Čo dokáže moje dieťa

ichbinich
12. feb 2014

Toto je diskusia na pobavenie. Takze nie v zmysle, v 3 mesiacoch sedi, v 9 chodi a v 12 plynule hovori troma jazykmi. Ale o tom, v com vase deti vynikaju, ale teda "pochvalit" sa tym da iba tu medzi ostatnymi mamickami 😉

Tak napriklad moje deti vedeli/vedia:
- pokakat sa az po lopatky (to je velmi oblubena disciplina aj u inych 😉 😀)
- dcera sa dokaze pokakat az po pupok
Tomuto hovorim pruser 😉 😀 A este najma dcera ma pruser zasadne vtedy, ked prave musime odist, a ju treba osprchovat a kompletne prezliect...
- syn ma uprostred noci vola, mama! mama! Tak pribehnem, a on sa ma spyta, ze com so robila! 😠 No co asi, spala som...
- dcera sa po nadojceni skumavo pozrie na bradavku, zacne po nej brnkat, a potom blazene povie mnam-mnam 😀 <3
- syn kakal do dialky... z kupelne az na chodbu, stihol pocas tych par sekund, kym nemal plienku na zadku 😅
- obaja dokazu narobit omrvinky snad aj z bananu. Prisaham 😀
- dcera sa prezenie ako smrst bytom a potom nemam ani kde stupnut, aj ked to chcem ist upratat. Vylozi kazdu policku, vyhodi vsetkych plysakov, pohadze vsetky topanky po celej chodbe, vyhodi papier z odpadu, roztrha ho na kusocky,... To vsetko stihne, kym ja som na wecku alebo chystam jest
- syn sa zasadne pokakal, ked som len rychlo vybehla do obchodu alebo do mesta BEZ prebalovacej tasky. Tak som potom neplanovane vliekla domov velke balenie plienok, obruskov a prebalovala som ho na najnemoznejsich miestach...
- obaja ma dokazu vyrusit pri vsetkom. Ani uvarit, an najest, ani ist na wecko a ani sex nejde bez prerusovania minimalne od jedneho z nich 😅 Odkedy mam deti viem, co je to prerusovana suloz 😀 😀 😀

Urcite ma este nieco napadne, ale potesim sa "vykonom" ostatnych deti. Tak piste, nech sa zasmejeme 🙂

masinka
12. feb 2014

-vsetky moje deti maju umelecke nadanie 😀 jedna stenu na chodbe vymalovala farbickami, druha na nej vytvorila umelecke dielo tak, ze na nu vysplechla hrncek kakaa. Tretia v nestrazenej chvili natrela dvere a stenu spalne obsahom plienky.....
- prostredna bola bez plienok od 20 mesiacov, nahradne oblecko som so sebou pre istotu nosila este do cca 4 rokov..... len raz som ho nevzala - isli sme do Tesca na nakup a urobila mlacku uprostred obchodu, tak sme neplanovane kupili balik nohaviciek a teplaciky, aby mala ist v com domov 😀 inac Tesco malo na vsetky moje deti kym boli plienkove, zvlastny vplyv - vzdy, ked sme tam boli, tak sa pok..... . Zeby z tych ich uzasnych cien ?

ichbinich
autor
12. feb 2014

Teraz som si spomenula, ze ja som raz s obsahom nocnika tiez nakreslila dielo na stenu, kym mama ku mne stihla prist 😀 Ale to bol zaciatok aj koniec mojej kresliacej kariery, ja viem nakreslit slnko, oblak, dom, strom a auto 😉 😀 Keby moje diela analyzoval nejaky psycholog, tak neviem neviem 😀
@masinka

bibuska22
12. feb 2014

skvelá téma - super nápad 🙂

ichbinich
autor
12. feb 2014

Este som si spomenula, ze ja som sa VZDY pogrcala po ceste k starym rodicom zasadne v predposlednej zakrute... 100km nic a potom 200m od ciela bleee 😀 To sa rodicom tiez urcite "pacilo" 😉

