Feniklový čaj u mesačného bábätka

14. máj 2023

Ahojte prosim mozem dat mesacnemu babatku feniklovy caj? UM nas troska upchava nekakame ako sme kakali na MM. Niekde sa pise, ze viac uskodi ako pomoze a ine ze doplni tekutiny, ktore UM mliecko nema. Aky je Vas nazor?
Dakujem.

jane1987
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
pribinak
14. máj 2023

Veď vyskúšaj. Ale kúp sypany či sacikovy, nie granulovany

patka06
14. máj 2023

Vyskúšaj malé množstvo - mojej dcére veľmi pomohol, tekutiny môžeš dopĺňať aj čistou vodou.

zuzanka.zuzu
14. máj 2023

ja som to neriskovala. na prdenie je dobrý aj kmínový čajík - a nemá také nežiaduce účinky ako feniklový (z toho zle byť môže aj nemusí)

pribinak
14. máj 2023

@zuzanka.zuzu aké nežiadúce účinky má feniklový čaj ?

majamat
14. máj 2023

kamilkovy vobec nie. pokial viem, tak harmancek sa povazuje za silno alergizujucu bylinu. vobec sa neodporuca babatkam a ani kojacim zenam.

zuzanka.zuzu
14. máj 2023

@pribinak aj autorka to spomenula, čo ja viem je to tak 50:50 (možno iný pomer 😀 ) že bábätkám pomáhajú a maminky sú spokojné a nevedia si vynachváliť, na druhej strane sa bábätkám pohoršilo a zápcha sa zväčšila, bruško sa nafúklo, bolelo, bábo sústavne plakalo... toto porovnávanie mám cca v 2r pamäti 🙂 preto som písala, že ja som sa rozhodla to nerisknúť a pili sme obaja (aj drobec, aj ja keďže som kojila) kmínový čajík

pribinak
14. máj 2023

@zuzanka.zuzu ale toto môže spôsobiť aj kminovy čaj

Ja píšem nech skúsi, každému bábätku pasuje niečo iné

zuzanka.zuzu
14. máj 2023

@pribinak nie, kmínový nemá vedľajšie účinky.
a však dobre, nech skúsi... ja som si myslela, že sa ma pýtaš na odpoveď a ty si išla do konfrontácie 😀 no mám z teba dosť 😀

jane1987
14. máj 2023

@pribinak na fenyklovy caj ma upozornovali aj na gastre a aj na pediatrii, ze stavy kolikovych bolesti moze vyrazne zhorsit, taktiez peristaltiku criev moze natolko podporit, ze to moze byt u babatka az bolestive. A estragol, ktory obsahuje tiez nie je latka patriaca do detskeho bruska.

pribinak
14. máj 2023

@zuzanka.zuzu aká konfrontácia? Normálne sa pýtam ty mam dosť 🤦🏻‍♀️

pribinak
14. máj 2023

@jane1987 ďakujem za vysvetlenie, zas som o niečo múdrejšia 😊😊

vani190493
14. máj 2023

Stačí kúpiť fenikel pri koreniach a ten zalievať vriacou vodou a lúhovať. Netreba hneď čaje. Skúste takisto z rasce. 😉

monika19852
14. máj 2023

Stačí kúpiť sáčok fenyklu a sáčok rasce normálne ako koreniny sa predávajú. Zobrať dve zrniečka a zaliať s cca 100 ml vriacej vody. Nechať 10 minút lúhovať a potom dávať po lyžickach. Určite by som nekupovala balený 🫤🫤

autor
14. máj 2023

@monika19852 zmiesat rascu aj s feniklom?

vani190493
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
14. máj 2023

@zuzanka.zuzu ten sa da kupit? ci dve zrniecka rasce?

jane1987
14. máj 2023

@pribinak tiez som to skusala, lebo ved babske rady, ale teda skusila som to raz a katastrofa, beztak mal problemy so stolicou a strasne koliky, tak po tomto to mal otrasne, plakala som tu noc spolu s nim ale teda hned mi to lekar rano objasnil, ze som mu to len zhorsila 🤷

ckatka
14. máj 2023

Keď mal malý po UM zápchu, zmenili sme UM.
A pridávala som viacej vody do mlieka. Príklad - na 120 ml maju ísť 4 odmerky, ja som dala na 120ml len tri.

kp7333
14. máj 2023

Nam sa osvedcil harmancekovy caj. Fenikel a rasca zhorsovali koliky.

stanzi
14. máj 2023

Nedavala by som ziadny caj, zmenila by som UM

veron2811
14. máj 2023

Náš tiež nemohol kakať z um, prevarila som si zo 4 zrniečka feniklu v asi 2dc dojčenskej vody, pomáha doteraz.

zuzanka.zuzu
14. máj 2023

autorka - normalne som kupila sacik korenia roznych znaciek vsak to stoji 30-50 centov, nasypala odhadom cca 5-10 ks lebo kazda znacka ma zrniecka roznej intenzity chute a zaliala vodou... a sa tu bavim na odpovediach "staci zaliat vriacou vodou a luhovat, netreba hned caje" 😂 vsak toto je caj 🙈😂 kks idem robit screenshoty 😃

beata_k
14. máj 2023

Pri UM sa mesacnemu voda ani caj nedava. Je to zastarala informacia Ak ho zapeka, zmen mlieko.
https://budmezdravi.sk/voda-a-babatko-co-by-ste...

nikpa
14. máj 2023

Keď ma zápchu, fenikel ale kmin nepomôže. Pomôžu probiotiká alebo čistá prevarena voda dávať medzi krmenim trošku piť, načo čaj. V poslednom prípade zmeniť UM. Nikto ti tu nedá univerzálnu radu, každé dieťa je iné. Ak chces nasilu dať čaj, tak skús, sleduj a uvidíš ako zaucinkuje konkrétne na tvoje dieťa.

autor
14. máj 2023

@nikpa prevarit aj klasicku dojcensku? ci normalne z vodovodneho kohutika? 🙈

nikpa
14. máj 2023

To je na tebe, daj takú v akej zarábas UM. Ja som pri prvom bola vystresovaná, vychytana prvorodička a prevarala som aj dojčenskú, pri druhom už som dojčenskú ani nekupovala. Do 6 mesiacov som prevarala obyčajnu z vodovodu a potom som už ani neprevarala.

autor
14. máj 2023

@nikpa a zohriatu ci obycajnu ako pijeme my, co sa tyka teploty?

autor
14. máj 2023

@veron2811 skusim to aj ja

nikpa
14. máj 2023

Moc studenú by som nedávala, buď izbovú teplotu, napusti do fľaše/do pohára a nechaj odstáť na linke. Alebo keď chces dať hneď tak trošičku oteli vo fľaške pod teplotu vodou.