Je zlé nechať vyrevať 8-mesačné dieťa?

27. dec 2023

Ahojte. Len ma neukamenujte. Ale uz to nedavam. Mam dieta 8m. Uz 5mesiacov som sa poriadne nevyspala, cez den furt nalepene na mne. Hrat sa nevie same. Vsade nervozne. Len mi poradte prosim, je zle nechat ju vyrevat? Alebo co robit? Je to moje prve dieta. Ale uz to psychicky nedavam. Ked ju idem obliekat reve. Ked ju polozim reve. Vsade reve len nie na rukach. Vrieska, krici, reve, kope nohami. Uplne nezvladnutelna je.

A este mi poradte co robit, ked sa mi rano zobudi okolo4tej alebo pol5tej s revom. Prebalim ju, dam jej najest a niekedy uz nezaspi a fungujeme od 4tej rano.... vecer chodivala spavat o 7dmej a posunula som jej to na 8.
Uz neviem co s nou. Je to nase vysnivane babatko, ale uz je toho vela.

saraxyz
27. dec 2023

Nemá ti s nou kto pomôcť? Potrebuješ si oddýchnuť.

aliaray1
27. dec 2023

Co konkretne nezvladas a ako priblizne vyzera vas den?
Kedy si sa bola niekde mimo domu sa sama vyvetrat?

Od 8m babatka nie je ok ocakavat aby bolo same, zaspavalo same a pod.

Ma nejake zdravotne problemy?

Nie, nie je absolutne ok deticky a uz vobec nie babatka nechavat vyrevat! Ty sa potrebujes vyspat, oddyvhnut a fungovat. Babatko ta potrebuje to je uplne normalne! Do 12 mes.nema ziadne babatko mozog vyvinuty natolko, aby ti dokazalo cokolvek robit umyselne ci schvalne.

autor
27. dec 2023

Nemam ju kde nechat v "uschovni" tak ako ostatne maminky. Kedze mala potom reve a musim sa vratit ku nej inak sa neupokoji.
Muz mi ju sem tam rano zoberie aby som si este zo 2 hodiny pospala ale tam ide o tu noc, byt v noci hore 10krat a potom fungovat niekedy od 4tej rana je masaker.

Nezvladam ju. To ze furt place. Aj ked sa hra tak musim furt byt pri nej. Vacsinou nemozem sa ist ani vycikat a o velkej potrebe mozem len snivat ked je ona hore.

mimikarol
27. dec 2023

Ale veď je to bábätko, akože sa nezahrá sama? To sa ešte nezahrá pár rokov. Moja bola taká istá, spala buď v kočíku alebo na mne do 10tich mesiacov a keď sa zobudila chcela byť na rukách. Do sprchy keď som chcela ísť tak som ju dala do vajíčka aby na mňa videla. Postieľku neznášala. Keď som chcela aby v noci lepšie spala tak som si ju brala k sebe do postele. Nemala ani rok a my sme postieľku predali lebo nám len zavadzala.
Máš ešte malé bábo pre ktoré si celý svet, ty si alfa omega jej života. Jasné že chce byť s tebou.

cimage
27. dec 2023

Ja ti poradim nosic, dieta bude spokojne na tebe a ty mozes robit co potrebujes, aj na wcko ist. Ja som tiez tak neraz bola 😁. Spanok sa casom upravi, niektore deti spia viac, niektore menej. Teraz je aj v obdobi zubkov, to mali vzdy moje deti hrozne noci. Najmladsia dokonca horuckovala pri zuboch, tak to bolo este horsie ako sa nevyspat. Ked sa ti da, tak spavaj s nou aj cez den.

majlo1234
27. dec 2023

To bude zacinajuca separacka, ono to prejde. Ked ides kakat, priste ju daj do postielky(pripadne niekde, kde si nemoze ublizit) a chod. Este sa nareve, 10 minut tvojho kakania prezije. Rovnako, ked potrebujes nieco nevyhnutneurobit bez nej, bud ju poloz k sebe na zem, alebo do postielky. Inak som proste v tom case upustila od vsetkych povinnosti.
Co sa tyka spanku, neviem poradit. Tiez ma to ubijalo, ale ked si to nepripustam(nepozeram v noci na hodinky a neratam, kolko krat sme hore, je to lepsie).