Raz mal syn asi ako polrocny pruser v nakupnom centre. Prebalovaciu tasku som mala, ale v nej iba nahradne body a bolo chladno. Tak som nabehla s polonahym dietatom do C&A, ja sama v pulovri, a kupila som mu oblecenie. Pokladnicka na mna divno kuka, tak som jej vysvetlila situaciu, a hned sa mi ponukla, ze mi odstrihne visacky 😉

babul83
12. feb 2014

Moje mladšie dieťa je talent v padaní. :D Najradšej mám keď spadne na trávu (venčovisko pre psov) a ja si ho ešte s láskou zdvihnem a beriem na rukách nevediac, že sme obaja osraní. :DDD

ichbinich
autor
12. feb 2014

@babul83:
To je fakt specialny talent 😉 😀

ichbinich
autor
12. feb 2014

Ked ma syn zrave dni, poje toho, ze sa divime, kde to ide...
Raz v Ikea spasol 9 masovych guliciek a este pytal dezert!!! 😲
Minule po troch krajcoch chleba na veceru pytal sladke, ze kasu, a zjedol este plny tanier!!! 😲
Ale zase, rastie centimeter za mesiac, tak to asi fakt potrebuje...

zuzin78
12. feb 2014

@ichbinich 🙂 dobre som sa zasmiala to ako keby som videla moje dve male tornada. Aj moje dokazu aj z bananu narobit tolko omrviniek , ze uz hovorim ze si kupime sliepku a ta bude mat co zrat az sa prezere 🙂
Zasmiala somsa aj na tom sexe 😀 😀

Moje najradsej zahlasia ked sme v obchode a nakupujeme , ze potrebuju ost na zachod , kolko krat som polozila kosik ku pokladnicke a my sme utekali pred obchod a potom spat ( v jednote wc nie je velka skoda :-/ )

zuzin78
12. feb 2014

@babul83 to pozname skoro kazdy den skocime do niecoho vonaveho

moni244
12. feb 2014

moja má dar posrať sa vtedy, keď si naberiem obed, alebo som akurát fajne prežratá z obeda 😀 a najväčší dar je všetko vyťahovať z koša a koštovať

zuzin78
12. feb 2014

@moni244 odkedy mam deti ani neviem co je to objest sa z obeda🙂 staraju sa mi o stihlu liniu 😀

monicm
12. feb 2014

môj starší syn,ked bola ešte maličké bábo mal dokonalú vlastnosť,ktorú našťastie nezdedil ten mladší.vždy,ked som si naložila jesť sa zobudil.a bolo jedno,či spal 5 minút,alebo 5 hodín.takže ak som sa chcela najesť,musela som jesť vtedy,ked bol niekto doma,kto ho mohol zabaviť

bubelko
12. feb 2014

@ichbinich
tak moje starsie dieta nedokaze nic, zato mladsie snad vsetko:
- okupat sa v zachode a namydlit sa wc-vonou
- hodit kefku do umyvadla - moderne, takze sa neda len tak ako volakedy odsrobovat sifon, ale treba ho nejak speci odmontovat, takze kefku som lovila spizami na grilovanie
- ostrihat bratovi vlasy az po kozu na hlave
- spadnut zo stromu
- skace z kuchynskej linky, na ktoru lozi tak, ze ako schodiky mu sluzia drziaky
- rozbit konferencny stolik - ale tak to som aj ja, takze je to 1:1
- opeciatkovat parkety - olejovane, takze sa to vyborne vpilo, ale aspon vieme, komu patria
- umyt peciatku v umyvadle a zaciernit vsetko
- prerezat novu sofu kreditnou kartou
- vybit babke zuby
- trucovat v lyziarskej skole tak, ze to 3 dospeli vzdaju a volaju mamu - tesim sa na skolku
- vyliat si flasu vody do kocika - takze miesto nakupovania veci pre mna som utekala kupit veci jemu - od body az po nove tricko a nohavice
- prekotit sa aj s kocikom a urobit si cestny lisaj na pol lica - 3x po sebe, lebo raz nestacilo
- po prebalovani zatocit plnou plienkou a vysypat obsah - nastastie kompaktny obsah, ktory netrafil stenu ale len podlahu
a este by sa naslo snad aj na roman 😀

gugu
12. feb 2014

@masinka ja som sice so sebou stale nosila nahradnu plienku, ale do Tesca som nosila dve 🙂 asi nejaka geopatogenna zona 😀 Len co sme sa dostali k regalom s hrackami, po minutke som videla malemu cerven v tvari a vypulene oci 🙂

