Ahojte, kedy v tejto situácii pustiť návštevu k novorodeniatku ? Myslíte že je prehnané chcieť aby návšteva mala test a samozrejme boli úplne zdraví ?
Ja by som test nepytala, ale zdravi by byt mali (neusopleni a nekaslajuci).
u nas este nikto nebol, mala ma mesiac. navstevy najskor po sestonedeli a budeme chciet aby mali cely cas respirator, alebo sa daju otestovat a mozu byt bez. a to je najblizsia rodina (moji rodicia a svokrovci). chodia do prace, na pivo, stretavaju sa s ludmi .. teraz je vela nakazenych a aboslutne nemienim pri takom malo dietati riskovat. takze bud alebo
pustila by som tak, aby som bola ja kľudná... korona- nekorona, k novorodencovi som nikdy nepúšťala chorého človeka. A či test alebo nie, striktne by som ho nepýtala, len ak by šlo o osobu ktorá je veľmi v kontakte s ľuďmi by som bola pokojnejšia ak by sa dal otestovať. A zase záleží aj od toho o aký kontakt by išlo...
Aj mimo covidu maju prist za novorodeniatkom len zdravi.
Ono niektorí členovia rodiny sú veľa veľa s ľuďmi a ked sme sa s nimi niekedy odkedy je korona stretli a nedali si okamžite dole respirator/rúško, tak sa z toho smiali a bolo že prehaname a podobne. Lebo keď ide o rodinu tak asi sa nakaziť nieje možné 🤷🏻♀️
Niektorí aj majú očkovanie ale to nieje úplná záruka a aj iné choroby existujú. Nechcem byť hysterka ale ani podceniť situáciu a brat okej niekoho lahkovaznost a potom ľutovať 🤷🏻♀️
Je to úplne v poriadku .. radšej sa zist s rodinou na Vianoce .. aj to bábo bude väčšie. Aspoň u nás tak rozmýšľam
no tak ľudia čo majú reči typu že preháňate nech si takto fungujú sami so sebou... takíto ľudia sa o vás starať asi nebudú keby čosi... a žiaľ aj zdraví majú niekedy problém s praobyčajnou hygienou - boli na nákupe, chytali peniaze, kľučky a ako prvé len čo prídu chytia drobca za ruky - nožík sa mi otváral vo vrecku
Moja mala ma dva a pol roka a uz od septembra sa stretavame len vonku v ramci prechadzky. Je mi uplne jedno kto si co mysli. Kto sa ti bude starat o dieta a o vas keby ste ochoreli?
My sme rodičov aj svokrovcov poziadali aby si spravili pcr testy. Som si povedala, že za tých 50 EUR za jedného mi to stojí. Keď už rodičia boli druhý krat tak len otec si spravil ag test. Moja mama je tvrdohlavá, ona je vraj zdravá, nikde nechodí a ona sa testovať proste nepojde. Zaočkovať sa tiež nechcú, tak som z toho na nervy keď majú prísť.
Termín mám v decembri a plánujem púšťať návštevy minimálne po mesiaci a s respiratorom. Nech si každý mysli čo chce. Iné je rodiť cez leto a iné cez zimu.
Ahoj, toto práve teraz riešime aj my. Malinká má dva týždne, stále som bombardovaná správami, že ju ešte nevideli a podobne. Minimálne mesiac tu žiadne návštevy nechcem, čo bude potom ukáže čas. Už ako tehotnej sa mi neraz stalo, že keď som sa stretla aj s rodinnou, potom som len počúvala, kto z triedy má to a ono ochorenie, kto je v karanténe.. Nestojí to za to niekomu na chvíľu spraviť radosť. Ak to rodina nechápe, je to ich problém, nie môj.
ja rodim o mesiac a uz teraz sme kazdemu naznacili, ze ziadne navstevy po porode si neprajeme. mozu prist k nam na dvor, ked bude malicka v kociari, alebo sa pridat, ked budeme kocikovat. inak nie. aj dceru, ak nebudu skoly oficialne zatvorene, planujem nechat doma.
Prišli hned ako sme prišli z pôrodnice,a od vtedy chodia pravidelne moji aj mužovi rodičia a svagrovci. Ziaden test sme neziadali, pride mi to už pritiahnuté za vlasy.
