlapkam.po.ritke. proste chce ísť dolu z postele tým pádom nedokáže sama zaspať len tak vedľa.mna..potom už v noci je to tak,že sa preberie chce cicik dostane ho a občas sa stane že na ňom zaspí ale väčšinou sa otočí na druhý bok vsuniem jej dudu a spinka...asi je ešte moc.mala.ona ani nechápe zatiaľ že sa ide spinkať a musíme lezkat na posteli. Ona by len behala.

1simuska01
autor
4. okt 2020

@mirka969 môžme popísať cez súkromnú správu ???

1simuska01
autor
4. okt 2020

@alenka1993 naša je dosť také živé dieťa a keď sa práve naučila behať stále pobehuje lieta po byte a mám problém ju veľmi bec na posteli udržať...aj keď jej poviem že ideme buvat nech si lazka ona si ľahne a za 5sekund už šup na štyri chvíľu vydrží na posteli no keď už dlhšie tak sa začne jedovaté lebo chce ísť z nej dolu a ja ju nechcem pustit.

alenka1993
4. okt 2020

@1simuska01 áno presne to máme aj my hrozné živé dieťa ... Síce sa ešte len učíme chodiť ale presne udržať ju na posteli je hrôza...nám strašne pomáha mojkacik

alenka1993
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
papaya308
4. okt 2020

U nas to trva 2 roky...

1simuska01
autor
4. okt 2020

@alenka1993 tak máte šťastie aspoň na tú noc. Ja chápem že keď potrebuje pomoc pri zaspávani tak nedokáže prejsť bez zobudenia do ďalšieho cyklu,len neviem.ci všetky tieto naše deti ktoré zaspávajú s pomocou a spia po polhodinach či aj na nočný spánok keď ich maminy uložia tak sa po prvej polhodine zasadite preberú ako naša a aj pootm už dokážu prespať dlhšie. U nás po polhodine to je niek sú ďalších 45az50min,a po.tomto zobudení už prespí aj hodinu a pol. Či išla spať o 7,8,9 pol 10 vždy za polhodku je hore a ďalej ako som.napisala.

1simuska01
autor
4. okt 2020

@alenka1993 nám ani ten bohužiaľ..nám začne vrestat keď ju nepustíme z postele a tým pádom.neno šance abby zaspala.a ok keď už cez deň je to tak ako to je...ale zaujímavé je že niekedy sa jej podarí spať aj hodinu vkusne,bez zobudenia po polhodke ako dnes poobede,a pritom.uspavana stále.rovnako a pomocou a natriasanie v kočíku. Tak prečo tak dnes ako a spala hodku a inokedy to nejde

alenka1993
4. okt 2020

@1simuska01 ja som tiež vždy nad tým rozmýšľala že prečo sa proste po tej pol hodine zobudí strašne "nervy" som na to mala nám to cez deň ostalo doteraz presne ako vravíte niekedy ti nie je 30 minút ale 50 alebo viac a stále uspavana rovnako nerozumiem ani ja tomu... Nám to robila aj pred večerným spaním že sa po polhodine zobudila ale potom ešte zaspala ale už to nerobí. minule som ju skoro 3/4 hodiny uspavala na prechádzke vonku a keď sa mi to konečne podarilo spala asi 10 minút skoro ma trafilo 😂

alenka1993
4. okt 2020

@1simuska01 na moju niekedy aj počasie strašne vplýva lepšie spí keď je chladnejšie 🤷‍♀️

1simuska01
autor
4. okt 2020

@alenka1993 nevedia sa preniesť do ďalšieho spánkového cyklu...človek si zvykne časom na to,dajú sa podľa nich hodinky nastaviť občas nejaký zázrak keď podpis dlhšie...no ja pravidelne pred nočným.spankom.uspavam 20,30min.v kočíku,spí tych 30az40 mi in,výnimočné necelú hodinu.a potom jak sa začne hmyrit beriem.ju na ruky na posteľ dám.cicik napije sa spokojná sa otočí na druhý bok a buva ďalej. A takto je to celú noc

raffaella
4. okt 2020

@1simuska01 my sme to tak mali s mladsou, nepomohlo nic, vyspali sme sa az ked mala 2 roky. Do cca roku, roku a pol byvala bezne aj 10x hore (potom som to uz prestala pocitat), bez ohladu na to ci bola kojena alebo uz po roku odstavena. Nastupila do skolky ked mala rok a tristvrte, prestala sa tak budit, ale aj tak bezne do tych cca 2 - 2,5 roka aj 5x za noc. Pocas dna tiez len take polhodinove spanky. Jedine kde mi spala asi 3-4 hodiny v kociku bolo na dovolenke pri mori, doteraz na tu dovolenku spominam ako na najlepsiu v zivote, lebo som si nesmierne oddychla 😀
Ja si myslim, ze na niektore deti nezabera nic. Starsia dcera bola uplny, ale uplny opak (ona spavala pocas dna 6 hodin, celu noc prespala asi od 2-3 mesiacov). Mna to nespatie pri mladsej strasne nicilo psychicky aj fyzicky, keby sa mi ona narodila ako prve dieta uz by som sa na druhe nikdy neodhodlala. Doteraz na to s hrozou spominam a dakujem bohu, ze sme to nejako prezili.