bubelko
12. feb 2014

este dodatok - väcsina veci je sice jednorazovych, ale teda moj tlak v tych momentoch sa blizi do nebeskych vysin a pretrvava este par dni 😀

silvia123
12. feb 2014

Moje dieťa je umelec! V Kuchyni mám na zemi bledé obkladačky, ktoré majú bledé spáry (kocky cca.30x30 cm) -krásne mi ich poobťahoval tmavo modrou voskovou pastelkou!!! Stihol pol kuchyne skrášliť! 😀

zuzin78
12. feb 2014

@bubelko 🙂

ivanka.7
12. feb 2014

Moje dieta zasadne pada na hubu 😀 ak nemala rozrazenu pusu 10x tak ani raz 😀 nikdy nic, len v lete parkrat obite kolena, ale pusa zasadne dobita 😀

figurka.m
12. feb 2014

Moj mladsi je zas talent v umeleckom prednese.Vlani v lete sme sa vracali vecierkom z navstevy mojich rodicov autobusom plnym ludi, unavenych po horucom dni, proste vsade ticho ako v kostole.....v tom sa moj syn vtedy 2 roky 9mesiacov, postavi na sedacku a z plneho hrdla zakrici do p--i do p--i do p--i, potom si s usmevom pomaly okolo celej hlavy sadne, pozrie na mna a povie lubim ta maminka.Mali sme vtedy s tymto slovkom sarapatu, pocul ho vtedy od starsich deti na ihrisku a chvilu veru trvalo, kym sme sa ho odnaucili.Naozaj som v tej situacii nevedela, ci sa mam smiat, alebo ho pokarhat, len som vedela, ze na nas krutiac hlavou cumi cely autobus......no parada.....

zuzin78
12. feb 2014

@bubelko moju starsiu ani nenapadlo malovat na stenu a mladsia uz stihla pokreslit fixkou stenu v detskej izbe , aj ked som jej to milion krat hovorila ze sa to nesmie ... Teraz sa nad tym smejem ale vtedy som radsej odisla z izby a ratala som do desat .
Aj moja mladsia vylezie vsade minule len som sa otocila a ona na stolicke a tancuje 🙂 v skolke to vzdaju uz z oci jej to srsi aky je certik

ichbinich
autor
12. feb 2014

@bubelko a ostatne:
Az mi slzy tecu, hihi. O toto mi slo. Ako som citala na nejakej inej stranke: "if we dind't laugh, we'd go insane", zvlast v takychto situaciach -D

@gugu: ze dve nahradne plienky do Tesca, to je dobreee. No ale aspon vies, co si o tych hrackach tam mysli 😉 😀

silvia123
12. feb 2014

A dcéra, tá je zase veľmi čistotná -na wc spotrebuje celú rolku papiera a v umývadle vypumpuje celú flašu mydla! Chlapec má ešte zálubu v nalepovaní žuvačiek, a fakt že záhada, kde na ne chodí, lebo ja mu po tom všetkom nedám ani jednu!!!

mimikas
12. feb 2014

Moje dieta dokaze:
Perfektne skryvat veci:
- pred dvoma tyzdnami schoval na ceste v kuchyne do obyvacky banan, do teraz sme ho nenasli a to mame kuchynu s obyvackou spojenu
- raz sme 3 dni nemohli pouzivat auto lebo drobec schoval kluce 😀

Dokaze nam davat prekvapebnia:
- hlavne do topanok, najlepsie su zvysky jedla ktore nechce, ale aj autcko je OK ak sa tam zmesti, vedu ale podlozky pod pohare

Strasne rad upratuje:
- skrinu alebo kuchynsku linku dokaze vypratat za 2 min. kym som ja na WC