Ja by som zvážila ako sa stretávate teraz, napr. s našimi sme každý víkend, staršie deti sú na nich zvyknuté, je to veľká pomoc pre mňa a príde mi pritiahnuté za vlasy že by som teraz im povedala že síce dik, že mi pomáhate s deťmi čo su na vás zvyknuté ale šesť týždňov vás nechcem vidieť.
ešte som neporodila. Teraz sa ja osobne už nestretávam s nikým a muž to už veľmi obmedzuje (už len so svojimi rodičmi a vnútri veľmi nie). Z mojej strany každý aj počas tehotenstva prišiel na návštevu len s testom (nikoho sme o to nežiadali)
Mne to tiež pride divne žiadať od rodičov test..😀
v sobotu doobeda som porodila v nedelu som isla poobede domov ... v pondelok som uz lietala po uradoch-nic inemi neostavalo .. z v podstate v tomto uponahlanom style idem dodnesa to je uz malje 7 a pol ... btw je zdrava nema ziadnechoroby ani chripky nic-imunitu ma viac ako dobru akurat tie blbekiahne by uz mohla dostat ..aleani tie ju nechcu 😀
No asi to spravíme že buď test alebo respirator. To hádam nieje taká katastroficka požiadavka. Veď aj tak na tej prvej návšteve nikto nebude celý deň
A možno to ešte prehodnotim po pôrode. Ale určite len plne zdravá návšteva bude vítaná
@matkahelka na zaklade coho chces nechat dceru doma zo skoly?
Viete, dievcata, nechcem sa nikoho dotknut, ale ja by som vas nechcela za dcery ani za nevesty. Aby ste ma zakazdym, ked pojdem pozriet vnuca, nutili mat respirator alebo sa ist testovat. Predpokladam, ze mate manzelov, ktori chodia do prace, kde sa tiez mozu nakazit. Aj oni sa pred prichodom domov budu testovat? Opakujem, ze ak by mal niekto priznaky, tak to chapem, aj umyt si ruky pri babatku je normalne. Ale ak raz budete tie babky potrebovat, aby vam dieta postrážili a oni sa na vas vykaslu, tak sa necudujte.
mám syna.... budem veľmi smutná ak mi raz nevesta prikáže prísť na návštevu vnúčaťa s nejakým testom 😢 pýtať respirátor či test po vlastných rodičoch, ktorí vám utierali zadky, slzy, krv z kolienka, platili školy, fuj
@andrea_82 ja nechcem nikoho nútiť zakaždým ani všeobecne nútiť ale pri úplnom novorodencovi je treba trocha opatrnosti. Hlavne ak je niekto v kontakte s veľa veľa ľuďmi. A napr môj muž robí z domu, takže nie ani on nebude s nikým v práci.
@zuzanka.zuzu a ak prídeš bez a nakazis nevestu po pôrode alebo novorodenca, tak nebudeš smutná ?
@andrea_82 Tak moja svokra sama najskor povedala, že oni radšej ani neprídu pozrieť jedine vnucatko, lebo by si cely život vyčítala ak by ho nakazili. Potom sme to vymysleli tak, že si spravia test lebo mi bolo ľúto, že vnúča nebudú vidieť kým je ešte malinké. Moji rodičia ten test tak isto pochopili. Moja teta pred 30 rokmi vlastnému otcovi odmietla dať vnúčika aby ho nenakazili, lebo bol podľa jej slov starý. To je trosku divne a bolo by mi to ľúto. Ale teraz je ina doba, je tu Corona a nemozme sa tváriť, že nie.
A môj muž tiež robí z domu takze sa stretávame s malo ľuďmi.
Ja som rodila na vrchole druhej vlny, babky a dedkovia po 3 tyzdnoch prisli... aj kvoli covidu ale aj preto ze pri prvej dcere prisli 5ty den ked mne bolo fakt strasne nemohla som sediet jak som bola zasita skripala.som zubami od bolesti no cele zle...povedala som ze druhy krat isto nie takto a sice tentokrat som.mala sitie aj vsetko ok ale radsej sme sa nakprv zabyvali doma .... a co sa tyka covidu no u nas su ockovany vsetci aj ked ano neni to zaruka, ale svokrovci su ucitelia a je mi jasne ze je to riziko ale nemozem im povedat ze sa uvidime za rok dva ...tak sa normalne navstevujeme ale zakazdym sa pytam aby boli uplne zdravy a nadrzo posielam umyt si ruky po prichode 😀
@ninusa221 mne tiež príde divné žiadať od rodičov test, pretože ja, ako stará mama by som považovala za samozrejmosť na PCR test ísť. Známej sa narodil vnuk počas druhej vlny, ani nerozmýšlali o tom, že by na test nešli. Netušia, či pozitívni nie sú a nikto nevie, aký priebeh by covid mal, ak by ho dostala mladá mamička alebo otec novorodenca. A nakoniec novorodenec tiež, nedávno tu písala mamička, ktorá mala dieťa s covidom v nemocnici.
@elizabet173 presne tak. Moji rodičia to takto presne vnímajú a hovoria že bez pcr v žiadnom prípade neprídu, lebo človek nikdy nevie. A to oni sú minimálne s ľuďmi. Kdežto niektorí členovia rodiny sú s veľa ľuďmi denne a mám trocha obavu. A keď to sami nenavrhnu tak sa zamýšľam či je okej že by sme ich o to poprosili my
Nie je to prehnané, aj my sme na tom trvali, dokonca aj od najbližšej rodiny.