Detská zúrivosť

13. aug 2020

Ahojte, mame 2 deti, a ide tu o 3 ročného synceka milujem ich nadovšetko ale dnes mi praskli nervy, aj by som za neho dýchala keby bolo treba veď je to moje dieťatko.

Hrali sme sa všetko ok, ale starší si pýtal chasea čo má, tlapku tak mu vravím pozic mu nachvíľu ochvilu ti vráti, hráš sa s ním celý deň nachvíľu môže aj on....a mladší ako keby čerti do neho vošli, začal hrýzť starsieho, potom pohrýzol mňa, kopal do všetkého vrátane mňa a starsieho, do postele, hrýzol vankuse, mňa udrel, pohrýzol kopal...úplne bol ako zmyslov zbavený všetko rozhadzoval...ako keby záchvat zúrivosti dostal........tak dostal rukou, na riti má modrinu 🤦😩 ja už neviem, neodsudzujte ma zato že dostal, skúšala som aj po dobrotky, aj objať, aj ignorovať aj zavriet do izby, nepomohlo nič, dostal po riti rukou , neovládla som sa, teraz on už spí, ja tu plačem a uvažujem ako ďalej, ako toto zvládať. Jeho otec ma presne takú povahu, keď dostane amok všetko rozbije dobil často aj mňa. (Už s ním nie sme)

samozrejme idem k psychologicke ale to je otázka 3 mesiacov, termín máme až koncom októbra a ja som dovtedy bezmocná bezradná a hotová 😩😩😩😩

danielahamar
13. aug 2020

Neviem prečo plačeš, tak bud si to zaslizil, alebo nie. Mne sa zdá, že áno. Takže sa ukludni, zajtra idete odznova s úsmevom. Moja neter tiež hryzie hlavne svoju mamu, nedá jej poriadne po riti a už to robí rok.

autor
13. aug 2020

@danielahamar zaslúžil ale prišlo mi to veľmi ľúto že má modrinu aj keď od vychovnej ešte nikto neumrel ....ale je mi ľúto všetko akosi, že on ma modrinu, mal záchvat a ja som si s tým nejak neporadil a inak.....aj keď uznávam výchovnú po riti...

nnnuuunnn
13. aug 2020

No neviem, ale to muselo byt riadne silne ak skoncil s modrinou, alebo ma nejaky problem s krvou sa lahko sa mu robi modrina.

veronikaszabova
13. aug 2020

Ja sa spytam takto - nerobis to casto, ze musi odovzdat bratovi hracku, s ktorou sa hraje??
Mozno uz je z toho frustrovany.

Ja chalanom nekazem si poziciavat hracky, ak oni nechcu. A uz vobec nie, ked sa jeden s hrackou hraje a musi ju dat bratovi.

autor
13. aug 2020

@veronikaszabova vôbec, práveže on je ten ktorému bolo často viac dávané ako druhému.....ale toto bolo s hračkou, minule to bolo za niečo iné......

autor
13. aug 2020

@nnnuuunnn áno on stačí že sa jemne udrie a už sa mu robí modrina.....ale bolo to aj silno, stratila som úplne nervy....strach že to môže mať po ocovi, bezmocnosť, nervy, všetko....

danielahamar
13. aug 2020

Nemá to po otcovi, proste ma to obdobie

autor
13. aug 2020

@veronikaszabova práveže on je ten ktorý keď sa narodil dlho bol v pôrodnici bezo mňa, ona je často ten uprednostňovanejsi....a priznám je aj trošku rozmaznany...ale inokedy nemá problém si požičať...

saskia_98
13. aug 2020

Moj syn tiez toto spravil a dostal po riti. Aj mi ho prislo luto ale si zasluzil. Nie som za fyzicke tresty a uz vobec nie bitky ale tiez si nemozem dovolit aby mi zacal skakat po hlave pre prkotiny .. Jednoducho nadych vydych, idete zajtra od znova.

basska_b
13. aug 2020

Aj keď je ešte maličký, toto môže byť dedičné. Môj bývalý bol taký nervak po otcovi. Ešte že som včas zdrhla. Ale netreba nariekať priskoro. On je v období vzdoru, učí sa kontrolovať svoje emócie, frustraciu.

autor
13. aug 2020

@danielahamar dúfam....😞😞😞😞 Nechcem riešiť problémy o bitkách a takých veciach keď bude väčší.......

autor
13. aug 2020

@basska_b presne toho sa bojím....