Dokaze sa pekne hadzat o zem v tych najlepsich miestach. hlavne tam kde psiky kakali
Precikat sa dokaze vzdy, hlavne ked sme na nakupoch (uz sme boli aj v CaA na urgentny nakup), na navsteve alebo nastupime do auta 😀
Zasadne kaka pred odchodom ked je uz obleceny
Dokaze sa tak objest ze grcka
Ma 2 roky a dokaze plut, ked mu nieco nakazem tak mi odpovie "oh GOD"

hradnapani
12. feb 2014

ako 2,5 rocny spravi čaj, ktory s radostou ponukne navsteve: recept - stary vymachany cajovy sacok vylovi zo smetneho kosa a vymaca ho v konvici alebo v salke s cerstvym cajom. Dobru chut 😉

gaby21
12. feb 2014

@ichbinich No ja som uz uplne neštastna z toho, ze moji chalalni su neustale špinavi, ako fakt, my vyjdeme von, do pať minut obaja ako prasata, ja tak zavidim maminam, ktore tu davaju fotky vyobliekanych detičiek s nazvom Naša dnešna prechadzka, nikdy ich nemozem obliecť do značkovych veci, alebo tenisiek, u nas by to boli vyhodene peniaze. No a mladši to je totalna chodiaca katastrofa, kym sa chvilku nekukam povybera všetko z linky, vysype všetky koreniny na zem, polame špagety, atd. všetko čo tam najde rozvlači po celom byte, mimoriadne mu vadi ked je niečo poukladane, potvara skrine a v sekunde vyhadze všetko oblečenie,nehovoriac o pradle na sušiku alebo radiatore o hračkach v policiach ani nehovorim, toaletny je vzdy odrolovany, to je top činnost, mimoriadne mu vadi ten zasobnik na toaleťak čo mame pri zachode, všetok papier odtial vyhadze, takze nikdy nemame nahradny,ked som na vianoce zdobila stromček on automaticky za mnou všetko zvešiaval, ked sme prišli na dovolenku, do takeho maleho apartmaniku, kym som ja vybalila zakladne veci, čo trvalo asi tak desať minut, stihol hodiť ovladač do zachodu, povyberať všetok riad z linky, pokrčiť zaluzie na balkonovom okne, čo nam mimochodom chceli dať zaplatiť, No proste mladši je hotove chodiace tornado, neskutočne zvedavy, rozoberie všetko, čo mu pride do cesty. Uff, som sa vykecala, dobre mi to padlo 😀

gugu
12. feb 2014

@ichbinich praveze bol z tych "cudzich" hraciek taky hotovy, az sa z toho poserkal. Fascinovalo ho, ze si ich mohol poobchytkavat do bezvedomia. V inych hrackarstvach ani nikde inde ho to tak nebralo, divny chalanisko 😀 Uzasna tema.....dakujem zakladatelke, zas sa tu po dlhej dobe bavim 🙂

gaby21
12. feb 2014

@bubelko Som sa dobre zasmiala, takisto by som mohla napisať roman 😀

mimikas
12. feb 2014

@gaby21 moj maly je na tom podombe, on akurat vsade zatvara dvere, ked sa zatvori v kupelni vieme ze kaka 😀 , zo skrin vyhadzuje uplne vsetko a potom ich vytazne zavre a este si povie "TAK" a zatieska si 😅 Vsetko zvdy premiestnuje a nikdy nevieme nic najst a zasadne si vsetko odklada pod gauc, ak u nas nevies nieco najst tak mas 9*0% sancu ze tam to urcite bude 😀

silvia123
12. feb 2014

Ešte ma napadlo, že malá si robila praženicu na obývačkovom stole! Videla ma deň predtým ako jej čistím vajíčko na tvrdo a keď som mala vytiahnutý celý pakel vajec v kuchyni, uchmatla do obývačky a na stole skúšala, ktoré sa len bude dať ošúpať!

simca06022011
12. feb 2014

pocikaaam sa... no moja nic okrem skakania po byte a nabytku... nic extra (snad iba pre moje nervy ked ju vidim na skrini pri plafone...) Skrine vyhadzuje poriadne, mam na nich zamky na bicykle (tie detske poistky u nas nikdy nefungovali, to ona vzdy otvori...
ALE slecinka minuly tyzden mala 3 roky a z jasliciek sme esste skocili ku mne do kancelarie a tam na mna vypulila oci... mama pokakala som sa. SKORO SOM ODPADLA, tak do kancelarskeho papiera som vytriasala hovienka... a smrad v celej firme... stastie ze uz bolo PO pracovnej dobe 🙂)))) Podotykam ze do plienky nekaka rok.. ak nie viac.. ani neviem.
A uz tyzden jej kazdy den musime zatlieskat a zaspievat Happy Birthday... :P A kazdemu koho stretneme vyklada ako ona ma 3 roky a 3 torty...