lili1313
27. dec 2023

Niektore deti veľa placu a nevedia sa v tomto veku zahrat samé. To bol pre mna velky poznatok, skratka je to tak. Ale narocne to je, verim ti. "Vyrevanie" nepomoze, akurat zarabas dietatu na buduce neurozy. Myslim ze u mojich detí pomohlo zmierit sa so situáciou a paradoxne sa to zlepšilo.
Ranné budenie - no fungovali sme od piatej, toto je zial u deti caste. Skus po nakrmeni dat k vam do postele a predstierať že spis (aspon oddychujes so zavretými ocami, čiže plus pre teba). casom je možne že sa nauci rano pri vás dospat.

saraxyz
27. dec 2023

Keby ju muž zobral niekam aspoň na 1 deň, tak tiež by plakala? Ty sa potrebuješ poriadne vyspať a dostať sa do kludu. Ináč bude stále plakat

deti95060810
27. dec 2023

dieťa má separačnú úzkosť...
pominie o pár mesiacov - zvyčajne okolo prvého roka ....
len vydržať, poznáme to aj my...

lucia13022023
27. dec 2023

Znie to ako separačna úzkost, ta je spojená so spankovou regrsiou. Deti sa učia veľa nového, to vedie k spankovym regresiam.
Hlavne každé dieťa je iné, moje malo separacnu úzkost cca mesiac, bolo to o hubu, keď som sa vzdialila na par cm v tej istej miestnosti ako bol o, plakal tak akoby z koze drali. Mne pomohlo snažiť sa ho pochopiť, čo on musí zažívať, študovala som si co je separačna, čo je regresia, prečo to je atď... Ja som človek co musí mať odpoveď na všetko, snažím sa všetko pochopiť a potom to lepšie zvládam.
Môj ma teraz 10m, a tiež plače keď ho obliekam, tiež plače keď ho prebalujem, ale snažím sa nebyť nervózna, viem ze ho nič nebolí, neublizujem mu tým ze ho prebalim, tak si poplace kým ho oblečiem. Ako vyzerá vás denný spánok? Tam môže byť tiež problém? Možno treba niečo upravít aby sa zlepšila noc.

maryetta
27. dec 2023

Mala som to iste. Prvy syn mal silne koliky. On ibana rukach.
Druha dcerka ona bola vyse roka urevana. Ci bolo dobre ci zle. Furt revala.
Ano na psychiku je to narocne ale… aj krasne. Je to len obdobie. Potom pride krasne obdobie okolo 2-3rokov mali nase decka to najkrajsie obdobie. Potom ako zacnu rozroavat a odvravat 😂😂😂 az to bude zufalstvo.
Ked pojdu zubky-tej tvojej tiez teraz mozu ist. Preto place a potrebuje ta. Si jej liek. Si jej istota. Si jej bezpecie…

ivik4
27. dec 2023

Moj syn vrieskal jak keby ho drali vkuse hadam vyse roka a pol a ked mal 2,tak bol protivny az strach, pamatam sa kedy sme cele leto doma trcali lebo vrieskal ako besny na cele mesto pre nic za nic vkuse a vsetci oci na nas.
Musel z toho vyrast ...
Teraz ma 8 a je super, uz som sa fakt bala ze to bude protivna povaha natrvalo. Uz ked mal 5-6 bolo lepsie, neporovnatelne lepsie ako dovtedy kym bol tak maly.
Asi len par x sa stalo ze mne sa zobudil v noci tak fest skoro a ani bohovi som s nim den tak skoro nezacala, proste vedel ze vtedy ked sa nespi, musi aspon lezat,ziadne hranie a podobne. Noci boli super, zatial co dni boli peklo 🤦‍♀️

mimi3008
27. dec 2023

S tym vyrevanim, ja som proti pri tak malych detoch, ale v zmysle, ze bud pri nej, nemusis jej vyhoviet vo vsetkom. Napr.obliect ju musis, nemozes zrusit program a neobliekat ju, len aby sa nevyrevala. Ale si vtedy pri nej, tak sa jej prihovaraj a vysvetluj. Mozno to nepomoze v zmysle, ze prestane plakat, ale vie, se si tam s nou. Som proti takemu vyrevaniu, ze napriklad niekto tak uci zaspavat deti same, ze ich da do postielky a necha revat, kym nezaspia. Ale napriklad, ked ma moj 2rocny vyslovene sekiruje, lahme doma na zem, len preto, aby som priala a dvohla ho, tak toho obcas vyrevat necham. S tym spanim ti neviem poradit...Moze byt spankova regresia? Ak ano, ta prejde, len treba pockat. A mozno je celkovo taka uplakana, ze ju trapia zubky. Nevsimla si si v pusi ke? Ak hej, daj jej nieco od bolesti. A neskusala si ju nosit v nosici?

