Deň a hry s 3-mesačným dieťaťom.

nikoleta17
12. mar 2020

Ahojte ako sa hrate a vyplnate čas vašmu 3 mesačnemu dietatu? Ako vyzera vaš den?

ysseba
12. mar 2020

@nikoleta17 Ja už síce 3 mesačné dávno nemám 🙂 Ale ako vyzeral môj deň v tom období? Tak pri mladšom to bolo hrozné obdobie, pri mladšom super obdobie 😀 Prvorodeného som nosila celý deň na rukách. On mi nikde neobležal, možno len chvíľku keď som mu hrkala z nejakou hračkou. Takže nosila som ho po rukách, ukazovala hračky, zas nosila na rukách. Potom spal, ale zásadne len pol hodinu. A zas odznova. No proste čistá psychiatria 😀 S druhorodeným to bolo jednoduchšie. To bol pohoďák. Toho kde som dala, tak tam bol v kľude. Dávala som ho pod hrázdičku, tam som mu hračky striedala. Ale on vydržal aj len tak, sledovať čo sa okolo neho deje. Keď mal 3 mesiace to bol koniec mája. Takže aj v tom to bolo jednoduchšie. Už bolo teplo, vonku keď sa zobudil, dala som mu dole striešku a mohol pozerať - vždy ho niečo zaujalo stromy, vtáky. Aj vybrať z kočíka som ho mohla, to bolo super. Takže by som to zhrnula asi takto - so starším som sa tým obdobím nejak pretĺkala, mladší sa prezabával aj sám 😀 (čo bolo super, lebo som sa mohla venovať staršiemu, nemal pocit, že by som brata uprednostňovala alebo niečo, preto sme sa vyhli aj nejakému žiarleniu a pod. 🙂 )

nikoleta17
autor
12. mar 2020

@ysseba no tak super haha 😁 ten moj drobec tiez vydrzi cez den spat iba pol hodinku takze nic popri nom ani nestihnem spravit lebo ked sa zobudi hned place a je hladny no ked ho potom dam pod hrazdičku tak oblezi aj sam pol hodinku tak to je super ale je mi ho niekedy luto ze je sam a neda mi to nechat ho sameho 😋

stvura
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
martina1201
12. mar 2020

@nikoleta17 moja najmenšia má 3 mesiace zajtra. Obyčajné buď cvičí na brušku dvíhanie hlavičky a ja posúvam hračky, alebo je pod hrazdickou, alebo sedím vedľa nej a rozprávame sa s ňou. Teda ona sa nám snaží rozprávať a my jej odpovedáme rovnako ako ona nám.... Inak spí, alebo sa len tak obzerá, čo robia ostatní členovia rodiny....