Ahojte prosim mozem dat mesacnemu babatku feniklovy caj? UM nas troska upchava nekakame ako sme kakali na MM. Niekde sa pise, ze viac uskodi ako pomoze a ine ze doplni tekutiny, ktore UM mliecko nema. Aky je Vas nazor?
Dakujem.
Veď vyskúšaj. Ale kúp sypany či sacikovy, nie granulovany
Vyskúšaj malé množstvo - mojej dcére veľmi pomohol, tekutiny môžeš dopĺňať aj čistou vodou.
ja som to neriskovala. na prdenie je dobrý aj kmínový čajík - a nemá také nežiaduce účinky ako feniklový (z toho zle byť môže aj nemusí)
@zuzanka.zuzu aké nežiadúce účinky má feniklový čaj ?
kamilkovy vobec nie. pokial viem, tak harmancek sa povazuje za silno alergizujucu bylinu. vobec sa neodporuca babatkam a ani kojacim zenam.
@pribinak aj autorka to spomenula, čo ja viem je to tak 50:50 (možno iný pomer 😀 ) že bábätkám pomáhajú a maminky sú spokojné a nevedia si vynachváliť, na druhej strane sa bábätkám pohoršilo a zápcha sa zväčšila, bruško sa nafúklo, bolelo, bábo sústavne plakalo... toto porovnávanie mám cca v 2r pamäti 🙂 preto som písala, že ja som sa rozhodla to nerisknúť a pili sme obaja (aj drobec, aj ja keďže som kojila) kmínový čajík
@zuzanka.zuzu ale toto môže spôsobiť aj kminovy čaj
Ja píšem nech skúsi, každému bábätku pasuje niečo iné
@pribinak nie, kmínový nemá vedľajšie účinky.
a však dobre, nech skúsi... ja som si myslela, že sa ma pýtaš na odpoveď a ty si išla do konfrontácie 😀 no mám z teba dosť 😀
@pribinak na fenyklovy caj ma upozornovali aj na gastre a aj na pediatrii, ze stavy kolikovych bolesti moze vyrazne zhorsit, taktiez peristaltiku criev moze natolko podporit, ze to moze byt u babatka az bolestive. A estragol, ktory obsahuje tiez nie je latka patriaca do detskeho bruska.
@zuzanka.zuzu aká konfrontácia? Normálne sa pýtam ty mam dosť 🤦🏻♀️
Stačí kúpiť fenikel pri koreniach a ten zalievať vriacou vodou a lúhovať. Netreba hneď čaje. Skúste takisto z rasce. 😉
Stačí kúpiť sáčok fenyklu a sáčok rasce normálne ako koreniny sa predávajú. Zobrať dve zrniečka a zaliať s cca 100 ml vriacej vody. Nechať 10 minút lúhovať a potom dávať po lyžickach. Určite by som nekupovala balený 🫤🫤
@monika19852 zmiesat rascu aj s feniklom?
@zuzanka.zuzu ten sa da kupit? ci dve zrniecka rasce?
Keď mal malý po UM zápchu, zmenili sme UM.
A pridávala som viacej vody do mlieka. Príklad - na 120 ml maju ísť 4 odmerky, ja som dala na 120ml len tri.
Nam sa osvedcil harmancekovy caj. Fenikel a rasca zhorsovali koliky.
Nedavala by som ziadny caj, zmenila by som UM
Náš tiež nemohol kakať z um, prevarila som si zo 4 zrniečka feniklu v asi 2dc dojčenskej vody, pomáha doteraz.
autorka - normalne som kupila sacik korenia roznych znaciek vsak to stoji 30-50 centov, nasypala odhadom cca 5-10 ks lebo kazda znacka ma zrniecka roznej intenzity chute a zaliala vodou... a sa tu bavim na odpovediach "staci zaliat vriacou vodou a luhovat, netreba hned caje" 😂 vsak toto je caj 🙈😂 kks idem robit screenshoty 😃
Pri UM sa mesacnemu voda ani caj nedava. Je to zastarala informacia Ak ho zapeka, zmen mlieko.
https://budmezdravi.sk/voda-a-babatko-co-by-ste...
Keď ma zápchu, fenikel ale kmin nepomôže. Pomôžu probiotiká alebo čistá prevarena voda dávať medzi krmenim trošku piť, načo čaj. V poslednom prípade zmeniť UM. Nikto ti tu nedá univerzálnu radu, každé dieťa je iné. Ak chces nasilu dať čaj, tak skús, sleduj a uvidíš ako zaucinkuje konkrétne na tvoje dieťa.
@nikpa prevarit aj klasicku dojcensku? ci normalne z vodovodneho kohutika? 🙈
To je na tebe, daj takú v akej zarábas UM. Ja som pri prvom bola vystresovaná, vychytana prvorodička a prevarala som aj dojčenskú, pri druhom už som dojčenskú ani nekupovala. Do 6 mesiacov som prevarala obyčajnu z vodovodu a potom som už ani neprevarala.
@nikpa a zohriatu ci obycajnu ako pijeme my, co sa tyka teploty?
@veron2811 skusim to aj ja
Moc studenú by som nedávala, buď izbovú teplotu, napusti do fľaše/do pohára a nechaj odstáť na linke. Alebo keď chces dať hneď tak trošičku oteli vo fľaške pod teplotu vodou.