ivangeline
27. dec 2023

Nosenie ti velmi pomoze. Ako uspavas? Ja som o 4tej douspala. V nosici. Masaze bruska. Vzdy nechat po jedle volne alebo na rukach,aby si odgrgla. Mozu ist zuby,mojmu prave od 8m vo velkom..su geliky ale dieta je nervoznejsie. Kolko spi cez den? Ak malo,je duplom nervozne. 🙂 A o sep. uzkosti ani nepíšem. Pomoze nosenie,vela spanku,dost podnetov,niektoee su viac spolocenske (viac ludi okolo) a jasny jednoduchy rezim! Vela vonku pomoze tiez. Moj spi uz len 2x za den. V noci sa budi 3 az x krat. Su aj pokojnejsie noci ale teraz menej. A najviac ti pomoze zmena nastavenia. ;) Ja mam dalsie 3,kt popri tom riesim a vymyslam hry,pomaham s vecami,varim a pod.. Beriem to vsak tak,ze som na spravnom mieste a to, co robim je dolezite. Mam zabehnuty rezim. Nezanedbavam psych. hygienu. A vykyvy nalad si odpustam,tak ako odpustam aj detom.. ;)

filodendron
27. dec 2023

No, ako prvorodicka som si tiez myslela, ze babatka len spinkaju, kakaju a papaju :D nie si zvyknuta na tento novy sposob zivota, zrejme sa ti to zmenilo o 180st. Ano, je to tak, take male deti chcu byt nonstop pri mame. A nie, nevedia sa same zahrat. To pride v tom lepsom pripade cca okolo 2r. Mam teraz 6m a co ti poviem...budi sa tiez zo 7-8krat a vstavam o pol tretej, max tretej celkom regulerne uz par mesiacov :D a vies co, zvykla som si. Cim menej bojujem s predstavou idealneho babatka, tym to clovek lepsie zvlada. Vsetko je len a len obdobie. No a musim povedat, ze kym je taky pokoj v dome, tak sa mi dobre upratuje. Kym vydrzi sama (tj par minut), dam sprchu. Potom sup do nosica a zametam alebo si pripravim veci na varenie. Prejde aj 1,5h a potom uspavam. Keby mi vstavala o 4 tak si gratulujem :D ze ako super som si pospala.

radacak
27. dec 2023

Ešte je maličká aby sa pohrala sama...chápem že máš toho dosť,aj my sme mali takú náročnú dcéru...vecer nie a nie spať,potom vstávala v noci a museli sme sa hrať do rána..mali sme rôzne obdobia, teraz má 13 rokov a ten spánok jej ostal do teraz, večer nie a nie spať 🤣tiež mala obdobia vstávania aj o 5.00
Teraz čakáme druhé a sama som zvedavá aká bude táto naša malá herečka ❤️

letfenixa
27. dec 2023

@autorka 8-mesacne dieťa ako chceš, aby sa samo prehralo ?
Máš tu samé dobré komentáre.
Nás syn tiež vstával pred 5, teraz ma 7 rokov a má nastavený budík na 5.

aliaray1
27. dec 2023

Nemala som dieta v uschovni a ani babky dedkov, sme tu na vsetko sami a muz od rana do vecera v praci. Nezapinam cez den tv ani ziadne rozpravky a pod. Navyse mame k tomu psa ktoreho treba vencit.

Takze...podla tvojho vyjadrenia a tonu si myslim, ze skor vyzera, ze si potrebujes oddychnut a zacat zvladat samu seba.