777januska777
13. aug 2020

Prestaň svojho mladšieho uprednostňovať a rozmaznávať a začni sa k nim chovať rovnako, lebo im zničiš vzájomný vzťah a z drobca vychováš tyrana.

nnnuuunnn
13. aug 2020

Takato agresivita bude plodit len dalsiu agresivitu. Skus sa naucit ovladat, ak capnes, tak slabsiu, ale skor skus dohovorit, vysvetlit s kludom. Je to dieta, on este nevie zvladat emocie s rozumom, ale Ty by si uz mohla vediet, hlavne ak ide o male dieta, tak tam je to jednoduchsie, odignorovat. Ked bude vacsi bude sa s nim dat skor dohodnut, vysvetlit mu, ze tym hnevom ublizuje hlavne sebe. Ty sa mozes zachovat pokojne a emocie hnevu bude prechadzat len nim a to ked mu v pokoji vysvetlis, tak pochopi, ze on ublizuje tym sebe a nie vam okolo. Mozno mu to pomoze, zurivost zvladat a zostat pokojny, najst ine sposoby ako dat najavo svoju nespokojnost - slovne.

autor
13. aug 2020

@777januska777 🤦🤦🤦

@nnnuuunnn dnes mi veľmi praskli nervy uvedomujem si to...ale keď na neho idem hocijak inak ešte je to horšie...

777januska777
13. aug 2020

Neviem čo mi dávaš facepam, sama si priznala, že svojho mladšieho uprednostnuješ, tak potom? Dieťa nie je blbé, ono vidí, že ho uprednostnuješ a patrične to využíva. Ak má niečo urobiť čo mu nie je úplne po vôli je zle. Ja ti radím dobre prestaň to robiť, lebo im ubližiš obom. A nie to nema po otcovi, väčšina detí sa tak chová a každé dieťa inak prejavuje hnev.

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
13. aug 2020

@777januska777 pretože som nežiadala radu o výchove ja viem že to bola chyba ale už to nerobím ...ja som žiadala radu o niečom inom......

autor
13. aug 2020

@777januska777 ja chcem vedieť ako reagovať vtedy , či si tým niekto prešiel a ako to dopadlo, ako to vníma po rokoch....

autor
13. aug 2020

@viestta ja som aj zašla aj sa vrátila a aj tak ma ešte pohrýzol, kopal do všetkého, proste videl varechu ešte sa mi ju snažil aj zobrať a keď som mu nedala kopol má...bojím sa že to nie je ten klasický hnev u detí a ozaj môže niečo mať....😞😞

lola568
13. aug 2020

Môj syn podobne vystrajal. Začínalo to u neho v období "ranného" vzdoru (3-4r.). Dostal viackrát po zadku. Aj varechou. Keď sme sa obaja vyplakali, vyobjimali sme sa, poslušne počúval čo mu hovorím, prečo taky nemôže byť. Nemala by si si robiť výčitky, chceš ho vychovať inak ako jeho otec.. U nás to zabralo v malom veku a teraz stačí prísny pohľad a ďalej to ani nepokračuje..