alenka1993
4. okt 2020

@1simuska01 ja som si všimla u našej malej že vždy dlho trvá uspavanie ked ju dám ako keby spať skoro... Proste ešte nie je taká ako keby unavená ako keby som ju nasilu nútila vtedy ti vždy trvá veľmi dlho... Teraz asi posledný týždeň ju dám spinkať až keď vidím že si dá cumlík a tuli sa k niečomu hebkemu ☺️ a zaspí behom piatich minut... Myslím že naozaj si treba iba zvyknúť hádam sa to časom upraví... Drobci prechádzajú všelijakými obdobiami

1simuska01
autor
4. okt 2020

@raffaella a my to tak máme.pri prvej,tento mesiac bude mať rok. Je to strašne ubijajuce,že človek malo doma.porobi už sme si zvykli,priateľ veľa pomôže. Cez deň sa to nejak dá. Len tie noci,keby sme.aj ykrat hore za tých 11h tak by som.boka.stastna..kedysi to bolo keby aspoň 3h pospala vkus teraz by som.bola.vdacna aj za dve,alebo za tých 5krat hore za noc pmby som.s ráno povedala že aká super.noc to bola

raffaella
4. okt 2020

@1simuska01 treba to len vydrzat, nic ine nezostava, ak priatel pomaha je to super. Raz to pride, ze dieta prespi celu noc, ja som sa furt upinala na nejake casove obdobie, ze sa to zlepsi, napr. ze ked bude polrok, potom ze rok, potom ze snad uz v 1,5 roku bude spat a ked stale nespala tak som sa na to uz vyprdla 😀 a teraz je to velky spachtos, takze sme sa dockali. Ale je pravda, ze mam na to obdobie celkovo hrozne malo spomienok, lebo to bolo tak strasne tazke ze to moj mozog vytesnuje. To si nevie predstavit nikto, kto to nezazil, ze ake to je mat tak velmi prerusovany spanok take dlhe obdobie. Drzim palce, verim ze uz sa coskoro dockate ze sa bude menej budit.

ivangeline
5. okt 2020

@1simuska01 má ľahký spánok a najskôr je to len preto...že sa chce ďalej uspať a nevie to sama. 😅 Moja je tiež náročná ale ja to nerobím. Cez deň ani náhodou sa nesnažím znova, keď sa zobudí, len ideme skôr spať a sledujem, kedy asi... Dnes sme mali zlú nič, od polnici 2h hore a slabý spánok, unavená bola už po hodine bdenia... 🙈 Hovorím si, že bye kreatívna duša... Môj starší, chlapec je a bol ako hodinky! Zo začiatku sa budil na prsko po 30min ale čím bol starší, tým viac nových spôsobov sa pridalo..napr búchať po zadočku, hmkat, pohladkať a spal ďalej. On je kludas. V noci sa budil max 4 krát... Fakt sú rôzne eti, rôzne citlivé. Možno jej už nejako aj dohovoriť treba...čo to už určite rozumie... Naučiť sa to raz naučí. 😟 Poznám mamičky, ktoré to trpia ešte v 2 rokoch... Ja by som ju radšej nechala pár nocí s otcom..nech s tým prestane ako sa takto trápiť.

1simuska01
autor
5. okt 2020

@ivangeline tak dnes si môžme gratulovať pekne sme sa prebalili,spolu zastrelí žalúzie,dali cicik,pocikala trošičku vzali mojkaca do postieľky a backala som ju po rifle a spievala jej čo spievam aj pri uspavanie v kočíku a párkrát sa postavila vravím.ze aha mojkacik už buva aj Eliška bude buvat a po 20min.asi zaspala,ale aj napriek tomu sa prebrala jemné po polhodke,no nepotrebovala vybrať z postieľky a dať cicik,dala sa na štyri a vravím aha mojkacik ešte buvka,ľahla si naspäť a chvíľu asi 5min som ju búchal po ritke a ona mi ďalej spinka...huraaaa aspoň nejaký pokrok..skusimemzas aj poobede a uvidíme ako to pôjde ďalej.

ivangeline
5. okt 2020

@1simuska01 to je skvelé. Skúšajte to takto dlhšie a hádam to bude fungovať aj v noci, veď v noci sa treba vyspať. 🌷 Jasné, že je to už rozumné dievčatko, ona pochopí, že vie sa otočiť na druhú stranu a spať ďalej. ☺️ Ešte okolo 2 roku je nejaký regres v spánku a potom to bude len a len lepšie. ❤️ Od 3 rokov deti prechádzajú na spánkové cykly také ako majú dospelí a už by sa v noci nemali budiť, ak neprídu zlé sny. 😟

1simuska01
autor
5. okt 2020

@ivangeline takže aj teraz sa podarilo ju tak isto uspať,už sa začína hmyrit lebo prichádza polhodina...ale snáď bude stačiť takto.len pobackat po zadočku ako doobeda. Uvidíme či aj večer sa takto.podari či nie..možno že teraz po polhodke dokáže zaspať keď ju po ritke.tlaokam.preto že není moc prebrala. Lenže v noci keď sa preberie postaví a ja nebudem hneď počuť tak sa môže rozobrať a možno nebude vedet už zaspinkat.

marussska
11. aug 2023

@mirka969 Prosím vás a ako sa vám podarilo ho nechať zaspať samého?

1simuska01
autor
11. aug 2023

@marussska nejako to prešlo aj polhodinovú budenie aj zaspávanie ...ale.teda keď som malú odstavila od mlieka a čísla sa všetko po čase popravilo,ale zaspávanie len na tak že zaspavala v našej prítomnosti .teraz má 3aj trištvrte roka a vie zaspať sama na obed ale večer moc nechce