Mas normalne dieta, nie tamagoci.

deby3
27. dec 2023

Moje dieta ma 2 roky a 4 mesiace. Do 1 roka sa budila cca 10krat za noc a to bola na UM. Od roka do 5krat. Od roku a pol 1-2krat za noc. Sama sa nezahra. Chce, aby som bola pri nej. V podstate je so mnou stale a pri vsetkom. Spavala som tak 3 hodiny denne, nikdy som nespala cez den s nou. Teraz spim 5 hodin a fungujem cele dni. Odkedy sa narodila stravila som s nou kazdu noc a parkrat na par hodin bola so starymi rodicmi. Chces od toho dietata, aby sa hralo samo. Naozaj si nebude ani samo citat, ani skladat. Ako sa ma tak male dieta same hrat? A ze chce byt s tebou? A s kym ma chciet byt? A co sa tyka revu, moja reve od prveho dna doteraz. Absolutne za vsetko je rev, prebalit, prezliect, umyt zuby, umyt ruky, obut, obliect, ist von, potom ist dnu, ked ma nieco zjest. Podla mna len reve a ja len dufam, ze ked zacne rozpravat, mozno bude menej revat. Je to len obdobie. A rady typu nosic, moja v nom revala akovy ju rezali, ani nosic, ani kocik od siestich mesiacov, len na rukach a potom chodit. Prezila som. Chcela si dieta, tak prezijes tiez.

annm81
27. dec 2023

Moje staršie dieťa bolo rovnaké. Chápem tvoje zúfalstvo aj to, čo robí nedostatok spánku s psychikou človeka. Hoci si zúfalá, nechať vyplakať nepomôže. Pri plači na ktorý dieťa nedostane žiadnu odozvu, sa vylučuje obrovské množstvo stresových hormónov a to rozhodne neprospieva. Jednorázove vyplakanie situáciu nijako nevyrieši a ak by si to robila pravidelne, následky na dietati môžu byť veľmi významné a negatívne - strata dôvery v iných (nik mi nepomôže, aj keď plačem) a strata sebadôvery (robím všetko, čo dokážem - plačem, a aj tak si nedokážem privolať pomoc), ktoré sa prenesú aj do dospelosti. Jedine nechaj dieťa plakať, ak by si bola v situácii, že to naozaj akútne nezvládaš a hrozí, že dieťaťu ublížiš (napr. ním začneš triasť). Dobrá správa je, že to prejde. U nás to trvalo takmer celý prvý rok, ale potom sa to náhle rýchlo zlepšilo.

deedol
27. dec 2023

okrem vsetkeho napisaneho by som este zvazila, ci nema nejaky zdravotny problem (alergiu, intoleranciu, reflux...). nehovorim, ze musi mat, mozno je proste take narocne babatko, ale za tym neustalym placom moze byt aj nejaky dovod.

anavixy
27. dec 2023

Co znamena vyrevat podla teba? Vyrevat je nechat dieta revat a nekomunikovat s nim, nereagovat nan, nedotykat sa ho, proste ho ignorovat. To je zle. Vyrevat neznamena to ze drzis, hladkas, hojdas, tisis alebo akokolvek inak komunikujes s dietatom, ktore napriek tomu stale reve, tak je to ok, je to sice na nervy pre teba, ale niekedy to inak nejde. Je to male babatko a ono sa samo regulovat nevie, nevedia to ani niektori dospeli, tak sa nemozeme cudovat 🙏

stanislavicenka
27. dec 2023

Preston to pocitat, nnech spi pri tebe. A ked nechce byt bez teba, tak nos. 8 mesacne dieta nie je rozmaznane, potrebuje ta

Aj ja mam natocnu dceru, a syn bol extremne narocne babatko, prestala som pocitat zobudrnia, dala prsnik do ust a spala. Aj som sa ho v noci nanosila na rukach po byte.
Nenechavala som deti vyplakat

stanislavicenka
27. dec 2023

@annm81 suhlasim s tebou. Vo vsetkom
Ja som pir druhom dietati zacala pit kavu. Inak by som to nedala

espeo
1. jan 2024

Nečítala som ostatne príspevku, ale rozdiel medzi mojim prvým urevanym a druhým pokojným bol v tom, že toho druhého som nosila v nosiči, teda v satke takmer všade. Strašne som si to užívala, stále láskavá, prihovarala tichým hlasom a on mi to takto vrátil. A bývalá som hore aj 9 x za noc. Bolo to v tomto náročné. Ale to, ako bol pri mne pokojný, vysmiaty, to ma strašne upokojovalo. Stále som si hovorila, že keď bude starší (ako môj starsi), nenechá sa ani pohladkat, tak som si tu tesnu blízkosť fakt užívala. Ono to strašne rýchlo letí...

blonde_bella
1. jan 2024

Mala som podobnú dcéru a podobný výlev. Rozumiem ti. A nepomôže ti nechať vyrevat. Ukludnujem vždy len objatím.
Držím palce, bolo to brutálne náročné obdobie. Už je staršia, mám pohodu. Prejde to