1gabriela13
13. aug 2020

Ja teda výchovné neuznávam. Nech je dieťa akékoľvek, ajtak si myslím ze to ide po dobrom. Vždy je cesta. Moja dcéra mala obdobie keď niečo nedostala tak tiež išla dokusat mňa aj muža. Ja som bola neskutočne trpezlivá a to ma raz tak kusla že mi krv tiekla. Vysvetľovala som dookola s trpezlivosťou,porozumenim že zúri. Behom týždňa ju to prešlo,pochopila ze ak niečo chce musí sa nato opýtať. Teraz hoc I len jest jej idem dat tak sa ma opýta mami už môžem? 🤣Tvoje dieťa nie je zle a neporovnavaj ho s otcom. Vysvetľuj mu dookola, ono pochopí. A inak fakt nechápem, to si mu mohla riadne svacnut keď tam ma modrinu. Ale nevadí, stalo sa, nevycitaj si to. Každý sme len ľudia a reagujeme inak na veci. Poviem ti úprimne že ja som tiež dostávala výchovné ešte ak v 18ke,nemyslim si ze mi to pomohlo.

autor
14. aug 2020

@lola568 dúfam že to aj my tak doriesime, milujem ich všetkých nadovšetko na svete a dúfam, že aj nás bude taký ♥️

autor
14. aug 2020

@1gabriela13 neviem, vtedy mi tak pukli nervy, my to riešime už cez dva roky...dva roky, ignorovania, obijmania , vysvetľovania, robí to vždy a všade , no hrôza proste a včera večer mi už praskli nervy a dostal. U nás je toto dlhodobý problém preto sa zamýšľam nad tým, že to fakt môže mať po otcovi, jeho diagnóza lekárov znela že je to povaha a nie choroba, preto sa bojím, že sa to dedí a ja mám dočinenia s jeho otcom a práve preto to chcem nejak krotiť aby som v jedno 25tke neriešila že sa žene vyhráža smrťou a bije ju aj deti . A to je ďalšia vec, môže to byť z traumy a že to videl. (Holt moja chyba a vyčítam si to do dnes ale teraz je už dobre).

lenka_21
14. aug 2020

Dieta sa nema “nutit”, aby nieco pozicalo. Mozes ho o to poziadat, ale stylom, aby vedel, ze moze odmietnut. Ak odmietne treba akceptovat a nenutit! Ono to casom prejde. Toto bol nas bezny problem na ihrisku, syn nikomu nic nechcel pozicat, dcera v pohode. Ak isiel do zurivosti, mala si ho silno objat a drzat kym sa ukludni. Bitka nic nespravila, len mu ukazala, ze je to spravne - on bil aj jeho zbili.
To ako silno si ho udrela vies ty, mna len zarazila ta modrina. Tiez dam detom obcas na zadok, ale modrinu este nemali.

evkakozickova
14. aug 2020

Možno si to zapamätá a nabudúce bude vedieť čo má robiť ja na tvojom mieste by som tiež inak nereagovala ale ruka by už letela dobre možno by mi to bolo ľúto aj môjho keď capnem po zadku tak večer to na mňa tak doľahne že aká som zlá matka a pritom svoje dieťa milujem nadovšetko lenže nervy niekedy fakt prasknú

autor
14. aug 2020

@lenka_21 toto je len jeden z príkladov keď takto vybuchne, je to často a je to za iné veci, toto bola len špička ľadovca kedy mne už načisto praskli nervy........

@evkakozickova v to dúfam že si zapamätá lebo predtým som ho obijmala, ignorovala, dohovarala a nič......včera mi praskli nervy a už dostal.....

janettdamian
14. aug 2020

Skús ty sama ísť zo sebou k psychológovi, alebo niekomu kto ti vie pomôcť ohľadom tvojho duševného nastavenia. Syn ti zrkadlí tvoj nespracovaní vzťah a traumy čo si prežila pri svojom ex.

autor
14. aug 2020

@janettdamian myslíš?
Neviem, možno môže byť....ale stále to nevysvetľuje čo robí.....milujem ho nadovšetko aj mojim ho ešte stále a to ma 3 roky, snažím sa ho mojkat rovnako ako ostatných, nie je uprednostnovany .....

autor
14. aug 2020

Dúfam že sa to buď časom zlepší alebo čo...hlavne chcem ísť teraz za psychologičkou detskou ktorá mi hádam poradí ako správne v takej chvíli reagovať lebo už sama neviem...nič nepomáha.....